Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

simulare in orcad trafo de retea 24VAC redresat si filtrat

coco243

Postări Recomandate

Salut, cine ma ajuta si pe mine sa fac o simulare a unui transformator de retea cu redresare si filtrare?Am un transformator de 24VAC, 3.7A deci ar avea putere de 24*3.7=88.8W de unde rezulta P=R*I^2 => r=88./13.69=0.64 ohm, asta ar fi rezistenta interna a transormatorului daca am calculat bine.Dupa aia am pus niste diode pentru redresare si un condensator.Dar nu prea ma descurc. Mi-a esit schema asta:post-14820-13982960315_thumb.jpgIar la simulare mi-a dat asta:post-14820-139829603159_thumb.jpgCe nu e bine, cam ce condensator de filtraj mi-ar trebui si ce diode de redresare?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• coco243

1

• cristi7521

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca transformatorul tau are 24Vac atunci amplitudinea tensiunii este 24 ori radical din 2, deci 24*1.4142.La curent mare ai nevoie de un condensator de filtrare de cel putin 4700 microfarazi.Diodele ar trebui sa reziste la 3A sau mai mult, 1N4148 sunt diode de 100 mA. Pune macar 1n5401 sau 1n4001 pentru simulare (sunt diode de 1A)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am un transformator de 24VAC, 3.7A deci ar avea putere de 24*3.7=88.8W de unde rezulta P=R*I^2 => r=88./13.69=0.64 ohm, asta ar fi rezistenta interna a transormatorului daca am calculat bine.

Calculul e bun. Doar ca nu are nici legatura cu rezistenta interna! 0,64 ohmi e rezistenta consumatorului, care consuma tot ce poate da traful.Rezistenta interna se determina masurand tensiunea la iesirea trafului pt 2 sarcini diferite (ai nevoie de 2 curenti).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări