Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare difuzor medii-inalte

papanoiu

Postări Recomandate

parerea mea, primasi aici ai 2 variante : 4 cai (3+1) ,dar ai nevoie de filtre pe 3 cai pe incinta mica,mai greu de proiectat ,in ciuda aparentelor, sau 3 cai (2+1) ,dar presupune sa schimbi stw cu un tw),insa un filtru mai usor de realizat,poate usor mai ieftin daca vinzi si stw.Se poate la nevoie si full pasiva ,cu un ft mai sus ,3-400hz,chiar daca poti cobori cu cel de 8' sub 100hzeu as alege si aici pe ultimabafta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• papanoiu

15

• CBI

8

• ahegyes

4

• Luca

4

Top autori în acest subiect

Sa inteleg ca recomanzi sa merg cu monacor-ul pe medii (filtru 400hz-2khz) inalte ceva pe calota matase si subwoofer taiat la 500hz, fara sa mai folosesc amplif separat pentru difuzorul de joase ? adica 3 cai sau 2+1

Link spre comentariu

eu asa as face, 2 cai(sateliti) + 2 basi separati(minim 10',>90db,de preferat 12' si >92db ) .Daca faci taierea pasiva la 3-400hz sa ai grija sa nu lasi f multa distanta intre wofer si midwf,vezi cum le asezi.Daca faci undeva la maxim 150hz,poti lasa mai mult loc,dar asta inseamna 2 amplifcatore si Ft1 pe semnal mic.Este buna si varianta asta deoarece ai control pe spl-ul basilor si nu mai trebuie atenuati pasiv satelitii.Asta e alegerea taprobabil ca ar merge si acum,cu 8pa+stw tinand cont ca nu faci pertreceri si au si spl maricel,dar fara masuratori pe incintele gata facute e cam greu.Ai zona de inalte intre 2000-5000hz f delicata care trebuie umpluta cu grija,nu merge cu filtre calculate.Tinand cont si de directionalitatea sa ridicata,de aceea am si sugerat ca mai bine renunti la stw ,nu ca ar fi prost,doar ca e mai greu de folosit in acest caz(proiect)

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator iontz_2005

ce se mai aude de subiect? m-ar interesa si pe mina 2 monacor spa-8pa sa le combin cu 2 pct-300 (care le detin deja) pt niste sateliti de ascultat in casa si eventual cate un party cu prietenii la care o sa folosesc un subwofer. ce credeti, merita investitia?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări