Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Acum ca am vazut acest telwin220 cu 8 igbt-uri + 6 diode care scoate 200A/35% ,. intrebarea este cati amperi reali o fi avand atunci un almaz250 cu 2 diode+ 2 igbt-uri si niste prapadite de radiatoare late doar cat puntea redresoare?

almaz250-2.jpg

almaz250-6.jpg

almaz250-7.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Buna ziua.

As avea nevoie de un sfat privind alegerea unui invertor cat mai fiabil la cca. 300 Euro: ce ati alege intre ESAB Rogue ES 180i si ESAB BUDDY ARC 180.

Se va utiliza in gospodarie.

Cu multumiri, Gigi

P.S. Merge vreunul si pe generator de curent?

Editat de BossGG
Link spre comentariu

De funcționat pot funcționa ambele pe generator, dar e recomandabil să nu le folosiți astfel.Sau dacă o faceți, folosiți un generator de minim 7kW.Generatoare slabe dau șocuri și vârfuri de tensiune în funcționare și pot afecta invertorul.

Link spre comentariu

Presupun ca Rogue este varianta noua a lui Buddy.

Ca pret nu e foarte mare diferenta, Buddy e putin mai scump.

Nu stiu dpdv constructiv daca in afara de afisajul electronic al lui Rogue sunt diferente de constructie notabile, care sa influenteze fiabilitatea/mentenanta.

Editat de BossGG
Link spre comentariu

Acel buddy nu este produs de Esab,nu e ceva conceput de ei. Este ceva chinezesc mai de calitate care se vinde și sub brandul Esab și se mai vinde și sub alte mărci,Alfa.in,Thermalarc,Sirius(importate de pe la unguri). Mai demult aveau și cei de la Iweld aceeași placa dar cu mici modificări( afișaj curent și reglaj cu encoder).Esab adevărat este doar gama Caddy.....

Și nu rezista la alimentare din generator. 

Link spre comentariu

Sunt in cautarea unui invertor care va fi folosit pe langa casa.

Dar sunt situatii in care ar trebui sa il folosesc pe generator.

Credeam ca nu e o problema, dar vad din discutii ca nu toate merg.

Ce are special un invertor care poate functiona bine si pe generator?

Link spre comentariu

Nu`i ca nu merg, merg pina se strica si se strica repede, aceea este problema.

Se defecteaza din cauza virfului de tensiune pe care-l da generatorul la intreruperea arcului, pina atunci era in sarcina, uneori aproape maxima ca firma n-are bani sa ia in generator calumea,  la intrerupere trece in sarcina 0, urmarea este ca excitatia este maxima si apare un virf de tensiune de ordinul zecilor de volti, cu atit mai mare cu cit generatorul este mai mic.

In general aparatele cu PFC si care rezista la tensiuni de genul 180-270Vac merg pe generatoare prapadite.

Pe generatoare mari de pe la 15KVA merg fara probleme toate.

Unu care merge fara probleme este acesta:

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertor-sudura-lascentrum-arc-200-pfc-mv-420

Necazul este pretul ridicat.

Link spre comentariu

Multumesc de lamurire.

Nu am asemenea buget pentru mestereala domestica, asa ca ma voi opri la unul ieftin, sa nu imi para rau de el cand crapa.

Presupun ca doar tranzistorii puntii, de care or fi ei.

Sper sa il si pot repara usor.

Nu m-am bagat pana acum la ele, dar tot timpul trebuie sa invatam cate ceva.

Link spre comentariu
5 hours ago, cipriyan123 said:

Acel buddy nu este produs de Esab,nu e ceva conceput de ei. Este ceva chinezesc mai de calitate care se vinde și sub brandul Esab și se mai vinde și sub alte mărci,Alfa.in,Thermalarc,Sirius(importate de pe la unguri). Mai demult aveau și cei de la Iweld aceeași placa dar cu mici modificări( afișaj curent și reglaj cu encoder).Esab adevărat este doar gama Caddy.....

Și nu rezista la alimentare din generator. 

Nici Rogue nu este proiectat de ESAB?

Link spre comentariu

Am folosit unul din asta ieftin anul trecut cand am consumat cca 100 electrozi de 2,5 rutilici iar de atunci doar inca 2-3 electozi diferite probe in decurs de un an. Sudeaza cu rutilici 2,5 si 3,2,  doar ca nu reusesc sa fac sudura continua si cu bazici n-am reusit deloc cu 3,2, iar cu 2,5 n-am avut atunci si dupa aia n-am avut timp sa-l mai incerc. L-am dat cu imprumut la un vecin sa-si sudeze niste tevi la vie si a spus ca duce bine totusi mie nu-mi place. 

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
La 05.09.2021 la 20:42, BossGG a spus:

Nici Rogue nu este proiectat de ESAB?

Nu prea pare... In schimb văd că are pfc. Și de sudat am înțeles că sudează frumos cu bazici. Am unul la reparat,azi incerc sa pun câteva poze cu interiorul.

Link spre comentariu
On 9/8/2021 at 7:49 AM, cipriyan123 said:

Nu prea pare... In schimb văd că are pfc. Și de sudat am înțeles că sudează frumos cu bazici. Am unul la reparat,azi incerc sa pun câteva poze cu interiorul.

Cum vi se pare? Am vazut poze cu interiorul lui Buddy pe net, nu mi-au facut o impresie buna, din ce am dedus din comentarii (blog Anglia) placa electronica este proiectata la cost minim... (celebrul design to cost), de aici si defecte destul de comune si frecvente in zona respectiva.

Link spre comentariu

Stau și ma gindesc dacă nu ar ajuta ca generatorul sa aibă o sarcina permanenta de vreo 2000W (reșou, calorifer electric etc) ca să nu ramina in gol atunci cind întrerupi arcul. Bineînțeles că trebuie să aibă minim 2-3 KW mai mult decit consuma invertorul. Adică trebuie un generator de minim 7-8 KW ca să ducă și aparatul de sudura și sarcina balast. 

Link spre comentariu

Cam așa stă treabă,nu este concepția Esab la aceste modele de aparate. Și Rogue e cam la fel,in schimb este dotat cu pfc. Am zis că pun poze,dar nu am avut timp ,sunt prins rău cu munca. Poate mâine,sper sa fiu puțin mai liber.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări