Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Bumbu.Discutăm de  casnic...Acu vreo 15 ani am văzut un Miller la 500$.Nou,într-un magazin.Deci cam 2000 lei acuma.

Eu ziceam ceva sub 1000...Am rezerve mari şi la semedismele chinezeşti.

Link spre comentariu

Toate calculatoarele sint facute in China in tehnologie SMD si functioneaza ani si ani.

Am spus ca nu`i recomandare decit daca stiti ca aveti probleme de retea si mult de lucru, doar atunci.

Gasiti si acuma Lincoln mai ieftin insa chinezul este multivoltage, sudeaza de la 95Vac pina la 265Vac, de aia si este atit de scump.

Link spre comentariu

https://www.wainertools.ro/shop/aparat-sudura/invertor-sudura/   Asta il am. Nu a intrat protectia nici dupa 11 electrozi de 2.5 unul dupa altul reglat la 190 sau 210A (nu stiu cat de precis este indicatorul ala...). A trebuit sa sudez o tabla de 20mm la o teava de 60mm. In rest, am tocat cu el cam 2 pachete de 2.5 intr-un an si jumatate. Ca dezavantaje : cablurile sunt din aluminiu cuprat, ventilatorul face destul zgomot . Placa ocupa cam 2/3 din spatiul intern. Majoritatea semiconductorilor sunt tht. 

PS- am vazut ca pe site, puterea maxima absorbita este de 8kva. Pe cel care il am este trecut 10.5kva. Inca nu am facut masuratori sa vad cat trage din retea si nici nu cred ca o sa fac vreodata (lipsa de timp ). As fi pus si ceva poze, dar ma enerveaza ca trebuie sa le incarc pe alte site-uri. 

Link spre comentariu

Da, ii s-a facut mila de electrod cind l-a vazut asa subtirel,nici la taiat nu`l poti folosi la curent asa mare.

Probabil ca aparatul este de 100A dc cap de scala, deci pe la 70A electrodul acela a fost fix unde trebuie.

Probabil denumirea aparatului este 350A dupa aia au scris si ei ceva ...

La 350A merge deja electrodul de 6mm bazic, ei dau de 4mm, aia pleaca de pe la 120A cei mai buni.

Curent de sudura 20 – 350A
Diametru electrozi

maxim 4mm 

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Nu chinezii sunt de vina ! 

Cei care comanda cantitati mai mari de aparate pot cere producatorilor chinezi ca pe aparat sa apara ce nume si ce amperaj sa fie trecut. 

V-o spun dintr-o sursa sigura. 

Eu daca ar fi sa aleg o chinezarie, as folosi cantarul....:)

Lasand gluma, daca as lua ceva cu garantie, as lua un Jasic  (Intensiv-rebranduit, versiunea mai ieftina)

L-am vazut prin locuri unde se lucreaza industrial cu el si oamenii erau multumiti. 

Nu se compara cu Fronius-ul ( de ex. TransPocketul 180- o bijuterie, nu scoate "decat" 180A MMA si 220A TiG din reteaua monofazata!!!), dar avand un pret de cateva ori mai mic si fiind folosit pe langa casa, e mai mult decat ok.

Link spre comentariu

Domnule @danzel67 mă bucur mult când "văd " Oameni ca d-voastră și cum încă sunt mulți profesioniști pe acest forum (și pe celălalt), Oameni cărora le plac adevărul,realitatea, profesionalismul și bunul simț (nu numai tehnic). Când un "comerciant" te minte în față cu niște descrieri fanteziste, numai cu gândul la banii tăi, asta mi se pare în cel mai bun caz desconsiderare crasă indiferent ce vinde. E bine să cumperi un produs bun, care te mulțumește cum funcționează la un preț cât mai mic posibil, dar cred că e bine și să știi caracteristicile reale și cam ce e cu produsul respectiv. Acum ca părere personală, eu aș mai adăuga la prețul unui invertor pt. acasă și al unei măști bune și prețul a 7-8 metri cablu de sudură de 25 mm pătrați pentru a înlocui cablul de la cleștele portelectrod, iar pe aceasta l-aș folosi să prelungesc cablul de masă.   P.S. După părerea mea un invertor de sudură care nu sudează cu electrozi bazici este în cel mai bun caz un surogat de invertor.    Vă doresc numai bine și sănătate tuturor! 

Link spre comentariu

Ati intalnit un invertor chinezesc, capabil sa zicem de 270-315 Amperi, TRIFAZAT, sa fie in topologie punte ?

Toate care am apucat sa le desfac, sunt in topologie semipunte. Cele peste 315 amperi (400A/60%), sunt in topologie punte, dar, destul de grele. In intervalul de mai sus, in jurul valorii de 300 Amperi, aparatele chinezesti sunt cam la 8-10 kile greutate. Suportabile. 

Link spre comentariu

Alea adevarate, sint pe la 20Kg chiar daca`s chinezesti.

ESAB-ul vechi al meu de 315A are 28Kg, o placere sa`l muti, noroc ca este cu roti.

Link spre comentariu

Sa reformulez, cu voia dvs. Invertor chinezesc actual, in punte intreaga, alimentat trifazat. Chiar daca cuprul a fost inlocuit cu aluminiul in conexiunile de curenti mari, ori componentele de putere nu mai sunt importate de la firme de renume si sunt "asimilate" in fabricile chinezesti. Pretul lui, pentru un chinezesc de cam 300 Amperi, sa nu depasesca sa zicem un 2000 lei. Am gasit un trifazat in punte, destul de vechi ca fabricatie, pretul lui e unul, zic eu, foarte tentant. Este realizat in tehnologie MOS, are chiar si un filtraj suplimentar cu patru capacitoare electrolitice, conectate serie-paralel, dar... Nu este chiar pe placul meu. Proweld mai au ceva pe piata in configuratia asta. Puntea trifazata este facuta cu trei punti normale, nu ar fi o problema. Sursa nu e una care sa reziste, desi are traf de alimentare cu o singura tensiune in secundar, mai are o sursulica secundara in comutatie alimentata dupa traf. Poate nici asta nu e rau, dar era mult mai simplu sa mai puna o infasurare pe traf. Nu are reglaj de hot-start si nici implementat hardware in schema. Chiar daca chinezestile actuale sunt cum sunt, castrate si mai putin fiabile, in partea de semnal mic, sunt mai evoluate decat ce se facea odata. In fine, am deja doua prowelduri, merg fain, dar vreau altceva. Jasic, nu face invertor MMA, trifazat,  decat de  400 Amperi. Alte firme care au in panoplie invertoare de 270 pana la 315 Amperi, la fel trifazate, din cele care le cunosc, sunt tot in semipunte.

Greutatea foarte mare a celor "vechi", trebuie sa o priviti si din cauza tehnologiei de atunci. Poate ma insel, dar din cate stiu, Esab-ul dvs. este in tehnologie  cu MOS-uri, in topologie forward, cu multe mos-uri pe ramura si parca, cu doua trafuri de putere, iesirile tensiunilor de dupa diodele din secundare sunt puse in paralel prin bobinele de soc, pentru capabilitate in curent. Cred si eu ca e greu la ce radiatoare trebuie sa fie in el...:)  Eu vreau unul actual pe IGBT-uri. Daca stiti si ati desfacut asa ceva... Fara consacrate si alte "avioane"scumpe din china, gen telwinuri etc... Cum zice colegul @BRANCA, de astea casnice...

Editat de digioptic
Link spre comentariu

La ora actuala a ajuns sa coste Cu si radiatorul de aluminiu mai mult decit partea tranzistorizata asa ca mai greu de gasit la pret mic invertor de putere mare, greu si fiabil.

Configuratia in punte este mai scumpa si pina la puteri de 10Kw nu are mari avantaje fata de schemele clasice deci nu prea se foloseste. Avantajul miezului mic si nesaturabil este compensat la ora asta de pret mic la ferita mare.

Acel ESAB are 2 module de putere independente, este echivalent cu 2 invertoare in paralel dar cu aceeasi comanda.

Schema nu mai este folosita deoarece la ora asta se gasesc componente care sa duca puterea pe o singura unitate de comutare.

Schema veche, de incredere insa grea ca gaia, si da, si ala foloseste tot 2 punti pentru redresare, in fapt 1 punte si jumatate!

:d .

Pentru noi 200-250A este absolut suficient, am vrut sa iau un Lorch de 250A trifazic defect insa a sarit pretul mult la el, pe la 300E gata defect si am renuntat, ala era suficient, mai usor si mai mic decit LHL315.

Curenti asa mare sint utili doar daca craituiti cu el, ma rog, acolo deja e la limita inferioara dar tot pot duce cu 300A electrod de craituit.

Link spre comentariu

Configuratia punte se foloseste la invertoarele monofazate cu capabilitate in curent peste 180. Nu ma intereseaza avantajele sau dezavantajele constructive. Sunt invertoare care se duc la peste mia de amperi si au pana la patru module in punte, Nu e cazul nostru, vorbim de casnic. Si in utilizarea casnica nu stiu cat de des ma duc la curenti peste 250 de Amperi. Dar cu unul Trifazat cu un 300 de Amperi, fie ei si in 60%, poti face treaba cat ii ziulica de mare, cu electrozi de 4 fara sa tuseasca. Cu astea monofazate nu prea ma impac, asta e. Ce mi-a placut foarte tare la LHL-ul 315 la dvs., sunt trafurile de putere cu 8 "U"-uri de ferita alaturate.:) Vremurile cand se faceau toate bine si trainic, au apus demult. De asta n-am pretentii la cum e lucrat unul actual, mai facem noi ce a economisit chinezu'...

BTW, mehmetul pasa al colegului de pe forumul softpedia, pe care eu l-am dojenit un pic, spre-ntristarea colegului:rade:, este trifazat si in topologie punte, Dar vorbele de marcheting cu frecvente de nus cati sute de khz, nu le cred pana nu vad integratele din placa de comanda. In fine, nu asta e important, ci faptul ca e trifazat, are o capabilitate in curent cam la ce vreau eu si e in topologie punte. Deci pot exista invertore trifazate in punte in jurul valorii de 300 Amperi.

Daca punea mai multe poze, il "dojeneam" mai mult...:rade::dsgfds:rade:

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Mehmet pasa deja este industrial si da au sarit cu frecventele pentru ca ai gabarit mai mic dar si poti modula curentul de iesire mai usor, la frecvete joase de comutatie este greu de modificat rapid curentu.

Link spre comentariu

Eu as privi cu multa circumspectie vorbele de marcheting. Cel mai bine e sa privesti ce contine, ce componente sunt si cum e construit. E cam acelasi lucru cand intri in showroom, si analizezi un automobil la "centimetru patrat". Gasesti multe defecte, cat de firma o fi el. Cand intri orbit doar de frumusetea caroseriei si puterea motorului, nu-ti dai seama ca nu e decat un obiect de consum. La fel si "industrialele" noastre. Mai e o firma pe piata cu invertoare, VELT, tot asa laudate ca sunt industriale si modulare si...si cand desfaci capacul...:rade:

Mai astept totusi un raspuns la intrebarea mea:  Invertor trifazat in punte,in tehnologie IGBT,  in jur de 300 Amperi ?

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări