Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Nu am laudat produsele chinezesti. Imi fac treaba cu ele de mai bine de 6 ani. Si fara sa dau 6-7-8 sau chiar 11 mi de lei pe unul de "marca" facut tot in china. Stiu bine ce gasesc si ce am gasit intr-o scula chinezeasca. Cat am spalat placa de flux-ul de la montaj, ajuns sa faca "figuri" in pinii mufelor. Sunt plantate urat, neglijent, fara respect pentru estetica lucrarii. Dar cu astfel de scule, care mai au totusi o bobina de soc fie ea si cu bara de aluminiu, ori o conexiune pe bara de plus, din bara de cupru peste care mai exista un senzor de monitorizare curentului, este si asta acolo. Componente de putere de la firme consacrate, IGBT-uri la 1200 de volti, acum sunt la 1000, capsule deja omologate si produse in china. Cu parlita asta de scula am facut destule lucrari pe la mine ori la alti, in soare arzator sudand  fara sa-mi pese de incalzire si fara sa faca mofturi. Nu mai spun cat praf de flex a papat ventilatorul ala trifazat (nu o moriscutza la 12V, cum sunt in astea cu stele pe umar)...

Pe langa "mizeria" asta, asa cum o percep unii... am mai luat o chinezarie de la Jasic, un Z312. Dar pana una alta, chinezaria de care am tot facut vorbire, refuza sa se strice si functionaza foarte bine.

Am spus doar ca inca se mai gasesc, pentru cei care vor sa cumpere un invertor chinezesc fara sa se inchine la afisorul de pe panou cu amperi fara numar, ori sa dee pe o scula cat nu merita.

Sigur, respect pentru cei care au bani si isi permit sa cumpere unul de firma. Mai sunt totusi naivi care cred si acum ca pe sculele lor de firma nu au pus mana decat lucratori din Europa ori America...:rade:

P_20201029_190814.jpg

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Nu e vorba de cine a pus mana.....totul se rezuma la calitatea componentelor si a respectarii procesului de asamblare. In China se fac si lucruri de firma de calitate si tot cu mana de chinez....la fel cum se fac si lucruri ieftine. Calitatea unui produs sta in pretul platit...vrei ieftin, primesti ieftin....mai departe cum ti-o fi norocul. Rau e cand platesti scump si primesti ieftin....asta nu e bine deloc. Si nu stiu de ce...dar am impresia ca in viitorul apropiat vom plati scump pentru un lucru ieftin.

Editat de mac01
Link spre comentariu
La 10.02.2021 la 16:21, digioptic a spus:

Nu am laudat produsele chinezesti. Imi fac treaba cu ele de mai bine de 6 ani. Si fara sa dau 6-7-8 sau chiar 11 mi de lei pe unul de "marca" facut tot in china.......

Confunzi un lucru facut in China cu unul produs/gandit in China....

Daca ai lucra intr-un service ai vedea diferenta de calitate  :)

Si eu pot da exemple de aparate care lucreaza de decenii, la propiu, si nu sunt chinezesti  :)

Urmatorul pas in chinerizare de care mi-e frica e acela de a plati scump un produs ieftin cum sa si spus, si sa dovedit ca de ce mi-e frica nu "scapam".....

Link spre comentariu

Pai nu ati facut decat sa parafrazati spusele colegului @mac01, o autoritate in acest forum. Dansu, spre deosebire de dvs., foloseste un ton pertinent, fara referiri la meseria fiecaruia. In fine, se pare ca tot mai mult incep sa cred ca mesajele mele nu au fost intelese. Nu toata lumea are bani de unul de firma, fie el facut tot in china. 

Si spre oripilarea celor care nu suporta lucratura ieftina a unei chinezarii, imi permit sa mai fac o referire la el. Dincolo de plantarea neglijenta sau terminalele componentelor  through-hole, indoite catre traseele de cablaj (cu solder-masc si lac), se pare ca doar cu ceva ani in urma, firma chinezeasca Youli, a folosit pentru invertoarele cu destinatie nu neaparat hoby, semiconductori de la firme consacrate. Nu pot sa spun acelasi lucru la ce scot acum, posibil sa nu. Am vazut placile de schimb in trifazatul meu cu IGBT-uri la 1000 de volti fata de ce am eu in invertor, la 1200V. Mi-am pus problema, avand schema, sa-l fac eu cap-coada. Este imposibil sa poti scoate o scula trifazata la pretul cu care vinde chinezul. De asta, constient fiind ca e un lucru ieftin, prefer sa-l mai "aranjez" eu, si sa am o scula care functioneaza. Au fost importate masiv de catre Proenerg, sunt INCA, stocuri mari la magazinele de profil. Altfel, aveti bani (?), cumparati un aparat de firma, cu 5-6000 de lei. 

Am doi amici pe care i-am convins cu vreo doi ani in urma sa cumpere tot Proweld, tot trifazate. Unul a luat ce am eu, cel de 300 cu IGBT si altul cel cu MOS-uri. Putin le pasa de plantare, si felul cum e construit. Au dat un pret corect, si merg de numa... Bun inteles ca au trecut pe la mine si le-am "periat" putin.

Editat de digioptic
Link spre comentariu

O parere de sudor,

Am sudat la serviciu cu Glady...destul de mult...inca rezista..

Dar nu topeste ca Telwinul 220s de acasa.

Te poti descurca in gospodarie cu low cost, dar cand vrei sa castigi bani din sudura...nu mai tine treaba.

Ma chinui cu Glady la serviciu, dar acum sudez destul de rar cu el.

Doar la montaje.

In rest mig mag Selco, Kemppi,wig tig am unul de la Rocast...bunicel.

In alta ordine de idei...

Ce aparate chinezesti, comparabile la pret sau mai ieftine, stiti sa sudeze la fel de bine ca o marca consacrata?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mă tot uit după un invertor ieftin şi fiabil.Pentru "cârpituri" casnice.

Aşa,acceptabile,din auzite,sunt pe piaţă Gladys,Jassic,Proweld,Velt...

Are cineva experienţă cu Velt mma160?Vreo poză cu interiorul?La chinezării,care sunt cam copii una după alta,contează enorm organizarea interioară,pe lângă piese.

Am văzut la un rus un noname excelent ca organizàre interioară.Mă refer la dispunere radiatoare pt ventilaţie optimă în linie şi,de asemeni,6 buc condensatori la 450V!Plus toate componentele THT.Aş bănui că e chinezesc vintage...

De asemeni ceva experienţă cu măşti de sudură automate.Nu la preţ de profi!

Link spre comentariu

Am avut un Velt 160 la mine, il luase o cunostiinta si a venit cu el pe la mine.

Cu rutilici merge bine, cu bazici asa mai ametit dar daca tii neaprat ii poti folosi.

Ce trebuie facut din prima este sa schimbati cordoanele de sudura, sint subdimensionate si din aluminiu cuprat.

Aia trebuie neaparat facut la el, cu cele originale era la limita, proprietarul era nemultumit de cum merge, cu ale mele mergea acceptabil.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Bumbu.Se pare că mulţi se plâng de cablurile de sudură chinezeşti!Cred că dacă pui cupru curat sari de 150 lei...Dacă mai schimbi şi cleştii...

Interesant Proweldul lui Asterix ca organizare la interior.Pare bine organizat.Problema e,de multe ori,că pekinezii schimbă "din mers" aceleaşi aparate...

Link spre comentariu

Domnule @Branca dacă aș lua acum un invertor la cca. 600 de lei, acesta ar fi Intensiv Arc 200 Pro. Dacă aș merge înspre 900 de lei aș lua Proweldul galben de 200 de amperi (și aș căuta dacă se mai găsește varianta fără display LCD) sau Jasicul de 200 amperi (cel portocaliu). Proweld verde aș lua numai 180 sau 200 (PI) și numai dacă au 2 ventilatoare (unul în față și altul în spate), să nu fie ceva variantă mai nouă și "îmbunătățită" ca cel pe care-l repară acum d-nul @Carageae; numai pe acestea 2 le cunosc dintre cele verzi. Glady ar trebui să fie un fel de Youli original nu rebranduit de "firme" europene. Mască de sudură aș lua una cât mai bună peste 300 lei. Ar fi bine să aibă la exterior măcar reglajele pt. întunecare și sensibilitate. Eu am acum o mască Stahlwerk de 400 lei, True Coloure care consider că își merită banii. Vă doresc să fiți mulțumit de alegerea pe care o veți face! Numai bine! 

Link spre comentariu

Mersi de sfaturi.Din păcate şi eu am o senzaţie că numai la peste 800 ai sta un pic mai liniştit...Da când văd atâtea surogate de plăci cu smd-uri nu-mi prea vine să iau nimic!

Link spre comentariu

La ora asta cam tot ce se vinde este in tehnologie SMD, se repara si aia doar ca trebe ochi buni sau noua o lupa mareee!

:)

Deja sint aparate la preturi accesibile care insa au modulul de putere incapsulat.

Totusi se pare ca este relativ ieftin din ce am auzit.

Are un coleg de`al nostru unu luat si l`a desfcut, eu am pus mina pe el si merge excelent insa si pretul este pe masura, nu o luati ca recomandare decit daca aveti de sudat mult si pe retea extrem de slaba.

Asta este specimenul:

https://www.suduratm.ro/cumpara/invertor-sudura-lascentrum-arc-200-pfc-mv-420

Gata, l`am gasit, este chiar a colegului @Elsevius !

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări