ady2006 Postat Iunie 17, 2021 Partajează Postat Iunie 17, 2021 Nimic deosebit. Doar ca nu face zgura. Nu degaja gaze. Tubul de argon e al meu. Aparatul luat imprumut doar asa lucreaza. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 17, 2021 Partajează Postat Iunie 17, 2021 (editat) Atunci nu se merită.Credeam că lucrezi ceva decorativ din inox sau dantelărie fină din oţel... Editat Iunie 17, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
ady2006 Postat Iunie 17, 2021 Partajează Postat Iunie 17, 2021 Nu m-ati inteles. Sau eu nu v-am inteles. Ce-mi merita mie doar eu pot aprecia. Ca nu merita aparatul banii aia, comparand cu produse similare, nu mi se pare. Bine ca un Fluke merita 200 euro si-n 99,99% din cazuri este folosit ca si o petarda de 80 ron. Intrebarea initiala era alta. Daca sunt persoane care au lucrat cu produse Almaz si pot spune ceva despre ele. Pana la urma important pentru mine este sa obtin maximul dintr-o anumita suma de bani. Daca produsul face banii aia, chiar daca in timp voi constata ca nu corespunde nevoilor mele, pierderea va fi mica. Vreau doar sa elimin posibilitatea unor discrepante grosolane intre descriere si realitate. Link spre comentariu
Elservius Postat Iunie 17, 2021 Partajează Postat Iunie 17, 2021 Domnule @ady2006, bineinteles că d-ta știi cum este mai rentabil pentru tine personal. Eu cred că între 285A și 120-140A este o diferență foarte mare; de asemenea cred că este o diferență majoră și între 6-7kw și 13kva. Pentru 120-140A și oțel "obișnuit" bioxidul de carbon este excelent; argonul ar fi superior pentru curenți spre 200A și spray arc. De asemenea la date tehnice asemănătoare pot fi diferențe mari la calitatea construcției diferitelor aparate; componentele din interior pot fi de o calitate mai bună sau mai proastă, unele aparate pot avea drosel pe ieșire, altele nu, etc. etc. Despre Almaz s-a mai vorbit pe această arie, sunt și clipuri pe YouTube;eu nu am avut de-a face cu aparate de la acest "brand" dar se pare că sunt aparate ieftine din toate punctele de vedere. Încă o dată vă urez noroc și succes la achiziție! Link spre comentariu
ady2006 Postat Iunie 18, 2021 Partajează Postat Iunie 18, 2021 Acum ca spuneti, peste parametrul ala am trecut. Mai mult de 7kw este greu sa trag din retea. Si aia-s cu cantec. Trifazat nu am ca sa ma orientez spre un alt aparat de 13kw. Din punctul asta de vedere nici nu ma intereseaza un aparat mai potent. Ce poate sa faca la 140A imi este de ajuns. Daca stam sa gandim, is chiar curios ce utilizator casnic poate scoate 13kw din monofazat. Si cine are putere instalata asa mare la bransamentele casnice. O fi stand altfel treaba in alte locuri unde se vinde aparatul ala dar la noi aia 13kw sunt degeaba chiar daca ar fi reali. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 18, 2021 Partajează Postat Iunie 18, 2021 În mod normal un apartament de 3 camere avea repartizată/calculată o putere instalată de 5 kw.Nu ştiu cât era pentru o casă,dar bănui că era cam tot pe acolo.Nu mai ştiu care sunt reglementările acum. În Vest ştiu că sunt ţări care au restricţii la consum...În Canada la construcţia caselor am văzut că toate sculele electrice erau alimentate din generatoare şi nu din reţea!... Privitor la echipamente cu atmosferă protectoare părerea mea e că nu se merită dacă nu se fac lucrări deosebite.Rămâne strict o opţiune individuală. Link spre comentariu
Elservius Postat Iunie 18, 2021 Partajează Postat Iunie 18, 2021 Domnule @ady2006 este posibil să fiți mulțumit de respectivul Almaz dacă îl veți cumpăra. De asemenea este foarte posibil ca un mig/mag vechi, greu și urât să sudeze mult mai bine decât acel Almaz și să mai funcționeze încă mai mult timp decât Almazul. În general orice mig/mag pentru amatori și care funcționează cu sârmă plină are posibilitatea inversarii polarității, ori cu acel cablu exterior cu mufă DIN SE, ori din compartimentul rolei de sârmă prin inversarea cablurilor de ieșire între ele. Pentru sârmă cu autoprotectie trebuie rolă cu șanțul zimțat și neapărat inversată polaritatea. De asemenea 50A curent minim este cam mult; calitatea unui invertor de sudură se vede și din curentul minim la care sudează bine (și este foarte important acest lucru). Încă un criteriu care pentru mine personal este esențial la un invertor de sudură indiferent că este numai MMA sau mig/mag+mma este acela ca respectivul invertor să sudeze bine cu electrozi bazici; altfel acel aparat este în cel mai bun caz o jucărie (de fapt o porcărie). Încă o dată vă urez noroc la achiziție, deoarece cred că aveți mare nevoie pentru un invertor care să corespundă criteriilor d-voastră de selecție. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 18, 2021 Partajează Postat Iunie 18, 2021 (editat) Daca pistoletul este bun si mecanismul de avans al sirmei la fel merge sirma cu autoprotectie cu rolele V fara probleme, eu asa sudez de citiva ani. Cel mai bine este sa-l luati online si daca nu este ce trebuie il dati inapoi urgent in termenul acela de 10 zile. La 280A MIG ...ala este pentru sirma de 1,2mm, pe la 200A merge sirma uzuala de 0,8mm in mod spray arc. Altfel daca folositi Co2 si 0,8mm merge pe la 130-140A cu arc in scurtcircuit foarte bine. Editat Iunie 18, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
digioptic Postat Iunie 22, 2021 Partajează Postat Iunie 22, 2021 (editat) On 6/14/2021 at 2:38 PM, digioptic said: Imi dau raspunsul singur la intrebarea de mai sus ... Sa clarific inca odata, m-am referit la invertoare medii ca pret, nu vorbim de consacrate si alte avioane. STAHLWERK ARC 270 ST, cu tot cu transpot si "pierderea" suferita cursul leu-euro prin PayPal, venit la usa din germania in 4 zile lucratoare, 1316 lei si 80 de banuti. Super pretul zic eu, mai ieftin decat "semipuntea" de la Youli alias Proweldul nostru. Aparatul se prezinta foarte ingrijit lucrat, placa de comanda in jurul lui 3846 si invertorul de putere in topologie PUNTE, cu opt IGBT-uri, cate doua in paralel, distribuite pe trei radiatoare, deci montate direct, fara izolatie. Cablurile de 5 m fiecare si la clema de masa si la clestele port electrod, sunt de 35mm2, nu am avut timp sa disec, dar dupa greutatea lor ... cred din aluminiu cuprat. Clestele port electrod in schimb, integral din alama. Aparatul a venit cu stecher trifazat pe cablu de alimentare! Ce nu mi-a placut, sursa de alimentare in comutatie, mi-ar fi placut mai pe clasic, cu transformator, era mult mai fiabila in timp. Sa-l vedem acum si la lucru, nu am apucat sa-l alimentez, abia ce a venit ... Una peste alta, imi place cum se prezinta la prima privire, cum ziceam, mult mai ingrijit fata de Proweldul meu. Proweldul chiar asa neingrijit lucrat si cu ceva interventii in el dupa un timp, zica cine ce vrea despre lucrarea chinezeasca, pe mine ma servit ireprosabil in anii ce au trecut, A fost si este un aparat excelent in contiuare. Cum ziceam, sa-l vedem pe ... "PUNTE" de la Laston ce stie. Eu ma gandesc la un upgrade la el, sa incerc sa-i adaptez o comanda in pulsuri, dar e de cercetat ... Dupa aproape o saptamana, am reusit de l-am alimentat si testat. Pentru banii dati, functioneaza excelent. electrodul se aprinde instant, chiar si pe fierul cam ruginit de test. O topologie punte este ce mi-am dorit. Urmeaza sa schimb cablul de alimentare, care e o "gluma proasta" din partea chinezilor de la LASTON. Firul de masa, cel de culoare verde-galbena, cred ca nu are mai mult de 0.75 sectiune. la o strangere mai tare a suruburilor de la pinul de masa al stecherului trifazat, il reteaza pur si simplu. In fine, cele trei fire de la faze, par de cam 2 sectiune. Un fleac, il dau jos instant si pun un 4X4 mm2, sa vad unde gasesc un cablu negru cauciucat. Cablurile care au venit pentru setul de clema si cleste port electrod, la fel o gluma proasta. Pe langa faptul ca sunt de aluminiu, izolatia lor este un plastic ordinar care nu rezista la nici un strop de sudura. Am gasit la DEDEMAN, cablu foarte bun de sudura, extrem de flexibil, de 35mm2. Exact economia facuta cumparand din germania si nu din romania, s-a dus pe cablul de sudura. Oricum imi trebuia un cablu bun sa fac bobina pe iesire. Sursa de inspiratie, Proweldul sau Jasicul. La JASIC, afara de schimbarea cablului de alimentare cu un 4X6mm2, nu merita sa-l "deranjez" cu ceva. Este foarte bine lucrat. Chiar si cu bara de aluminiu de peste 80 in sectiune de la borna de plus... Cum zicem, LASTONUL trifazat merge excelent, deplin multumit pentru banii dati. Chiar merita ! Cand vine timpul sa-l desfac pentru oarece "inbunatatiri" si schimbare de cablu de alimentare, fac si un set de poze. Pentru cine e interesat, sa vedem cum reusesc sa le pun. La fel si la JASIC, am pregatit deja pozele. Editat Iunie 22, 2021 de digioptic Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 22, 2021 Partajează Postat Iunie 22, 2021 (editat) 1 oră în urmă, digioptic a spus: Firul de masa, cel de culoare verde-galbena, cred ca nu are mai mult de 0.75 sectiune. la o strangere mai tare a suruburilor de la pinul de masa al stecherului trifazat, il reteaza pur si simplu. In fine, cele trei fire de la faze, par de cam 2 sectiune. Domnule, conductorul multifilar se foloseste impreuna cu tuburile de capat indiferent daca este de 0,75mmp sau 4mmp. Astea le gasiti si la dede, un claste pentru ele iara nu-i asa scump. La ce le folositi se preteaza cele "neizolate". https://www.google.com/search?q=tub+de+capat&client=ubuntu&hs=kM6&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj-9qXWwqvxAhWAgf0HHV9MAPwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1913&bih=908 Editat Iunie 22, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
mila Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 (editat) Va rog un sfat cu privire achizitie invertor mma pana in 700lei. Folosire in gospodarie de 3-5 ori pe luna max 2-3 ore cu electrod de 3,2mm si din cand in cand ceva inox. Ce ziceti de acest model: Intensiv ARC 180 VRD sau Jasic ARC 160 CEL Editat August 1, 2021 de mila Link spre comentariu
cipriyan123 Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Sunt lucrate în aceeași curte....,Jasicul este un pic mai atent lucrat. Daca îl desfaci cu atenție și îl verifici atent,faci mici retușuri,verifici strângerea șuruburilor la radiatoare,aduci un Intensiv la nivelul unui Jasic Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Asta cred ca s-ar potrivi cerintelor, macar are 3 ani garantie. https://www.suduratm.ro/cumpara/intensiv-arc-160-evo-669 Link spre comentariu
c_anicai Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 un invertor care are si arc force nu e mai bun? https://mathaus.ro/p/invertor-sudura-tehnoweld-compact-160t-arc-force-reglabil-afisaj-electronic-250-v/000000000011149858 Link spre comentariu
mila Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Multumesc pentru raspunsuri. Ati lucrat cu aparatele propuse sau stiti cum sunt construite?Sunt de incredere? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum