Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator balansat

maktab

Postări Recomandate

Salut felixx , sunt incantat pentru postarea ta aici .

Apreciez foarte mult ce ai facut tu in diy , pana acum . Din pacate nu am reusit sa vad si detalii tehnice , numai poze. Felicitari deci , si nu pot decat sa sper sa ma apropii de nivelul tau , desi stiu ca e extrem de greu .

Avatantajele le stii foarte bine , asa ca nu o sa ti le descriu acum .

Dar pentru altii , care sunt curiosi , pot sa citeasca aici :

http://www.accuphase.com/mcs.html

De la ei am invatat de fapt despre punerea in paralel a circuitelor .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maktab

59

• ratza

8

• hpavictor

6

• wally_gatter

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu simt o atractie deosebita pentru lucrurile complicate .Daca vrei felixx iti pot da pe privat service manualul de la un preamplificator extrem de bun , ca sa analizezi daca respecta conditia ta less is more . Eu cred ca nu . De fapt preamplificatorul inca e simplu . Pentru sursa pregatesc ceva cu totul deosebit . Acolo tot less is more preferi ? Sunt sigur ca nu . Referitor la traseele de cablaj , ratza , de ce crezi asta ? Oricum o sa fie extrem de scurte , circuitele respective fiind doar buffere .

Link spre comentariu
Vizitator vilosophe

Am testat TPA6120a2 folosind bineinteles pe acesta in paralel alimentat dual mono de la stabilizare inclusiv si transformatoarele care evident alimenteaza si preamplifcatorul cu celebrul grup LME49990 si LME49610 si am fost foarte multumit de sunet avand in vedere ca, castile sunt ieftineli pana in 100 de euro semnalul provenind de la un dac kit care a avut nevoie de putin tuning

Link spre comentariu

pentru vilosophe : Mie mi a testat un prieten bufferul lme49610 cu lme49990 , si nu oscila , la amplificare cu 12 db . in schimb la simulare in OrCad e instabil .Un semnal treapta il da peste cap complet . La tine cum a fost ai avut probleme?Eu am renuntat deci la buffer ul respectiv , in favoarea la lme49990 , paralel . A trebuit sa modific intreg designul preamplificatorului , dar cred ca a meritat . Tu ce parere ai , e ok asa cum e acum ?

Link spre comentariu

Chiar acum lucrez la modulul de alimentare , tot dual mono . Poti sa-mi dai cumva niste detalii ?Ce fel de transformatoare , condensatori , stabilizare ai folosit?Ai cumva si niste poze?

Link spre comentariu
Vizitator vilosophe

Preamplificatorul din punctul meu de vedere mi se pare extraordinar faza cu 3 lme49990 in paralel o sa ai mult beneficii dintre care cele mai importante sunt zgomotul si dstorsiunile mai mici dar trebuie sa fii atent insa lme49990 e intradevar cum spune pdf-ul rejectie foarte mare al sursei de alimentare ,eu am preferat sa il pun impreuna cu lme49610 intr-o cutie de aluminiu fiecare canal iar rezultatul a fost audibil.Poze am sa pun ceva mai tarziu ca trebuie sa desfac din nou ca pe cele vechi le-am sters din greseala.Cu privire la oscilatii nu stiu ce face in orcad eu am simulat cu orcadul doar asa sa nu ia foc ceva folosind opampuri banale (OPA2134) ,dar pentru linistea ta il folosesc de cel putin 6 luni si nu s-a intamplat nici o problema atat pe casti cat si pe amplificator acesta neavand buton de volum (potentiometru) daca era problema de oscilatii iti dai seama c-am ce s-ar fi putut intampla

Link spre comentariu

Eu ma gandeam sa-l pun intr o carcasa de lemn , imi place mult ideea . Ecranarea sa fie cum spui tu , foarte aproape de circuite .Astept detalii despre sursa ta de alimentare ,dual mono . Poate imi dai vreo idee .

Link spre comentariu

Esti sigur ca nu se vor auzi trecerile de la un pas de amplificare la altul ? 128 pasi / -128 dB la 0 dB mi se pare o plaja foarte mare...consider ca o plaja de reglaj de la -80 dB la 0dB ar fi absolut onorabila si comoda .De ce nu folosesti etaje cu componente discrete pentru etajul buffer sau cel de iesire ?

Link spre comentariu

Desi am schemele si piesele penrtu asta , sincer cred ca lme49990 depsaseste cu mult si de departe un circuit discret . Am vazut asta in simulari . Pot sa adaug distorsiunile , zgomotul mult superioare unui etaj de amplificare discret .Odata cu punerea in paralel ,deja depaseste orice limita atinsa cu un etaj discret normal .

Link spre comentariu

receiverul meu tot asa are , peste 120 db atenuare , si nu e o problema .Plus ca circuitul digital se poate oricand schimba , updata , la ceva superior .Releele for fi fonoizolate , sper sa cobor zgomotul lor cu cel putin 40db .

Link spre comentariu

O noua serie de modificari , acum amplificarea e exact 6db .Am introdus si decuplarile . Urmeaza cateva verificari la Dc servo , si la sursa de alimentare . Circuitele folosite sunt Lme49990 , Lme49720HA , Lme49710HA , in capsula de metal . Pacat ca lme49990 nu este tăbluit ,ar fi fost un circuit exceptional . Dar nici Lme49710HA nu e chiar rau , merge pentru intrarea nebalansata si DC servo .

17 04 2013 PREAMPLIFIER (1).pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări