relucavnic Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 As dori sa stiu ce echivalenti pentru urmatoarele componente am:1 irfz46n2 D10473 b817Sunt folositi intr-o statie de amplificare auto(woofer). Link spre comentariu
ratza Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Poţi afla făcînd următorii paşi:1. Cauţi foile de catalog pe google (IRFZ46N are numele complet, ceilalţi doi sînt 2SB817/2SD1047).2. Notezi parametrii esenţiali pentru fiecare piesă.3. Intri pe site la Farnell şi foloseşti căutarea parametrică în semiconductors -> discretes.În funcţie de ce parametri introduci, vei avea o listă cu mai multe sau mai puţine componente care corespund. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 @relucavnic Avand in vedere aplicatia de la care ai spus ca provin voi presupune ca mosfetul este comutatorul de putere la sursa ridicatoare si bipolarii finalii audio, in aceste conditii parametrii de care tre sa tii cont in primul rand ar fi dupa cum urmeaza:-IRFZ46N este un mosfet de mica tensiune insa la un curent destul de mare, trebuie sa tii cont de VDS care tre sa fie la minim 50V; ID minim 50A; Rds-On maxim 20m Ohm ( preferabil cat mai mic pentru pierderi cat mai mici in conductie ); Ciss maxim 2n ( preferabil cat mai mic pentru o panta de comutatie cat mai abrupta si deci pierderi de comutatie cat mai mici ), Coss maxim 500p, conteaza in cazul in care sursa are snubber pe mos, care tine cont chiar de chestia asta. Restul cam vine de la sine daca factorii mai sus mentionati sunt asigurati.-2SB817 si 2SD1047, bipolari complementari folositi ca finali audio, inlocuitorii trebuie sa tina cont in primul rand de VCE minim 140V; IC minim 12A; PD 100W; Hfe minim 20, preferabil cat mai mare pentru a incarca cat mai putin etajele anterioare, Cob cat mai mic, si Ft minim 1 Mhz, preferabil cat mai mare. Restul la fel ca si mai sus cam vin de la sine. Sunt multe, taaare multe variante utilizabile in ambele situatii, atat MOS pentru sursa cat si finali audio, ai de unde alege daca stii ce sa cauti. Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 17, 2013 Autor Partajează Postat Martie 17, 2013 Asta este problema la mine ca nu stiu sa caut.As fii foarte recunoscator daca mi-at da o varinata de tranzistori care se gasec in romania.Am aceasta statie stricata de un an si ceva si as vrea sa o repar ca si asa ocupa loc in atelier wooferul si mai bine ar ocupa locul in masina. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 uite, eu de aici iau http://alltransistors.com/mosfet/transi ... istor=3402 http://alltransistors.com/mosfet/crsear ... ps=TO220AB pe restul ti le cauti tu Link spre comentariu
Marian Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Sunt convins ca nu stii sa cauti si sunt multe solutii pe care ti le-as fi putut da adineauri fara sa mai insir acele detalii, insa am preferat sa descriu criteriile de alegere pentru inlocuitori in loc sa dau direct raspuns, am considerat ca te ajut mai mult asa, @ratza ti-a zis deja ce poti face cu detaliile pe care ti le-am dat eu, intrii la farmel, cauti sectiunea de semiconductori, apoi tranzistori, apoi mosfet si in final bifezi in categoriile descrise de mine cifrele sugerate, pare greu dar de fapt nu este deloc asa...In fine... MOSFET pentru sursa: IRFZ44N, IRFZ46N, IRFZ48N, daca comanda este performanta atunci merge preferatul meu IRF3205, mai sunt multi altii dar nu am timp acum sa stau sa verific mai detaliat, oricum toti cei mentionati se gasesc foarte usor si-s ieftini. Apoi finalii audio, aici chiar e simplu, sunt atata amar de posibile variante de finali complementari audio incat e imposibil sa nu stii sa gasesti una utila... 2SC/2SA spre exemplu, sau 21193/94, sau 15024/15025, etc... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Am luat o firma la intamplare.Are 440 mos-uri discrete.Sigur cel putin unul se apropie de irfz46.Cine l-ar putea memora?La fel,poti selecta tens si curentul-eventual capsula si obtii NDP6060LSant atatea firme mari de componente,se poate intra la oricare la PRODUCTAcum am vazut raspunsul lui TOMMY--da,foarte rapid de cautat. Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 17, 2013 Autor Partajează Postat Martie 17, 2013 Or sa fie buni finalii astia 2SA1941-TOS 2SC5198/DIV? Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Pune-i pe fraţii lor mai mari 2SA1943/2SC5200, nu mai umbla cu jumătăţi de măsură şi asigură-te că sînt măcar făcături bune, nu pocnitori. Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 17, 2013 Autor Partajează Postat Martie 17, 2013 Acuma am dat comanda la finali.Astept cred ca pe miercuri sau joi or sa ajunga.O sa va dau detali daca functioneaza statia atuncea.Multumesc pentru toate indrumarile. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Mare atentie la sursa, daca mosfetii au fost pocniti greu de crezut ca n-au luat nimic altceva cu ei... Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Problema amplificatorului este ca si la volum mic si la volum mare distorsioneaza foarte tare.Asa ca m-a gandit sa scimb finalii sa vad daca nu este din ei pentru 10 lei nu ii paguba mare. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Problema amplificatorului este ca si la volum mic si la volum mare distorsioneaza foarte tare.Asa ca m-a gandit sa scimb finalii sa vad daca nu este din ei pentru 10 lei nu ii paguba mare.Slabe sanse sa fie finalii cauza distorsiunilor. Poate altceva: masa defectuoasa,filtraj slab,alimentare insuficienta.... Link spre comentariu
Marian Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 De obicei intai diagnostichezi ceva inainte sa investesti in inlocuitori. Si incepi direct de la sursa ridicatoare ( un osciloscop ar ajuta foarte mult ), scoti mosfetii si-ii masori, verifici diodele redresoare deasemeni, verifici vizual sa nu fie trasee intrerupte sau corodate, inlocuiesti electroliticii si incerci pe cat posibil sa izolezi sursa de amplificator, apoi alimentezi si verifici pentru buna ei functionare, dupa ce a fost rezolvata cu succes abea apoi te gandesti la o eventuala depanare a amplificatoarelor finale. Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Nu stiu ce poate avea.Condensatori par a fii in regula toti.Sursa chear daca este slaba tot ar trebui sa se aude la volum mic fara distorsiuni.La mine chear daca este tare sau incet se aude la fel de distorsionat.O sa incerc sa schimb condensatorii sa vad daca tot asa face.Pana vin finalii poate ii dau de cap si nu mai am nevoie de ei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum