Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare difuzor medii-inalte

papanoiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• papanoiu

15

• CBI

8

• ahegyes

4

• Luca

4

Top autori în acest subiect

in ce vrei sa le bagi,cat loc e,alaturi de ce va stadin cele scrise ai nevoie de un mid-tweter pe calota (ceva cu bobina de 38-50mm).Cele cu con nu prea merg asa sus,poate un fulrange mic de 3",dar chiar si acelea nu au detaliul unui tweter dedicat,de aceea intreb unde isi vor gasi casa

Link spre comentariu

Sa mai vin cu detalii;Am doua difuzoare de mid-bass (monacor-spa8pa) si doua super-tweetere (selenium st200), azi le-am probat intr-o incinta facuta doar pentru teste, am observat o "gaura" in zona frecventelor medii (4000hz-8000hz). Precizez ca nu am putut sa imbunatatesc nimic din modificarea filtrelor si de aceea trebuie sa achizitionez doua difuzoare de medii.Ca si spatiu de montare nu am probleme, din moment ce incintele sunt inca in faza de proiect.

Link spre comentariu

pai ai nevoie de ceva cu spl,asta ai omis sa precizezimonacor MS-130 sau MSH-116/4 ar fi perfectenu ai nevoie sa mearga pana la 10khz,fa taierile la 1-1.5khz si 6-7khzar mai fi o varianta,iei un dt300 cu waveguide si vinzi supertw ,dar cred ca am mai scris de varianta astadiferenta ar fi ca merge direct pe 2 cai cu taiere la 1,8-2khz si suna mai hi-fi,adica nu sasaie,nu are duritate,dar si putin mai cald,fiind textil

Link spre comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic, intreb tot aici;Vreau ca in amplificator sa mai adaug un etaj de amplificare special pentru frecvente foarte joase (20hz-100hz), ca atare boxele pe care o sa le construiesc or sa fie de fapt doua incinte contopite, una de joase care o sa fie atacata separat de amplif si alta de midbass + inalte, atacata de ampliful standard.Am tot cautat niste difuzoare special pentru frecvente ff joase dar nu am gasit, am vazut ceva de auto dar nu-mi surade ideea. Mai pot sa achizitionez un difuzor standard de joase si sa-l fortez din amplif sa redea ff jos, dar nici treaba asta nu cred ca e buna, asa ca va cer sprijinul in a-mi recomanda un difuzor de sub bass care sa fie pe 8 ohmi si maxim 12 inch, la un pret de maxim 300 lei bucata.

Link spre comentariu

Merge si varianta asta insa iti trebuie un filtru activ la intrarea in fiecare amplificator (niste cheltuieli in +)

In a 2-a varianta poti gasi tot de la Monacor SPH-315 (click pt detalii) de 12" cu 200W in 8Ω.

Problema ar fi ca trebuie sa constuiesti un filtru pe 3 cai, cea ce este cma dificil pt un incepator.

Link spre comentariu

E si normal ca pun filtru activ trece jos, nu am mai specificat crezand ca se subintelege. Eu cand eram mai tanar vroiam sa-mi fac amplificator cu amplificare separata pe fiecare difuzor in parte, amplificator pentru inalte, medii si joase, toate cu filtre active, dar mi-a trecut, acum mi-a reaparut ideea.Nu-mi trebuie filtru pe trei cai ci doar filtru trece jos, care filtru e ff simplu de facut cu un operational si o retea RC.

Link spre comentariu
:aplauze Pare destul de frumos ce vad, MDF aiat ca la carte - deci ai folosit scule pt a face o cutie cum trebuie.Daca iei si difuzoare bune si faci filtrele cum trebuie vei avea rezultate destul de bune.
Link spre comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic, intreb tot aici;Vreau ca in amplificator sa mai adaug un etaj de amplificare special pentru frecvente foarte joase (20hz-100hz), ca atare boxele pe care o sa le construiesc or sa fie de fapt doua incinte contopite, una de joase care o sa fie atacata separat de amplif si alta de midbass + inalte, atacata de ampliful standard.Am tot cautat niste difuzoare special pentru frecvente ff joase dar nu am gasit, am vazut ceva de auto dar nu-mi surade ideea. Mai pot sa achizitionez un difuzor standard de joase si sa-l fortez din amplif sa redea ff jos, dar nici treaba asta nu cred ca e buna, asa ca va cer sprijinul in a-mi recomanda un difuzor de sub bass care sa fie pe 8 ohmi si maxim 12 inch, la un pret de maxim 300 lei bucata.

Hai va rog, mai veniti cu propuneri.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări