Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Salutare!

Am gasit la oferta (~760 lei) un Jasic Arc 200 Pro (Z209) si as dori sa stiu daca este un pret bun pentru acest invertor.

Mentionez ca nu o sa fac bani cu el si voi lucra doar prin curte cu el pentru diverse lucrari. (regim hobby)

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
La 16.03.2013 la 10:32, gauss a spus:

Trebuie vazut ce e inauntru ... multe sint placi de la 2-3 fabricanti , impachetate si botezate in fel si chip ... Italia sta bine , cred ca am vazut peste 30 de modele de placi si sasiuri ... m-as feri de chinezarii , n-am nimic cu ele , dar unele sint ciudate rau ... si mai ales sint contra celor gen Awelco - parere personala ... 700 RON e cam putin pentru ceva nou si cit de cit fiabil .

Awelco sunt dezatru  ! Am luat unul din MatHouse și l-au reparat pe garanție de șase ori  !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am cumpărat până la urmă esab rogue es 150i și din primele teste ce electrod de 2,5 și 3,25 sudează bine arc constant.Am incercat să văd daca merge și pe generator cu electrod de 2 și 60A și sunt dezamăgit scade amperajul până la minim 20A ,am versiunea fara pfc pentru că era diferență mare de bani.In concluzie mai bine rămâneam la deca mos 170 gen să îl cumpăr.Vecinu pe același model de generator sudează cu un panzel fara probleme,a făcut și porțile din fier forjat cu el pe generator.

Editat de mari008
Link spre comentariu

Aparatul este generatie noua si "destept", problema nu este la el, este la generator, cade prea mult tensiunea cind intra aparatul in forta, urmarea este ca aparatul se protejeaza la un curent pe care l`ar duce generatorul corect.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Între Jasic 200 Pro și Velt   160,care ar fi mai indicat de achiziționat?  Ambele au cam același preț, sunt cotate cam la fel. Velt are o construcție mai aerisita, Jasic este monoplaca, pare mai îngrijit construit, dar mai înghesuit.Utilizare ocazionala pe lângă casa.Multumesc.

Link spre comentariu

Alege invertorul cel mai aerisit, nu pe cel monoplacă....dacă are IGBT-uri tip SMD ai rupt-o în fericire dacă se ard, iar de obicei se cam ard după un timp sau câteva mii de amorsări...

Link spre comentariu

Sa va zic o povestioara cu velt. Primul meu invertor, a fost un velt de 315 Amperi (chipurile...) .Aerisit, lucrat chinezeste, adica repede, fara prea multa grija la o plantare ingrijita, managementul cablerlor cum lasa Domul, etc. Functiona, nu stiu cat de bine, era primul invertor. La primul electrod topit, am fost curios sa vad cum "patrunde" functia arc force. Nici o diferenta, nici cu potul la 0 nici la jumate ori la maxim. Uitandu-ma prin fante, vad potul de arc force, cu cele trei conexiuni curate, cum au iesit din fabrica de componente, fara nici o conexiune la placa de comanda. Asta e una din problemele chinezismelor, fac reduceri masive de componente, placi nespalate de flux si lacuite peste, sectiuni de cable interne reduse, inlocuiri de materiale (aluminiu in loc de cupru) la conexiunile de curent mare cu bornele de iesire, bobina soc de filtraj de dupa diodele de putere, bobinata si ea cu aluminiu. Ca e bobinata cu aluminiu, asta e cazul fericit, ca este prezenta ! De cele mai multe ori ea lipseste. In fine, dupa o abureala de vreo saptamana ca vin placile "modulare" si se vor pune in aparatul meu, mi-am cerut banii (multi, peste 2000 in 2015 sau '16, nu mai stiu exact). Toate VELT-urile din stoc, aveau potul in aer si cate alte modele nu erau castrate. Dupa ce va faceti cu un pic de experienta, o sa vedeti ca nu puterea de topire e importanta la un MMA, stropind in draci peste tot ca de, are forta chinezu. O sa apreciati si constanta arcului, reglejul de arc force, functia de anti-lipire a electrodului, cat de bine e aleasa temporizarea de inceput etc.

Am luat un PROWELD MMA 300i mai ieftin cu destul,  de care am fost foarte multumit si sunt in continuare, dupa ce l-am curatat, re-uns la elementele de putere, menegeruit la cable cu soricei, inlocuit cablul de alimentare din 2.5 in 4mm2 etc. Chinezariile pot fi si bune sau chiar foarte bune, cum e cazul lui JASIC sau PROWELD. Eu sunt fan pentru alimentare trifazata, am lucrat si cu monofazate (tot chinezesti) si mi-au placut mai mult cele tri-fazice. Dar sa fim seriosi, ce nu e facut acum in china.

Eu v-as sfatui sa va uitati la JASIC sau PROWELD. Jasicul si pentru garantia de 3 ani, la folosire ocazionala pe langa casa, tine mult si bine. Proweldul este facut de niste chinezi care se cheama YOULI si or sa schimbe cat de curand produsele. De asta sunt reduceri  masive la aparate pe la toti partenerii Proenerg, cei care importa de la YOULI si rebrenduiesc PROWELD. Cele galbene brenduite tot Proweld, sunt facute de alta companie chineza, sunt mai scumpe dar mai ingrijit lucrate, apropindu-se ca si calitate de JASIC.

Sigur, sunt colegi cu mai multa experienta decat mine in sudare si va vor sfatui sa luati unul de firma. Este si asta o solutie daca bugetul permite. Eu nu mi-am permis, dar am facut destula treaba si cu chinezariile :reytre

Editat de digioptic
Link spre comentariu

Recunosc ca ma atragea mai mult Jasic-ul 200 PRO, pentru constructia mai ingrijita (desi nici acesta nu are bobina pe iesire ) cu toate ca este monoplaca. Radiatoarele sunt mai mari, fluxul de aer de racire mai bine directionat. Nu-mi place amplasarea cond. de filtraj, intre cele 2 radiatoare, in fluxul de aer cald. Cand pe mine "cand ma apuca" ma opresc mai greu, ma uit si la un Telwin Technology 186, dublu ca pret, care nu-si va scoate niciodata banii, dar....convingeti-ma ca nu merita....sau ca merita. Multumesc.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, lepetir a spus:

Recunosc ca ma atragea mai mult Jasic-ul 200 PRO, pentru constructia mai ingrijita (desi nici acesta nu are bobina pe iesire ) cu toate ca este monoplaca. Radiatoarele sunt mai mari, fluxul de aer de racire mai bine directionat. Nu-mi place amplasarea cond. de filtraj, intre cele 2 radiatoare, in fluxul de aer cald. Cand pe mine "cand ma apuca" ma opresc mai greu, ma uit si la un Telwin Technology 186, dublu ca pret, care nu-si va scoate niciodata banii, dar....convingeti-ma ca nu merita....sau ca merita. Multumesc.

La ce vreti sa faceti, cu ceva mana, un Panzer la 550 lei este numai bun...

Link spre comentariu

Auuuu asta a cam durut....chiar așa mi tăiați elanul, nici macar la un Velt nu mă calific? Glumind acuma, sunt conștient că nu am sa folosesc nici un aparat la capacitate, mai visează omul.

Link spre comentariu

In general cu cit mai bun aparatul cu atit este mai usor de folosit.

Daca sinteti pe la inceput merita a lua cel mai bun aparat la care va puteti intinde, in timp merita.

Panzerul este o marca proprietate Dedeman, nu toate sculele sint la fel, primele au fost reusite, dar nici nu costau 500lei.

La acel Javac cred ca doar cablele fac 200lei... :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări