Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Se pare că omul nu crede chestia cu chinezăriile Vest-Est.Păi uitaţi-vă la produse fabricate efectiv în UE care sunt mai slab calitative în RO decât,de ex,în Germania!Gustaţi numai un Iacobs la nemţi şi mai vorbim...

Am văzut articole chinezeşti vândute în Germania care fie nu există la noi,fie sunt mai prost lucrate.Credeţi că ăla cu ochii mijiţi nu ştie cum merg pretenţile şi controlul pe unele pieţe?!!Romania e bantustan fără "câini de pază"...

Link spre comentariu

Sunt in ceata.

Nu doresc sa ajungem la polemici sau Doamne fereste la jigniri.

Deci pana la urma tot Jasic sau Intensiv sau altceva ( poate mai pun ceva in plus la buget dar nu foarte mult)si vedem ce adaugam, strangem pe radiatoare si un fitru pe intrare, un condensator sau o bobina pe iesire se pot imbunatati. Oricum din ce am vazut sau auzit si cele cu motz au intrat in reducere de costuri.

Sunt multumit cu un 50-60%DA la electrozi de 3,2.

Vreau sa cumpar de la magazine consacrate si cu garantie mare.

Link spre comentariu

Eu n-am experienta n-am reusit inca sa sudez deloc cu 3,2 bazic, am incercat un parker piw200 imprumutat, am incercat un stromo 295sw cumparat din bazar, i-am pus si bobina pe iesire dar degeaba, am incercat si un inverter facut de mine si nici o sansa dar ala facut n-are amperajul suficient si mai trebuie gadilit, cu monolitici in colturi nu-mi place cu 3,2 cum sudeaza dar pe drept merge la fieratanii mai subtiri insa nu patrunde la imbinari de 90 cum trebuie de aia nici n-am mai cumparat electrozi de 3,2. Cu 2,5 e ok si la incarcat si in unghi si la dat gauri pana in 4-5 mm grosime.

Faza e ca fiind incepator nu pot suda cu invertor fara arc force, cu stromo si parker imi ies doar niste boroboate intrerupte de aia mi-am facut singur un invertor care chiar daca mai trebuie imbunatatit are un fel de arc force si nu mi se stinge arcul cand imping cu electrodul in fier, de aia am si zis de invertor ca e bine sa aiba arc force, gaureste mai usor, patrunde mai bine la gros, etc. si cu 3,2 monolitici sau rutilici degeaba face cordon fara intrerupere un electrod intreg pe o suprafata dreapta  daca in unghi de 90 nu reuseste.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Anicai.Şi dacă ajungem la un traf clasic cu diode cum e?Am văzut sudură cu bazic,făcută de o cunoştinţă,impecabilă!

Şi nu-l durea capul nici de antistick şi nici de arc force!Şi n-avea nici grija că se duc IGBT-urile...Atât că e al naibii de greu traful.Preferabil numai în staţionar.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Gustaţi numai un Iacobs la nemţi şi mai vorbim...

Da, pentru ca amestecul ("blendul") se face dupa ceea ce se crede ca ar fi preferinta majoritatii românilor.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Anicai.Şi dacă ajungem la un traf clasic cu diode cum e?Am văzut sudură cu bazic,făcută de o cunoştinţă,impecabilă!

Şi nu-l durea capul nici de antistick şi nici de arc force!Şi n-avea nici grija că se duc IGBT-urile...Atât că e al naibii de greu traful.Preferabil numai în staţionar.

La mine nu duce cu transformator, in apartament de unde iau curent cu prelungitorul pana afara am instalatia comunista de aluminiu de pe vremea lui Ceausescu, am vecin care sudeaza ocazional pe transformator si e foarte deranjant.

Si ar mai fi o problema cu construirea unui transformator de sudat, cost imens la sarma de cupru si diode iar referitor la greutate nici invertorul meu n-a iesit prea usor, are 6 kg.

Pe transformator cred ca este un fel de arc force deoarece nu scade curentul la scurt, e asemanator ca la mine la rezonanta unde la scurt nu scade curentul, doar tensiunea si puterea consumata.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
Acum 2 ore, mila a spus:

Sunt multumit cu un 50-60%DA la electrozi de 3,2.

Trebuie atentie mare la durata activa de functionare. De ce spun asta?

Unii producatori trec durata activa la 40grC iar altii la 25grC.

Succes...sa ne spui ce ai luat si poate ne pui si cateva poze cu interiorul.

Link spre comentariu

Singura data in viata cand am folosit sudura cu transformator a fost prin '82-83 cand eram in practica la scoala si mi-am facut 2 inele din fier de 16mm cred, aveam atunci gargauni in cap cu sportul  dar nu mi-a iesit prea bine imbinarea, imi amintesc ca radea maistrul de mine cum sudam.

Si apropo de igbt-uri, firmele serioase de ce nu fac invertoare pe mosfet sic?...par mai fiabile.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Se pare că omul nu crede chestia cu chinezăriile Vest-Est.Păi uitaţi-vă la produse fabricate efectiv în UE care sunt mai slab calitative în RO decât,de ex,în Germania!Gustaţi numai un Iacobs la nemţi şi mai vorbim...

Am văzut articole chinezeşti vândute în Germania care fie nu există la noi,fie sunt mai prost lucrate.Credeţi că ăla cu ochii mijiţi nu ştie cum merg pretenţile şi controlul pe unele pieţe?!!Romania e bantustan fără "câini de pază"...

BRANCA, aici vorbim de produse chinezesti, nu de marfuri fabricate in UE. Care, asa cum spui, au calitati diferite Est-Vest. Lucru dovedit asta. Dar ce importa firma Germana Stahlwerk si ce gasesti in Romania la Targu Mures, sunt produse identice. Daca tot nu ma crezi, nu incerc sa-ti dovedesc cumparand inca un ARC 270 ST de la Targu Mures si facand poze la ambele. Poti in schimb sa stai de vorba cu omul din RO, este un tip de treaba si te va lamuri cu multe. Altfel stau lucrurile cu produse facute de aceiasi firma chineza  http://en.lastonweld.com/ , aduse direct in Romania cu un alt brand vopsit pe capace si ce aduce Stahlwerk Germania. Eu sunt multumit pentru banii dati...

Link spre comentariu

Pana la urma am strans cureaua (ca lumea) si am comandat de la e**g acest aparat:

TELWIN INFINITY 220

Pe sambata primele impresii si ceva poze.

Multumesc DOMNILOR pentru sfaturi si indrumari.

O zi buna!

Link spre comentariu

Este ok aparatul de sudura......mie imi place.

8 igbt-uri, 3 condensatoare de filtraj, 6 diode duble redresoare...toate astea spun ceva de potenta aparatului. Sunt cateva piese chinezesti prin interior....dar prin ce aparate din ziua de azi nu gasesti piese chinezesti?! N-are bobina la iesire dar merge foarte bine si fara. Durata activa de functionare este foarte buna, dar vad ca nu este trecuta temperatura la care s-a efectuat testele.

In sfarsit, nu mai are importanta...chichitze gasesti si la aparatele mult mai scumpe...daca stai sa le iei la puricat.

Sa-l stapanesti sanatos si sa-l folosesti cu placere....ai facut treaba buna.

Multumesc pentru poze!

Editat de mac01
Link spre comentariu

In fisa tehnica zice ca la 40 grade este %DA

Am sudat de proba cu 2 electrozi e6013 de 2,5mm = foarte bine.

A contribuit si fiul-meu altfel nu puneam suma asta pe aparat.

Editat de mila
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări