Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator nivel baterie de masina cu un singur led

xardas

Postări Recomandate

Ma poate ajuta cineva cu o schema simpla folosind un tranzistor sau ceva similar pt a aprinde un led DOAR la 13.2V iar sub aceasta tensiune sa stea perfect stins ?Nu am gasit nicaieri o metoda simpla pt acest indicator...Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xardas

4

• Electronicserver

2

• ratza

1

• marius_3004

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am facut montajul si merge bine, a trebuit sa elimin din circuit D8 si D9 deoarece cu ele prezente Ledul VERDE se aprindea doar la 15-16V, fara acele doua diode se aprinde la fix 13.2V..exact cum imi doream. Multumesc frumos !

post-13404-139829604892_thumb.gif

Link spre comentariu

@ xardas

Pentru a realiza un indicator cu prag foarte precis de tensiune, se utilizeaza comparatoare cu trigger-schmidt. Numai asa led-ul se va stinge ferm sub tensiunea de prag.Cele cu praguri selectate cu diode Zener mai lumineaza slab si sub pragul util din cauza caracteristicii diodei.Deci cu un singur tranzistor nu vei putea realiza un indicator foarte precis ca prag de tensiune. Scheme simple mai poti gasi si aici:

http://www.niqro.3x.ro/stare_baterie/stare_baterie.htm

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări