Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Deacord cu dvs. Dar lasati-mi intrebarea sa o vada si alti colegi. Va rog !  Putem discuta pana maine cat de tare e mehmet pasa sau LHL-ul 315. Pe mine ma intereseaza daca un coleg a intalnit un invertor MMA cu alimentate trifazata in configuratie punte. La un curent de cam 300 de Amperi. 

Link spre comentariu

Da, Fronius Transpocket 2500, este full bridge. Au și modelul 3500 de 350 amperi care tot full bridge este.  Și ar mai fi și modelul Miller xmt350, tot fullbridge. La fel și Lincoln Invertec v270sx( asta e modelul nou) care e full bridge. 

Link spre comentariu

Sa-mi fie cu iertare intrebarea. E la gluma insiruirea aia de aparate ? Am intrebat de un invertor "casnic" nu de aparate de 9-10 mi lei cel putin. Am dat si un exemplu de ce am si la cat ar fi digerabil sa-l cumpar. NU invertoare cu nume rusesti sau alte inventi chinezesti declarate cu multe sute de amperi. Inteleg ca nu sunt decat in panoplia consacratelor, asta e. 

Afara de JASIC ARC 400 Z312, un trifazat in punte, digerabil ca pret, nu mai exista nici un invertor trifazat in punte de cam 270-300 Amperi ?

Jasicul de 400 Amperi (pretul digerabil):

https://www.gshop.ro/aparate-de-sudura/jasic-arc-400-z312-aparat-de-sudura-invertor.html

Multumesc totusi pentru exemple !

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare dar decit 3250 lei pe Jasic mai bine 4000lei pe asta:

https://www.suduratm.ro/cumpara/lascentrum-gm-3150-200

daca tot dorim trifazic si aparat serios, asta macar sudeaza si cu celulozici E6010.

Interpelarea dumneavoastra la adresa colegului este deplasata.

Nu ati cerut nici unde o limita de pret sau alta caracteristica a invertorului, aveti aici dorinta dumneavoastra:

Acum 2 ore, digioptic a spus:

Deacord cu dvs. Dar lasati-mi intrebarea sa o vada si alti colegi. Va rog !  Putem discuta pana maine cat de tare e mehmet pasa sau LHL-ul 315. Pe mine ma intereseaza daca un coleg a intalnit un invertor MMA cu alimentate trifazata in configuratie punte. La un curent de cam 300 de Amperi. 

La cele la care se refere @ciprianyan este o raritate sa se defecteze, la cele casnice de care pomeniti este o minune sa nu se defecteze!

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare, daca-mi permite-ti sa va parafrazez, nu cumpar de la acel magazin. Nu are rost sa fac publica experienta care am avut-o cu el. Sau poate am povestit fara sa dau numele acelui magazin, nu mai stiu. Intrebarea mea a fost clara, dar daca se tot insista cu consacrate scumpe ca doar de astea sunt de 300 de amperi, trifazate si in punte, va multumesc pentru raspunsuri si inchid intrebarea !

Link spre comentariu

Limita de pret era mai sus intr-un post in care am pus intrebarea. Dar, ca de fiecare data, cand exista doar placerea discursului, esenta se pierde. Mai are rost sa ma citez sindur ?

Pretul lui, pentru un chinezesc de cam 300 Amperi, sa nu depasesca sa zicem un 2000 lei. "

Nu se gaseste, asta e.

Eu prefer minunea defectarii si sa raman cu bani-n card...:d

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Domnule, nu va suparati insa sint 2 probleme, prima, acel link nu`i pus pentru dumneavoastra ca sa cumparati ceva deoarece ati luat un alt aparat trifazic, era pus doar comparativ cu ce ati pus dumneavoastre.

A doua, nu toata lumea urmareste tot firul discutiei, dumneavoastra ati si bolduit punctul de interes si exact la ala vi s`a raspuns si sa fiti sigur ca nu vi s`a raspuns in bataie de joc.

Link spre comentariu

Simpaticul "Autogenu" are,de un an,în exploatare un Almaz,de vreo 300 lei.Priviţi cum arată interiorul.Să fie cu rezonanţă?Că prea e mic...

Link spre comentariu

Erau condensatorii din circuitul oscilant cit un sfert de invertor.

Problema este un pic alta, aproape toate sint in stare sa topeasca un elelectrod, unele mai subtire, altele mai gros insa de sudat nu cu toate se sudeaza la fel.

Incercati unu de marca si apoi o petarda.

Eu nu ma pling, ma descurc cu ce prind in mina, dar asta dupa citiva ani de ars electrozi, nu multi ca nu`s sudor dar au fost zile cind se ducea un sfert de pachet.

Daca esti incepator cu cit mai bun aparatul cu atit mai bine, dupa un timp merge aproape orice petarda.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Bumbu."Simpaticu" mai are un clip în care arăta fermele sudate de el.Da să ţină un an...

Unul asemănător,Redbo,am văzut eu în acţiune de curând.Şi ăla avea peste un an de exploatare.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
3 hours ago, BRANCA said:

Simpaticul "Autogenu" are,de un an,în exploatare un Almaz,de vreo 300 lei.Priviţi cum arată interiorul.Să fie cu rezonanţă?Că prea e mic...

Este unul din multele invertoare chinezesti care umple netul si magazinele online de la noi sau aiurea. Fata de ultimele "venite" pe piata, are saracutul un mic radiator la puntea redresoare. Pare in configuratie forward, catozii diodelor puse direct pe radiator, sunt legati prin masa radiatorului cu o bara de aluminiu. Pe minus, fata de altele cu preturi mari, are o bara de cupru:). In buna traditie chinezeasca, bobina de soc lipseste cu desavarsire. Filtrajul destul de anemic doar cu un singur capacitor. Cutia probabil a fost dimensionata sa primeasca si acea bobina in spatiul de pana la mufele de iesire. Sunt altele mai bine facute, chiar in punte, la fel, fara bobina de soc (s-a vazut si la telwinuri asta...:rade:), cum este proweldul pus de colegul mai sus sau ce am recomandat eu ca invertor decent de casa, tot un proweld DLS 220. Evident si ele tot fara bobina pe iesire, dar se poate pune daca omul e pasionat. 

Se pot folosi si astea foarte bine, poti face treaba cu ele daca ai un pic de talent si rabdare, iar daca sunt ingrijite, curatate la timp, nestropite cu lichide, stranse un pic elementele de putere pe radiatoare, atent urmarit cablajul si lipiturile pe el, tin mai mult de un an si ofera deplina satisfacie unui utilizator casnic care mai incropeste ceva pe langa casa. Nu este nevoie sa cumparati consacrate, nici nu cred ca asta e dorinta dvs. 

Link spre comentariu

Cu toate că sunt fan Fronius și am 7 buc, sudez destul de des când mă duc în deplasare la un client de-al meu cu aparatul lui Velt mma 400. Deci, știind că îl are și pot trage de el, nu mai pun cu mine Froniusul TransPocket 2500 să îl mențin cu ore minime de exploatare, de ce nu? Când și la cumpărat, nici nu eram curios cum merge, sudam doar cu al meu Fronius, că doar nah, nu se compară. Acum după vreo 2 ani de utilizare (atât eu cât și muncitorii din firmă) pot zice că a meritat banii. Amperii afișați pe display sunt reali, am verificat cu clampmetru, și am sudat fără oprire cu bazici de 5mm-230A, fără probleme. Aprinde bine bazicul, are și arc force reglabil. Singurul lucru care nu îmi place este că dacă nu ții arcul foarte scurt, îți dă boomul de hot start în timpul mersului. Bun, îi același timp, în situație similară, poate alt aparat lipea electrodul. Nu pot să zic că e un impediment. Cel mult te poți enerva dacă vrei să sudezi ceva subțire, gen, cu electrod de 2.5mm la 60A (da, merge) și ai și poziția rea, și mai miști neregulat electrodul, atunci te poate deranja când ești la limită cu căldura în material, și îți mai dă câte un boom, hot start. Una peste alta, dacă vrei aparat nou, dar nu vrei să dai mii și mii de euro pe un aparat de top, chiar este o variantă bună. 

https://www.pestre.ro/aparat-de-sudura-velt-mma-400gs-de-tip-invertor-dc-igbt-400-v-40_24387/?gclid=EAIaIQobChMIi5TiyaLk7wIVBLvVCh3VGANQEAQYASABEgLOpfD_BwE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări