Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator balansat


maktab

Postări Recomandate

Salut , lucrez la un preamplificator balansat , schema e atasata , si asa avea nevoie de sfaturi si comentarii . O intrare este nebalansata , doua balansate .(intrare receiver nebalansata , sacd , dac , balansate). Atenuatorul este realizat cu 8 relee , 256 de pasi , comanda cu procesor .Amplificarea selectiva 2x 4x 8x 16x , tot cu relee. Nu este posibil ,din pacate , 1x . Circuitele folosite sunt lme49990 si lme49610 . Schema este simplificata in partea de digital . In rest , dual mono , design clasic , nimic special . Designul este minimalist .Am sperante sa iasa un preu audiofil din tagma hiend , dar fara a fi in stratosfera , in privinta pretului. M as putea alege si cu o trancota , desigur.Circuitele respective par sa fie acceptabile in audio , dar le am ales pentru ca le am primit gratis , chiar de la producator . Altfel nu le as fi ales , pentru ca am observat ca in audio hiend se folosesc doar componente ieftine si cu design mosnegesc , gen njm4580 , (Accuphase) .Nu folosesc nici un fel de condensator , electrolitic sau nu , pe semnal . Desigur ma ingrijorez degeaba , preamplificatoare ca Accuphase c2810 , cu un sunet absolut exceptional , are zeci de condensatori de proasta calitate polarizati ,pe semnal , si nu e o problema.Astept comentarii , multumesc. Poate o sa postez si sursa , e tot minimalista , dual mono , dubla stabilizare , ultra low noise design .Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • maktab

    59

  • ratza

    8

  • hpavictor

    6

  • wally_gatter

    6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut , atasez niste teste de banda , offset , amplificare 2x ,10 khz .

la testul de offset , pe intrare a fost introdus un semnal nedorit de 0,5vcc .

tensiunea continua a fost anulata complet si la iesire offsetul s a pastrat nul.

Schema a suferit deja un upgrade important , acum este finala .

 

atenuatorul si partea digitala , sunt de aici :

 

http://www.amb.org/audio/lcduino1/

 

In eventualitatea ca preamplificatorul acesta nu o sa fie muzical ,audiofil , am de gand sa testez si niste lampi cu traf .

Din pacate cred sincer ca e imposibil sa ating asa performante ( e totusi diferenta de 70 de ani de avans tehnic ), cu combinatia condensator -lampa -traf . Dar daca trecand prin condensator , lampa si traf , semnalul o sa fie superior ,fata de CI, asta e .

schema+corectata.pdf

OUTPUT+2X.pdf

actiune+offset.pdf

BANDA.pdf

Link spre comentariu

Mai important..la ce relee te-ai hotarat? De lipsa condensatoarelor ma abtin,conteaza ce urmeaza.. si vad ca schema e simulata si probabil ca ai studiat iesirea.Totusi,nu vad in schema ceva obligatoriu pentru aceste operationale ultra.E riscant sa le omiti.Studiaza datasheetul pentru fiecare in parte la APPLICATION HINTS.Decuplarile trebuie sa fie cat mai aproape de fiecare operational,chiar langa pini..sau pe pini.Obligatoriu! Poate nu le-ai desenat de lene.. In rest succes si spor la treaba. .Asteptam o finalizare

Link spre comentariu

desigur ca decuplarile lipsesc intentionat . in Orcad , nu conteaza decuplarea . De fapt si sursa e ideala , tot pentru simplificare . SI nu din lene , ci pentru ca Orcadul nu e suficient de puternic pentru a simula o schema completa de preamplificator , cu tot cu sursa . chiar si asa , simplificat , am asteptat cateodata si 20 minute sa termine o simulare . in privinta decuplarii , cred ca si tine ca e extrem de importanta . Preamplificatorul trebuie neaparat in cazul meu sa fie balansat , pentru ca si amplificatorul de putere e.

Link spre comentariu

Numai timpul va spune daca releul ales de tine va face figuri sau nu.Dupa un timp e posibil ca la cuplare decuplare sa produca zgomote nedorite!

Oricum,pana sa proiectezi pcb-ul sau sa le montezi poti sa faci o improvizatie pe un cablu de semnal si sa le probezi pe calea de semnal.Asta nu e indicat la vreun amplificator de putere! Te poate scapa de neplaceri ulterioare.

Eu am folosit cu succes pe calea de semnal de la vecinii care mai si produc cate ceva bun: http://www.relpol.pl/en/Products/OUR-OF ... ure-relays .Nu sunt nici o avere.

Link spre comentariu

releele respective sunt folosite in preamplificatoare hiend . La schimbarea sursei , cat si la pornire oprire , iesirea este pusa la masa , prin muting. Ai intuit bine ca pot aparea probleme , dar nu din cauza calitatii indoielnice .

Link spre comentariu

am testat personal releele respective si contactul e exceptional de bun . Le am masurat rezistenta si au exact ca in catalog . Mai mare fata de un releu de putere ,dar oricum...Le am masurat si chiar au 0,05ohmi , chiar mai putin .

Link spre comentariu

Ca fapt divers,eu am luat teapa cu un lot de 46nd012, care dupa un timp au inceput sa produca zgomot,mai precis dupa un timp sufereau de o intarziere mica in cuplare decuplare,si se producea cu zgomot.Le-am inlocuit cu polonezele si nu am mai avut probleme.Se pare ca tensiunea mare de alimentare sau relee cu doua bobine,mai sensibile,sunt mai indicate.

La schimbarea sursei , cat si la pornire oprire , iesirea este pusa la masa , prin muting.

Problema rezolvata.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări