Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

La 18.05.2021 la 8:53, digioptic a spus:

... nenea Izmail putea sa puna un electrod de 4 si un clampmetru pe iesire sa vedem si noi amperii inscrisi pe scala potului de curent. Banui ca-i scoate, sau se apropie bine cu ce e inscris acolo. ....

Pe la sfarsit vezi ca a pus si un ampermetru.

Link spre comentariu

Da, era doar o observatie. Chiar daca nu mai stiu prea multa rusa, ceva ceva mai inteleg. Au trecut multi ani de cand aveam la scoala studiu obligatoriu de limba rusa. E laudabil ce au reusit sa faca in fabricuta aia, chiar daca sunt dependenti de componentele si circuitele imprimate, partial am vazut, plantate in china. Piata lor de desfacere este uriasa. Si sa patrunda si la export, nu e un pas chiar greu, daca vor merge pe calitate si Amperii sa fie Amperi adevarati, nu ce scot chinezestile aduse nu la numar ci la...tona...:rade:

Nenea Izmail nu stiu cat se descurca ca vlogger. Pasionat de electronica, cred ca fabrica respectiva il sponsorizeaza pentru prezentarile facute.

Nu ma intereseaza marca, sau sa cumpar un Paton de asta. Ca amator, ma duc catre aparatele chinezesti cunoscutre la noi.

Link spre comentariu

Merita ?

https://www.gshop.ro/aparate-de-sudura/invertor-mig-mag-proweld-mig-300yn.html

Mai nou, (de ceva ani), PROENERG, importa aparate de sudat de la WELLDO Welding Machine. Mi se par mult mai ingrijite fata de vechile "verde brotacel" de la YOULI.

In clip, aparatul identic produs de Firma chineza WELLDO, de la care Proenerg importa aparatele galbene.

Alternative in pretul asta, la JASIC si INTENSIV, cu invertoare ceva mai potente in dotare, dat mai...clasice la comenzi

Link spre comentariu

Rein cu doua noi invertoare.

1 Campina cu 250 A Declarati, reali 135 (primele 3 poze)

2. Inertor Brico de 180 A declarati si 160-170 reali, are ventilator cu turatie variabila in functie de intensitate . Dupa Edon Blue, este singurul care declara cat ofera. (restul)

IMG_20210523_103824_640x480.jpg

IMG_20210523_103853_640x480.jpg

IMG_20210523_111422_640x480.jpg

IMG_20210523_105721_640x480.jpg

IMG_20210523_105754_480x640.jpg

inca doua sau trei poze

IMG_20210523_111358_480x640.jpg

IMG_20210523_105754_480x640.jpg

IMG_20210523_105800_480x640.jpg

IMG_20210523_111340_480x640.jpg

Pareri???

Editat de autom
completare
Link spre comentariu

Foarte bine lucrat cel de-al doilea. Are pana si varistor, radiatoare generoase, bobina pe iesire, filtre adevarate pe intrare, folie de izolatie pe spatele placii, traf bine lucrat.... Arata a aparat de calitate. Ce pret are ?

Despre primul, o chinezarie clasica si ieftina.

Link spre comentariu

Foarte fain Inverto Brico. Nu credeam ca se mai fac invertoare "complete" la ora asta :aplauze. Filtru de retea, capacitate de filtraj decenta, traf de putere pe miezuri generoase "E", o mica inductanta pe iesire, exista in circuit si ea, bobinata cum se facea odata cu, (asa pare) cablu de sectiune groasa. Probabil un 16mm2, izolat cu cauciuc. Daca IGBT-urile si diodele de iesire sunt SMD, hmmm, un pic cam naspa de depanat. Dar ingrijit, tinut curat, suflat periodic cu aer, e o scula buna. Primul, ce sa zic, sa ma exprim mai "caldut", de duzina...

Link spre comentariu

Buna,

@Danzel: Da, este curat lucrat, este o chinezarie din anii in care se respectau. Desi este vechi ca an, este nefolosit. Este luat din targ. Pretul este de 250 ( a fost ,,ocazie) .

Primul, chinezarie ,,traditionala an 2020,, tot in jur la 250 ( mai precis 255 cu tot cu transport cargus).

@ Digi: Da, asa cum am scris mai sus, este un chinezism sanatos ( ma refer la cel mai mare ca dimensiune) . Oare dupa ce invertor de firma este copiat? Totusi trebuie sa atrag atentia ca este un aparat construit acum 4-5-6 ani dar este nefolosit deci nu stiu ce ,,construiesc,, acum cei de la Brico.

Cablul este cu sectiune groasa iar cablurile exterioare sunt din CUPRU nu aluminiu cuprat ( nu mai gasesti asa cea acum). Cablul de alimentare lung, gros (3x2,5).  Pe mine m-a socat plasticul de pe spatele placii.

Invertorul ,,duzina,, este chiar de duzina :))))))))

Intrebare generala:imbunatatesc trainicia lor   daca aplic lac transparent la spray pe componente si spatele placii?

Editat de autom
completare
Link spre comentariu

Păi de obicei invertoarele au strat de lac transparent pe ambele feţe ale plăcii...ăsta nu are ? Ar fi o premieră să nu aibă lac de protecţie.Dacă chiar nu are, e absolut suficient să dai cu sacâz diluat cu alcool concentrat.E chiar mai eficient ca orice lac, fiind hidrofob.Apa e respinsă de sacâz, nu numai că nu aderă...

Link spre comentariu

@autom, Nu te lua dupa oricare tranteste cu vorbele pe softpedia. O parere obiectiva , gasesti la colegii de aici. Eu din ce am vazut in pozele tale, placile LUCESC !:reytre. Deci a fost pasivat deja cand a fost produs. Daca nu era deloc pasivat, da, puteai incerca un lac aplicat prin pulverizare. Dar nu poti sti cum reactioneaza pasivantul deja dat, cu solventii din lacul spray.

Cum am zis mai sus, tinut curat, suflat cu aer odata la an sau dupa o lucrare mare, "neforjat" cu electrozi peste 3.25, e un aparat care te va servi ani de acum. Indiferent cat lac bagi in el, poti foarte bine sa faci cum ziceam, mai mult rau. Piesele, toate, trebuiesc si ele ventilate, apare stres termic etc. Atentie si grija sa nu stea in praful si scanteile flexului sau polizorului si te vei bucura de el mult.

Conteaza mai putin a cui clona este sau dupa cine e facut, nu cred ca e ceva la chinezi sa nu fie copiat sau "adaptat" dupa o schema consacrata. Doar sa vezi in ce topologie este construit invertorul, sa vezi ce integrate ai la PWM si sa putem gasi o schema in eventualitatea (putin probabila) ca o sa ai probleme cu el. Altfel, sa te bucuri de el !:aplauze

Cu ala de "duzina", nu-ti bate capul...

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Ce inseamna pasivizare ?

Acoperirea cu lac o determinati cu ohmetrul cel mai simplu.

Faptul ca luceste poate fi doar de la solder masck ca lipirea la alea este facuta automat.

Link spre comentariu

Corect este pasivare si nu pasivizare. Este un termen uzitat mult in industra electronica si mai ales in industria de componente electronice. Unde, cu drag si pasiune am activat si eu cu multi ani in urma...:) In fine, pasivarea este acoperirea unul element sau circuit cu scopul de a nu fi influentat sau degradat de factorii externi. Pe structurile deschise de tranzistoare hometaxiale, de exemplu, se punea un silicon special inainte de capsulare. La fel si placile electronice, pot fi pasivate cu un lac sau un silicon moale, mai ales la cele cu componente care sufera cicluri termice, incalzire-racire. Scopul cum ziceam, este sa fie imun la elementele care pot contamina sau degrada buna functionare a circuitului. Cazul extrem, este corodarea sau scurtul distrugator. 

Colegul poate sa puna foarte usor un ohmetru pe o rezistenta SMD de valoare mica, fara sa apese pe testeri si v-a constata ca acolo e un lac pasivant. Eu i-am recomandat sa stea linistit...

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Pun si eu o chinezărie buna, care din păcate a dispărut de pe piața Brico 172. Am reparat câteva zeci de bucăți, mai am o placa pe care o păstrez ca amintire.

Igbt-uri originale K30N60HS, merg bine IRGP4068D, sau HGTG30N60A4D, eu am pus si FGH75T65SQD, si nu am avut nici o problema !.

20200219-091105.jpg

20180308-104356.jpg

20180318-185026.jpg

Editat de Jhn
Nu fac reclama !
Link spre comentariu
On 5/21/2021 at 8:59 AM, digioptic said:

Merita ?

https://www.gshop.ro/aparate-de-sudura/invertor-mig-mag-proweld-mig-300yn.html

Mai nou, (de ceva ani), PROENERG, importa aparate de sudat de la WELLDO Welding Machine. Mi se par mult mai ingrijite fata de vechile "verde brotacel" de la YOULI.

In clip, aparatul identic produs de Firma chineza WELLDO, de la care Proenerg importa aparatele galbene.

Alternative in pretul asta, la JASIC si INTENSIV, cu invertoare ceva mai potente in dotare, dat mai...clasice la comenzi

In alta ordine de idei si viitoare achizitii, am reusit sa fac rost de manualul aparatului. Traducere dupa manualul original al lui WELLDO. Promitator !  Atasez pagina cu structura explodata a invertorului :

structura explodata.pdf

Link spre comentariu
Acum 4 ore, digioptic a spus:

Corect este pasivare si nu pasivizare. Este un termen uzitat mult in industra electronica si mai ales in industria de componente electronice. Unde, cu drag si pasiune am activat si eu cu multi ani in urma...:) In fine, pasivarea este acoperirea unul element sau circuit cu scopul de a nu fi influentat sau degradat de factorii externi.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pasivizare

Aia ce spuneti este vopsire, lacuire, acoperire galvanica, etc.

In mod concret la imprimate, ma rog in serie mica in laboatoare, dupa corodare se facea o spalare cu o solutie slab bazica, apoi detergent si clatire.

N`am lucrat in industria electronica si din ce vad...n`am pierdut nimic...!

P.S.

https://dexonline.ro/definitie/pasivare

https://dexonline.ro/definitie/pasivizare

:scarpin

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări