xardas Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Ma poate ajuta cineva cu o schema simpla folosind un tranzistor sau ceva similar pt a aprinde un led DOAR la 13.2V iar sub aceasta tensiune sa stea perfect stins ?Nu am gasit nicaieri o metoda simpla pt acest indicator...Va multumesc. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Uite aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=16&t=140304 ai tot ce trebuie,in postarea lui @almarghi si ultima postare. Link spre comentariu
xardas Postat Martie 17, 2013 Autor Partajează Postat Martie 17, 2013 asta mi se pare ok: download/file.php?id=38504Dar nu este pusa schema... am dat un mesaj privat celui care a postat.. sper sa ma poata ajuta cu schema montajului. multumesc. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Cred că schema e chiar asta: www.elforum.info/viewtopic.php?f=21&t=638 ... 98#p984398 Link spre comentariu
xardas Postat Martie 19, 2013 Autor Partajează Postat Martie 19, 2013 am facut montajul si merge bine, a trebuit sa elimin din circuit D8 si D9 deoarece cu ele prezente Ledul VERDE se aprindea doar la 15-16V, fara acele doua diode se aprinde la fix 13.2V..exact cum imi doream. Multumesc frumos ! Link spre comentariu
validae Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 @ xardas Pentru a realiza un indicator cu prag foarte precis de tensiune, se utilizeaza comparatoare cu trigger-schmidt. Numai asa led-ul se va stinge ferm sub tensiunea de prag.Cele cu praguri selectate cu diode Zener mai lumineaza slab si sub pragul util din cauza caracteristicii diodei.Deci cu un singur tranzistor nu vei putea realiza un indicator foarte precis ca prag de tensiune. Scheme simple mai poti gasi si aici: http://www.niqro.3x.ro/stare_baterie/stare_baterie.htm Link spre comentariu
Electronicserver Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 download/file.php?id=38504Schema este aceasta: Link spre comentariu
xardas Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 multumesc pt scheme ! Am reusit sa fac, functioneaza impecabil ! Link spre comentariu
Electronicserver Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Pune o poza sa vedem si noi ce a iesit . Uite si testul montajului : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum