Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Eu am vazut doar un Kemppi ... si scria in instructiuni ca asigura acest curent in retele industriale , nu casnice ... Cat ar trebui sa fie curentul absorbit din retea pentru " 200 A si chiar mai mult " la cleste ?

Invertec V205 (S,T,TP), valabil atit pentru alimentarea la 400Vac monofazic cit si la 230Vac monofazic:

post-175768-0-25329000-1424871871_thumb.jpg

TransTig 2200, aici e un pic ciudat, 180A pentru electrod si 220A pentru TIG:

post-175768-0-00371300-1424871934_thumb.jpg

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Pai cam toate sant ciudate ... Lincoln am avut " pe mana " . Zeci de bucati . Puterea este pentru 400 volti . 6,5 KW din 220 V ... 30 A de la priza de 220 V ... te - ai uitat la cablul cu care vine ? Ti se pare ca ar rezista la 30 A ? La Transtig ala , sigurante de 16 A pe 220 V ... cam cat ar fi puterea absorbita ? Sa fim seriosi ... mi -au trecut cateva mii de invertoare monofazice prin mana , unele - putine ... mergeau bine cu electrod de 4 . Dar atat  Pana la 200 a , e drum lung ... ca sa nu zic peste 200 !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai cam toate sant ciudate ... Lincoln am avut " pe mana " . Zeci de bucati . Puterea este pentru 400 volti . 6,5 KW din 220 V ... 30 A de la priza de 220 V ... te - ai uitat la cablul cu care vine ? Ti se pare ca ar rezista la 30 A ?.............

Rezista sigur la 220Vac, 200A, 35% conform specificatiilor, exista scepticizm? te invit personal sa facem proba la unul chiar acum.....

Link spre comentariu

Sigur exista " scepticizm " . Cand am spus ca am avut zeci de bucati pe mana , n - am mintit . Ce probe vrei sa fac ? Le - am facut . Cum explici ca are aceeasi putere la tensiuni diferite de alimentare ? Crezi ca dublarea de tensiune la redresare rezolva problema ? Pune - i o sarcina artificiala din aia data de producator ... s - ar putea sa ai surprize . Ai Cd -ul de service de la Lincoln ? Vezi ce mai scrie pe - acolo ... Apropo ... ai retea de 220 V si 35 A ? Transtig -ul vad ca nu - l mai mentionezi .  E bine , e prea gogonat . Chiar si pentru cine nu e asa harsit cu masinariile astea ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ma ucizi, tot zeci mi-au trecut si inca i-mi trec si mie prin mina, probe fac mereu si da am retea de 35A din cea trifazica, de asemenea poti veni sa verifici sau pot face o poza la siguranta. Vorbesti de schematica, sti ca acel aparat are doua placi invertoare mari si late citeste ce curent maxim poate debita o singura placa, scrie in "scheme"/documentatie, ce stiu sigur este ca sint limitate intentionat din fabrica la 200A, in acest caz indiferent de alimentare, de fapt raspunsul vine insasi din metoda de alimentare, placile fiind puse in serie respectiv paralel functie de tensiunea de alimentare.

Acum probabil ca o sa ma intrebi si la invertec V160-2V care se alimenteaza la 110 sau 220 monofazic de ce debiteaza acelasi curent maxim la alimentari diferite sau de asemenea la Invertec 270S-2v care se alimenteaza la 230 sau 380 trifazic de ce debiteaza acelasi curent maxim la alimentari diferite? sugerez sa intrebi Lincoln-ul, ei stiu de ce, nu eu.

Transtigul nu-l cunosc asa de bine insa scrie clar in specificatii si fiind o firma de renume nu-mi pun intrebari, ce ar mai fi de discutat? scrie "pe el".

Sper sa nu afirmi si de Kemmpi ca e "prea gogonat"....

Link spre comentariu

Nu te ucid . Ne mai ciondanim , nimic personal .  Ce te face sa crezi ca as zice de Kemppi etc . ?  daca esti atent , l - am dat ca singurul exemplu pozitiv . Am scris foarte clar . Mai clar de atat nu pot .  La Transtig - 200 A la cleste , cu sigurante de 16 A la alimentarea de 220 V , in vreme ce Lincoln , presupus corect , consuma 30 A ? Nu ti se pare ciudat ? daca argumentul tau opozabil e " specificatii si firma de renume " , te rog sa ma ierti ca te - am deranjat ... Ca si la Lincoln ... diametrul electrodului posibil MMA este de 4 mm tot din specificatii . Nu - i cam putin ? De ce oare ? La ce - i mai trebuie 200 A ? Alte firme ( mai ) mari de - abia asigura la trifazate asemenea performante ... Avantajul meu e ca nu lucrez la nici o firma care vinde si repara sudura , n - am obligatii fata de nimeni ... Ca atare , recunosc ca am gresit , din tot felul de motive ... e bine acum ? Nu e nevoie sa - mi raspunzi . Ne stim amandoi parerile . Altminteri , numai de bine !

P . S . - n - am nevoie sa intreb Lincoln - ul , am facut - o deja . Pe aia din Italia , acolo , la " mama lor " . N - are importanta ce mi - au spus  - or fi vrut sa scape de mine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Acuma na, nu e firma mea si nici producator de aparate nu sint, cind o sa-mi permit sa fac eu aparate o sa le apar cu dintii altfel vorbesc din "scripte", ale altora, nu am ajuns sa vorbesc personal cu ei, sint prea marunt dar pun totusi o poza cu cei 200A care de fapt sint 190A, memoria care va sa zica, pentru o singura placa:

post-175768-0-68092200-1424889797_thumb.jpg

Acuma ca am mai lasat eu 10A putem ramine prieteni? :)

In rest sint discutii, productive as zice, cum a fost si cea cu aparatele Tig Lift cu electovalva....

L.E. totusi nu gasesc unde zice de electrod de 4mm, daca ai posibilitate arata-mi, efectiv nu gasesc, pentru Invertec 160 da sint de acord dar nu pentru 205.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Sigur ramanem prieteni ... Serios , ai crezut vreo clipa altceva ? ... am dus " lupte " mult mai grele , cu MIZA !  ( aici pe forum e destindere ... ) .  Cateodata am si castigat . Si m - am straduit si ma straduiesc ( inca ... ) sa se intample cat mai des ! Uite ce am gasit de Lincoln :

http://utilajesiechipamente.ro/product/inverteclincolnv205-s-invertor-de-sudura-monofazat-230v-200a-/   Na , romani ... asta am gasit repede . Dar am mai intalnit informatia ...

In alta ordine de idei : nici eu nu sant atat de " mare " . Si sa stii ca toata viata am fugit de pozitii " vizibile " . Conjunctura e ca ma ocup de service la niste produse care nu au trecut prin distributia romaneasca . Au venit direct din peninsula , la niste investitori tot de acolo . Care au aici activitati de productie . Astfel am ajuns si prin fabricile de la ei ( Lincoln si altele ... ) , au conventie sa tin service - ul cu sprijin si materiale de la producatori , pe retributie romaneasca ( avantaj ei ... ) . Operativ si mult mai ieftin . Am fost prin strainataturi si mai de mult , cand lucram la firme de profil , pentru instruire & celelalte , la fabricantii produselor vandute aici , unde de asemenea tineam service - ul . Etapa a trecut de ceva timp ... acum sant de capul meu , dupa cum am mai scris in mai multe topicuri .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Specificatia nu este de la Lincoln, pe orice site oficial se specifica doar curentul maxim respectiv minim si nu diametrul electrodului (vorbim de 205), empiric curentul necesar unui diametru de electrod se afla inmultind diametrul cu 40, pentru bazici, sau altfel se citeste eticheta de pe pachet, garantat 160S merge maxim cu electrod de 4 iar 205 urca cu mult peste ca sa nu spun iarasi pina la 200A, deci cei ce au scris acolo electrod de 4 au gresit.

In cea ce priveste "prietenia" ma bucur ca se pot purta discutii in continuare fara ranchiuna, pentru ca au fost si cazuri care dupa astfel de discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu sa se supere (fara sa-i treaca) si in intelepciunea lor sau jurat ca nu vor mai activa pe aici, nu pot spune decit pacat.....

Link spre comentariu

Stiu prescriptiile de la Lincoln . Si calculul diametrului electrozilor posibili pentru un anume aparat . Ar trebui sa - l stie orice sudor sau pasionat ... In rest ...etc . ! Fiecare are motivele sale pentru diferite actiuni . Nu pot avea pareri , ar insemna sa judec pe altii ... Si asta nu prea fac .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator Gigi Fier Forjat

buna ziua . ce aparat de sudura mig mag imi recomandati  esab 340pro sau lincoln 365 S amindoua sint la acelasi pret. multumesc|

Editat de Gigi Fier Forjat
Link spre comentariu

Te referi la acesta?:http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.lincolnelectric.com%2Fassets%2Fglobal%2FProducts%2FK14060-1%2FPOWERTEC-S-ENG.pdf&ei=WDTvVJeJEsLtO8WJgdgI&usg=AFQjCNFArWmTBD_ZP1xgCwaVV0TWAJSMkQ&sig2=tGkpDkwqNJIQjmTqYekMHw&bvm=bv.86956481,d.ZWU

Daca da atunci nu se pot compara, acesta are avantajul derulatorului separat si a functiei "synergic" dar probabil ca te referi la cele "compact" care au sistemul de antrenare a sirmei incorporat, aceste fiind si mai ieftine, da detalii mai multe si te pot ajuta inclusiv cu pretul.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Sunt mai multe teste cu aparatele astea - https://www.youtube.com/watch?v=vO_9X0tdofg

Inca nu s-or hotarat daca e made'n Rusia sau Ucraina - China, dar la cati bani costa, eu zic ca e o alternativa OK! 

Nu caut sa ma bag in seama, departe de mine gandu', nu ma stiu cu aparatele de sudura, sunt si eu in cautarea unui invertor si asa am gasit filmele astea.

Editat de DanuAL
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări