Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor MMA160

Maricel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Maricel

9

• CIBY2

5

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Semnalul GE,nu e in regula!Nu mai alimenta forta,pana nu rezolvi problema.

Asa este.@MaricelIGBT-urile sunt SGW30N60.Semnalul din grila IGBT pe care l-ai postat este la fel pe ambele ramuri, si pe partea spre + si pe partea spre -?Verifica diodele in paralel pe primar si toate componentele din driverele din grilele IGBT-urilor.Cum arata semnalul pe primarul trafului driver?Aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=210&t=48875&start=540 am postat cateva oscilograme dupa un montaj aproape identic.Cel putin asa ar trebui sa arate si la tine.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va salut! Revin cu acest invertor....am verificat toate componentele aferente comenzii IGBT-urilor si toate par ok, asa ca..... ramasese traful driver de luat la purificat...l-am desfacut si l-am dus la un coleg pentru bobinat. Dupa bobinare s-au schimbat treburile.. :da. Postez oscilogramele cu noul traf driver:osciloscopul setat: volti/div-10volti time/div-5uS.-poza A-semnalul pe primar traf driver,-poza B-semnalul pe grila IGBT-ului nemontat.-poza C-semnalul pe grila IGBT-ului pe o ramura cu cond montat de 2,2nF.-poza D-semnalul pe grila IGBT-ului pe a doua ramura cu cond montat de 2,2nF.Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti de aceste semnale. Va multumesc!

post-26802-139829614494_thumb.jpg

post-26802-139829614497_thumb.jpg

post-26802-1398296145_thumb.jpg

post-26802-139829614502_thumb.jpg

Link spre comentariu

Forma semnalului intre drena igbt-ului si masa cu invertorul alim prin traf separator la 220v.volti/div-2volti(si sonda1/100) time/div-5uS. Semnalul este indentic pe ambele ramuri, frecventa UC3845 este de 54,4 Khz masurata cu multimetrul este buna?

post-26802-139829614787_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Semnalul GE,as zice ca e-n regula,desi e loc si de mai bine.Fa un test comparativ cu TC4422 si-o sa vezi diferenta.Pare in regula si semnalul EC,pe IGBT.Poate mai primesti si alte opinii,din partea celor cu experienta in depanarea invertoarelor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări