BRANCA Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Digioptic.Plângerile legate de sacâzul chinezesc se refereau la calitatea lipiturii... La o placă nouă,"profi",nu e nevoie de sacâz la lipirea pieselor THT.Important e ca să fie degresată înainte cu alcool.Tubul de aliaj are decapant în interior.După lipire nici nu-ţi dai seama că s-a lucrat acolo!Asta dacă e aliaj de calitate... Link spre comentariu
digioptic Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 M-am referit strict la pasivare. Un cabaj facut acasa, nu ai tehnologie cu fotorezist si mai stiu eu ce aplicari de solder mask. Ramane dupa corodare, trasee de cupru neprotejat. Si mai poti lucra la ea. Ce faci daca ii tragi un lac de ala, mai poti masura si lipi in voie ? Nu m-am plans de calitatea decapanta a sacazului chinezesc, la mine chiar a functionat. Aliaj de lipit am luat si eu de pe TME de la Cynel. Din pacate am ramas mai pe clasic asa cu Sn60Pb40. Fie vorba-n intr-e noi, aliajul si procentele metalelor sunt un secret la fiecare producator. Adica nu o sa gasesti doar plumb si staniu in el, tocmai pentru a-l face mai umectabil la suprafata de lipit. Am consumat enorm la lipirea mufelor la cablurile invertoarelor. Nu am avut niciodata probleme de incalzire sau contact. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 Va pun si eu citeceva despre un invertor MIG/MAG trifazic industrial. Foto in acest director: https://drive.google...g_H?usp=sharing In esenta aparatul este serios construit, racirea activa a partii de forta este complet separata fata de cea a partii de comanda, sistemul de avans sirma este construit pentru rola de sirma D300, etansarea in zona alimentarii cu sirma este bine facuta. Aparatul insa este pentru sudura industriala si cere alimentare trifazica. Tot din cauza asta au preferat sa puna un dispaly clasic, cifre din 7segmente, asta nefiind un impediment. Este destul de greu dar nu are miner de transport, acolo se foloseste carucior sau bratul robotului... Mai este inca ceva, nu poti inversa usor polaritatea pentru a suda cu sirma cu autoprotectie, fiind industrial nu si`au batut capul cu asta, are program sinergic pentru sirma dual shield cu Co2. Una peste alta aparatul este o surpriza frumoasa desi pina la urma nu-i chiar surpriza tinind cont faptul ca exista know-how de la Emerson Welding care acum este parte a Megmeet. Voi pune Co2 si Corgon pe el saptamina viitoare sa vad cum ma inteleg cu el si la fel sint curios cum merge pe electrod invelit. P.S. am scris ceva mai mult pe softpedia despre el deoarece aici spatiul pentru foto este epuizat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 Bobina pe iesire, am scris dincolo un pic mai mult. Link spre comentariu
digioptic Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 (editat) On 5/25/2021 at 1:06 PM, digioptic said: In alta ordine de idei si viitoare achizitii, am reusit sa fac rost de manualul aparatului. Traducere dupa manualul original al lui WELLDO. Promitator ! Atasez pagina cu structura explodata a invertorului : structura explodata.pdf 312.06 kB · 11 downloads Se pare ca a mai aparut un model, foarte interesant. Simplu si dublu pulsat, synergic chiar si cu sarma autoprotejata. Cel de sus de care faceam vorbire si pe care il importa si ProENERG sub brandul PROWELD, se numeste MIG 300 YN. Asta nou, care se pare din descrierea din film, este chiar si multi-voltaj, se numeste MIG 300 PN. Probabil litera "P" de la pulsat. Din pacate, nu este importat de ProENERG, o sa incerc o discutie cu dansii. Este genul de aparat, pe care unii poate il considera prea mare pentru nevoile casnice. Dar un aparat complet as zice eu. Ma incanta ca e trifazat, dar si faptul ca e prietenos cu utilizatorul acceptand si sirma fara gaz, asistata de programul synergic. Cel putin pentru un incepator in procedeul asta de sudare, este greu la inceput sa mai achizitioneze doua butelii de gaz protector. Eu as vedea una cu argon pur si alta cu amestec argon-CO2. In fine, e o investitie mare la inceput sa le ai pe toate. De ce imi place mie genul asta de aparat ? Pai e construit in deplin respect pentru fiecare bloc functional in parte, fara compromisuri gasite in aparatele sa le spunem compacte, in care carcasa este impartita intre electronica de putere si placile sau placa de semnal mic si compartimentul de avans al sarmei de adaos si a bobinei cu sarma. Cum spatiul este foarte limitat si incercarea de al face cat de suplu se poate, motorul electric al mecanismului de avans, este "calare" prin electronica aparatului. Eu nu vad asta prea bine, oricat de bine este ecranata magnetic carcasa acelui motoras. Proweldul sau acest WELLDO pe care mi-l doresc foarte curand, are partea de putere intr-o caseta separata, sub compartimentul bobinei de sarma, mecanismul de avans este unul cu patru role, motorul electric este si el acolo. Il face pe aparat un pic mai inalt, dar vine deja pe un carucior dedicat, avand si locas de butelie. Partea de invertor separata si aranjata cu toate elementele de putere in curentul de aer al ventilatorului, asigura cred eu o functionare stabila si indelungata. Daca varianta "PN" sare prea sus cu pretul, cred ca pentru nevoile mele este foarte bun si cel "YN". Dar devine foarte interesant cel "PN" Prezentarea variantei MIG 300 PN simplu si dublu-pulsat... @dumitrumy, ala este un transformator. Editat Mai 30, 2021 de digioptic Link spre comentariu
asterix196803 Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 (editat) Un aparat de sudura ansamblat cu ceva timp de unii din vecinii nosti ucraineni in mai multe versiuni iar cel mai mic ajunge la un pret (echivalent in moneda noastra aproximativ 585 roni..destul de acceptabil) Editat Mai 31, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
digioptic Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 Foarte fain arata. Bobina de iesire la fel m-am gandit sa o fac si eu la DSL-ul meu mic de la Proweld. Poate un pic mai ingrijit bobinata... Cam mic spatiul la mine, deci aia e solutia. Sa vad de unde gasesc un tor asa de maricel. In schimb potentiometru de pe panou, nu-i dau viata lunga. E bun intr-un amplif ceva, dar aici se monteaza poturi capsulate in plastic. Carcasa...tanc rusesc... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 CITAT: @dumitrumy, ala este un transformator. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ce sa zic, 71 postari fata de peste 8000 ale mele, majoritatea la surse de alimentare. Tocmai constructia speciala a acelui traf m-a facut sa pun intrebarea. Miezul pare pus pe firul de plus al iesirii care ar deveni primar. Si credeam ca de curiozitate a urmarit unde ar duce cele cateva spire groase ce ar constitui secundarul. Sunt multe solutii la firmele mari care nu apar in scheme si prin studierea unor aparate mai invatam si noi cate ceva. Link spre comentariu
asterix196803 Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 (editat) Potentiometrul merge schimbat ....se poate utiliza altul cu valoare egala ..sa utilizat si la alte aparate proweld si dupa masurarea spatiului disponibil se poate monta si un traf inductanta Editat Mai 31, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
asterix196803 Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 (editat) Modificare facuta la un aparat care se comercializeaza si pe la noi.... https://www.youtube.com/watch?v=DoDLkfsPboM Editat Mai 31, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 1 oră în urmă, digioptic a spus: Foarte fain arata. Chiar superb as spune! Daca ala este un model pentru invertoare ...mai bine ne lasam de comentarii. Acum 41 minute, dumitrumy a spus: CITAT: @dumitrumy, ala este un transformator. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ce sa zic, 71 postari fata de peste 8000 ale mele, majoritatea la surse de alimentare. Tocmai constructia speciala a acelui traf m-a facut sa pun intrebarea. Miezul pare pus pe firul de plus al iesirii care ar deveni primar. Si credeam ca de curiozitate a urmarit unde ar duce cele cateva spire groase ce ar constitui secundarul. Sunt multe solutii la firmele mari care nu apar in scheme si prin studierea unor aparate mai invatam si noi cate ceva. Este efectiv inductorul de pe iesire de + a invertorului este in DC. Constructia este mai deosebita deoarece invertorul este industrial , camasa alba silicon armat cu tesatura de fibra de sticla trasa peste conductorul multifilar de Cu. Este fixat in carcasa de aliminiu probabil si pentru racire, invertorul fiind de 300A. Curentul este masurat de pe bara de - cu senzor Hall. Are senzori de temperatura inclusiv pe bara de +, fiecare radiator este monitorizat dpv al temperaturii. Am uitat sa pun link-ul aparatului, acesta este: https://www.suduratm.ro/cumpara/invertor-sudura-megmeet-dex-dm-3000-714 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 Pe mine ma intereseaza teoria si proiectarea, asta nu inseamna ca nu admir realizarile practice si in final munca sudorilor cu aceste aparate. Am vazut senzorul Hall, dar eu am pus o intrebare clara: ce este acea componenta? Daca era doar filtru de iesire inseamna ca firul gros alb este in serie cumva cu firele "galbene" pt a avea 3 spire sa zicem. Daca firul alb are continuitate de la diode la borna de iesire el devine primar iar firele "galbene" secundar. Atunci unde duc aceste fire, ce rol au? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 Asterix.E Hechtul de 700-800 lei?Interesantă modificarea,da' nu dă date.Poate n-am urmărit cu atenţie... Am văzut în construcţii diy multe drosele,foarte variate.Unele pe miezuri mari sau mai mici de oţel,cu întrefier sau nu,altele pe toruri ferită.Să zic că am întâlnit şi variantă fără miez.Extrem,extrem de rar se găseşte un calcul exact al droselor.Majoritatea sunt copii,aproximări sau experimentări.De asta se şi încălzesc foarte puternic multe din ele. Link spre comentariu
digioptic Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 1 hour ago, dumitrumy said: CITAT: @dumitrumy, ala este un transformator. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ce sa zic, 71 postari fata de peste 8000 ale mele, majoritatea la surse de alimentare. Tocmai constructia speciala a acelui traf m-a facut sa pun intrebarea. Miezul pare pus pe firul de plus al iesirii care ar deveni primar. Si credeam ca de curiozitate a urmarit unde ar duce cele cateva spire groase ce ar constitui secundarul. Sunt multe solutii la firmele mari care nu apar in scheme si prin studierea unor aparate mai invatam si noi cate ceva. Imi cer scuze, nu am avut intentia sa fiu lipsit de delicatete. Sunt convins ca aveti o experienta vasta in electronica de putere. Eu banui ca este un simplu transformator modulator. Altfel cum s-ar face tensiunea pe iesire in regim pulsat. Doar utilizatorul poate sa puna o sonda de osciloscop pe acea infasurare si o alta sonda pe borna de iesire a invertorului. Atunci se va vedea clar cum lucreaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum