bolek Postat Mai 5, 2021 Partajează Postat Mai 5, 2021 Cautati dupa Torus 200...poate seamana. Link spre comentariu
Elservius Postat Mai 5, 2021 Partajează Postat Mai 5, 2021 Bună ziua. După cum știm cu toții, este aproape imposibil pentru majoritatea cumpărătorilor de la noi să înțeleagă că o unealtă (moto/electro) provenită din Ucraina sau Rusia și pe care scrie cu litere slavone este produsă la ora actuală, cu extrem de rare excepții, în China. De aceea am fost și sunt foarte curios dacă în cazul invertoarelor de sudură, de exemplu, ar putea fi măcar un model din sutele de modele comercializate de firme Rusești sau Ucrainiene produs în țară la ei. După părerea mea (și o spun foarte serios) este aproape un act de eroism ca o firmă oarecare din aceste tări, sau de la noi, sau Bulgaria, sau Polonia, sau Cehia, etc., etc., să își pună ambiția să producă la ora actuală un invertor de sudură, de exemplu, pe care sa-l comercializeze și să aibă și vânzare la respectivul aparat, ca să nu mai zic de profit. Să nu uităm că și Tehnoton a fabricat cu mai mulți ani în urmă invertoare de sudură care au fost de bună calitate și probabil arătau mai bine decât respectivul model de ТИТАН, dar nu au avut succes. De aceea consider că în acest caz aspectul are mult mai puțină relevantă decât calitatea produsului în sine; cred că la ora asta este aproape imposibil ca o firmă de acest fel să aibă o logistică (aparatură) care să se apropie de cea a unei fabrici din China. În China industria și economia în general au fost impulsionate și ajutate ENORM de către stat, în timp ce în alte țări au fost distruse într-o măsură mai mare sau mai mică (exceptând poate anumite nișe). În fine, să încercăm să fim optimiști și să auzim numai de bine! Link spre comentariu
Elservius Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 Bună ziua și îmi cer iertare pentru postare succesivă. Domnule @bolek, din ce am văzut eu pe YouTube, ТИТАН-ВС 220A ar semăna foarte mult cu NEON ВД-201 de la злектроинтел. În altă ordine de idei eu am un invertor STAHLWERK MIG-155ST IGBT de care sunt mulțumit până acum, "designed in Germany" și despre care eram foarte curios cine îl produce și în sfârșit am aflat. Deci invertoarele așa numite "Stahlwerk" sunt de fapt aparate LASTON produse de către firma Zhejiang LaoShiDun Technology Co. Ltd. din Wugen Town, Wenling City, China; site lastonweld.com. Am scris asta deoarece poate este cineva interesat să știe mai multe detalii despre aceste aparate. Vă doresc numai bine! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 NEON ВД-201 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>... Asta este unul dintre costurile rezonantei: [url=https://postimg.cc/VJdxkmqZ][img]https://i.postimg.cc/VJdxkmqZ/2-3.jpg[/img][/url] Link spre comentariu
bolek Postat Mai 7, 2021 Partajează Postat Mai 7, 2021 Impresionant Neonul acela. O adevarata desfasurare de forte din perioada razboiului rece. Si totul din ambitia de a putea scrie 200A pe ceva care merge la priza de 220V monofazic...si ca sudeaza cu 5mm. Interesant de aflat daca au avut un electrod de 5 sa probeze. Eficienta e si mai si... 200A x 28V = 5600w Putere consumata 5.8 kBt Deci 95% . 5800/220 = 26.3A Curent consumat = 21A....perpetuum mobile nu altceva...sau masuratoarea spune doar ca nu sare siguranta de pe alimentare pana la sfarsitul lucrarii. Eu am vazut varfuri de 90A din retea pe varful alternantei la un aparat monofazic mult mai mic si evident tot fara pfc. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 7, 2021 Partajează Postat Mai 7, 2021 Nu stiu de ce ieri nu a aparut direct imaginea: Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 7, 2021 Partajează Postat Mai 7, 2021 Bună şi electronica asta în regim rezonant,dar când "duduie" electronii pocnesc "măruntaiele"... În fapt,dacă nu mă înşel,condensatorii de forţă din invertoarele de sudură au un număr de ore de funcţionare...Predicţionat,că se mai duc şi înainte de termen. Link spre comentariu
Elservius Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Bună ziua! Dacă este cineva interesat sau curios să știe mai multe despre firma Патон/Paton din Ucraina, ieri a apărut pe canalul de YouTube Измаил Инвертор/Izmail Invertor, al unui depanator de aparate de sudură din Ucraina, prima parte a unei filmări despre această firmă. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Asta să fie?E în limba rusă.Practic zic că asamblează module China...Am văzut şi o găselniţă,un modul,parcă universal,de sursă auxiliară pentru invertoare. Link spre comentariu
Elservius Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Da d-nule @BRANCA, la acel clip video m-am referit; eu zic că chiar dacă ar asambla module produse de alții tot e ceva. Oricum se vede că cel puțin cablurile de sudură, radiatoarele și carcasele aparatelor sunt confecționate de ei; au și ateliere de încercări, de depanare, probe și altele. De asemenea mă gândesc că este posibil să mai confenctioneze și alte subansamble; poate că ne vom putea lămuri mai bine în videoclipurile viitoare. Oricum se pare că ar fi posibil să fie o firmă destul de serioasă. Nu ca de exemplu comerciantul autohton V.. t care se laudă că ar fi producător de aparate de sudură și vinde cel puțin un invertor care nu poate suda cu bazici. Vă salut! Link spre comentariu
Elservius Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Bună ziua din nou și îmi cer iarăși scuze pentru postare succesivă. A apărut partea a doua a filmării despre firma Патон/Paton din Ucraina pe canalul de YouTube Izmail Invertor (și are deja câteva mii bune de vizualizări). Cu această ocazie am aflat că această firmă produce efectiv și electrozi înveliți pentru sudura mma, ceea ce nu mă așteptam. Acum, chiar dacă ar asambla invertoare de sudură cu module produse de alții, pentru mine personal Paton este o FIRMĂ ADEVĂRATĂ, în adevăratul înțeles al cuvântului și chiar mi-a plăcut ce am văzut în videoclipurile respective. Mi-ar plăcea să fie și la noi în țară cât mai multe firme de acest fel care să Producă efectiv, nu să vândă produse fabricate de alții și la prețuri de 3 ori mai mari decât cele cu care sunt achiziționate de la Fabricant. Numai bine tuturor! Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 M-am uitat la prezentarea din clip.După intrarea din prezentare,care e o reparaţie a unui invertor Kaizer,se vede interiorul.Relativ bine gândit. Pentru o sculă ce costă în Ucraina cam 600 lei e super ok!De ce costă în RO peste 1000 lei?! Link spre comentariu
digioptic Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Cred ca 600 de lei, echivalent, e destul de mult si la ei. Sa nu mai zic de 1000 la noi. Imi place traful de putere, pe o sectiune generoasa cu doua E-uri de ferita mari, bobinat cu tabla de cupru banuiesc. Cel putin iesirea din el, care e legata direct la borna neagra sau minus, are cositorit pe ea doua fire care merg la diodele de sus. Dupa legaturile din secundarul trafului si diodele, banui ca mai sunt doua sau una pe partea opusa, e un forwart la topologie. Doua radiatoare la IGBT-uri cu cate doua tranzistoare pe fiecare. Pare solid construit, chiar daca bobina drossel lipseste din peisaj. In fine, dupa ce l-a laudat de l-a "albit" de bun ce e... nenea Izmail putea sa puna un electrod de 4 si un clampmetru pe iesire sa vedem si noi amperii inscrisi pe scala potului de curent. Banui ca-i scoate, sau se apropie bine cu ce e inscris acolo. Dar forward stors la 200 de amperi, imi pare cam mult. Probabil un produs din seria low-price. Mai potrivita era o punte acolo, si IGBT-urile lucrau mai relaxat dar si pretul constructiei era altul. Si pe mine m-au incantat sursele de 315 Amperi de la Paton. Au ceva electronica digitala de comanda cu tach-uri si se pot folosi in conjunctie cu un derulator de fir pentru sudarea in sistem MIG, ori simplu ca un invertor MMA. Dar pretul cerut e mult prea mare. Mai ca te uiti mai bine la un Telwin superior 400vrd, decat la Patona asta... Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Nu ştiu ce să zic cu ieşirea...Într-un alt clip în care arată invertorul din cealaltă parte se vede un drosel?!!Nu m-am lămurit cu asta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum