UNIX Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Pai daca amplificatorul ca sa poata debita puterea maxima are nevoie de doar 1,26 V, crezi ca mai conteaza diferenta dintre 15V si 40V ? Link spre comentariu
maktab Postat Aprilie 27, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Sincer , parerea mea , e ca un singur circuit lme49990 bate linistit , in aplicatii audio , sau cel mult se aude la fel , ca un circuit discret , fie el si din preamplificator de 15000 e . Pot face oricand simularea la etajul de intrare sau iesire discret , pentru de exemplu , c2810 . Am pus 3 in paralel , ca sa fiu sigur .Prefer deci fara probleme op integrate fata de cele pe discrete . Link spre comentariu
maktab Postat Aprilie 27, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2013 daca circuitul lme49990 ar fi avut capsula de metal , (ca si lme49710ha ),alimentare +/-24v , curent de iesire 150ma , ar fi fost prea aproape de perfectiune . Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Diamond si Pass: Link spre comentariu
maktab Postat Mai 3, 2013 Autor Partajează Postat Mai 3, 2013 Am inceput sa lucrez la sursa de alimentare .Circuitul audio cred ca ramane asa . Cat despre sistemul buffer fara includere in bucla de reactie negativa a unui operational , am inteles ca e slab ca performante . Oricum mult mai complicat ca un simplu op . Sincer cred ca lme49990 nu poate fi depasit decat cu greu de un circuit discret .Dar inca mai studiez .Sursa de alimentare consta din 2 transformatoare r core de 50va fiecare , poate si de 100va (o sa vad mai tarziu din calcule ), 4 punti redresoare cu diode BYV28-200 , 4 condensatori de 4700uf , 4 multiplicatoare de capacitate , generator de referinta de plus minus 17v , 12 stabilizatoare serie-paralel lme49610 . Fiecare va alimenta cate 6 circuite lme49990 , deci consum de maxim 60-70 ma . 03.05.2013.pdf Link spre comentariu
maktab Postat Mai 7, 2013 Autor Partajează Postat Mai 7, 2013 am terminat si sursa pentru preamplificator .inca este in testare .condensatorii vor fi de 10000uf/50v , vishay bc components .dintr-un calcul simplu puterea consumata ajunge cam la 10w pe canal . Nu mai pot simula demult schema in orcad , date fiind limitarile extreme ale softului , asa ca fie fac calculul singur pe hartie fie simulez bucata cu bucata toata schema . 07.05.2013 (1).pdf Link spre comentariu
maktab Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 o mica modificare la schema . designul pcb e aproape gata . 21.05.2013 BALANCED PREAMPLIFIER.pdf Link spre comentariu
maktab Postat Mai 30, 2013 Autor Partajează Postat Mai 30, 2013 Inca o modificare , dar ultima intrucat si cablajul e gata. Noua varianta are 32 de AO lme49990 , cate 4 in paralel pe fiecare sectiune si fiecare grup alimentat separat din stabilizatorul sau . Adica 16 stabilizatoare . Curentul de iesire depaseste 120ma , iar impedanta este de numai 25 ohmi . Pcb ul reprezinta un singur canal balansat , cu 4 buffere , 2 pentru intrari si 2 pentru iesiri .Urmeaza inca 2 pcb uri identice ca dimensiuni , unul conectat dedesubt si unul deasupra . Cel de jos este cablajul cu conectorii RCA si XLR pentru un canal, plus atenuatorul rezistiv cu relee, si cel de deasupra cuprinde 8 stabilizatori . preamplifier 31 05 2013.pdf Link spre comentariu
ratza Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Sînt chiar curios să văd ce iese. Ai cu ce face măsurători de zgomot şi altele? Link spre comentariu
maktab Postat Mai 30, 2013 Autor Partajează Postat Mai 30, 2013 Din pacate nu am osciloscop , doar multimetru . Ce-i drept , destul de bun. Dar nu ma poate ajuta cu nimic la masurarea zgomotului . Ce pot eu sa fac cu multimetrul e ca calibrez cat mai perfect rezistorii si condensatorii . La final , o sa fie facuta o proba pe osciloscop la ETC in Iasi , am vorbit deja cu un prieten de acolo . Teoretic , avand 4 amplificatoare in paralel , ar trebui sa obtin un zgomot mai mic cu 6 db. Am eu o banuiala ca nu o sa fie chiar asa .Dar oricum lme49990 e ultra low noise .Unul dintre marile avantaje ale amplificarii unitare este zgomotul minim posibil (nu sunt rezistori cu valori ridicate in bucla de reactie) . Mai mult , mi-ar fi fost imposibil sa folosesc 32 de operationale , cu tot cu divizor in reactie . Mi-ar fi trebuit nu mai putin de 64 de rezistori plus 32 de condensatori mica argint , numai pentru asta .Am optat bineinteles pentru strap.Toti rezistorii de pe pcb sunt identici , de 100 ohmi .Partea cea mai grea mi se pare , sincer , sortarea rezistorilor din atenuator .Pcb-urile pentru atenuator si selector + sursa stabilizata sunt aproape gata . Link spre comentariu
maktab Postat Mai 30, 2013 Autor Partajează Postat Mai 30, 2013 pentru decuplare , ma bazez pe cei 36 de condensatori ceramici , asezati exact sub op uri . Link spre comentariu
maktab Postat Iunie 1, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2013 update pcb . Am imbunatatit decuplarea . preamplifier 31 05 2013.pdf Link spre comentariu
maktab Postat Iunie 1, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2013 Este gata si urmatorul pcb .Va fi asezat chiar sub pcb ul cu CI , la o distanta cat mai mica . Ecranare mai buna , plus imbunatatirea traseului de masa . Urmeaza inca 2 placi identice ca dimensiune , cea mai de jos , continand conectorii de intrare si iesire , atenuatorul rezistiv plus etajul de transformare a semnalului nebalansat in balansat , si ultima de sus continand stabilizatoarele multiplicatorul de capacitate , puntile redresoare si sursa de tensiune de referinta . preamplifier 01 06 2013.pdf Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Ai grijă cu planul de masă, să nu-l pui sub operaţionale. Sub ele trebuie să fie substrat chel, fără cupru (cu excepţia decuplării). Link spre comentariu
maktab Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 Exact . dar am dedesubt traseele de alimentare . iar la 6 mm dedesubt mai este un pcb numai cu planul de masa . Dar nu cred sa fie o problema . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum