Усилитель Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Sunt tot felul de electrozi, unele mai proaste ca celelalte...... Cel mai bine merg pe care scrie : supertit fin.... Nu ma intrebati unde se gaseste..... Editat Martie 15, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Supertit este marca inregistrata a defunctului Ductil Buzau. La ora asta cei mai comozi electrozi rutilici pentru incepatori sint Omnia 46. Am avut cred ca tot un Velt 160 la mine, amicul care`l avea s`a plins de el si a venit la mine, era nou nout si se gindea sa`l dea inapoi. L`am luat la teste dar am folosit cordoanele mele, sa nu le jumulim pe ale lui daca tot voia sa`l dea inapoi. Surpriza mare, mergea bine invertorul, a sudat si amicul, totul OK, i`am dat si niste Omnia si a plecat spre casa, pe drum mi`am adus aminte de ceva, n`am verificat cordoanele lui, sunat si a ramas sa probeze acasa cu electrozii de la mine, rezultatul a fost praschie A doua zi a mers si a luat conductor de Cu, a refacut cordoanele si are aparat cu care sudeaza si acuma. Surpriza a fost cind a gasit ca erau din aluminiu conductorii cordoanelor. Verificati asta dar si luati electrozi buni. Problema mare la aparatele de sudura este cunoscuta, cu cit un aparat este mai performant este mai prietenos cu sudorul. Un aparat foarte bun sudeaza si cu sirma din gard, unu ieftin abia se descurca cu cei mai bumi electrozi, asta`i din pacate noua tendinta, ieftin si prost. Hmmm, Saf-Fro nu`s rai, totusi ce scrie pe ei? 6013, 7018? un nume, denumire. Asa am prins ceva SpeedArc si nu erau asa placuti la sudura insa se pot dolosi fara probleme. Editat Martie 15, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
al3xisos Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Am sa iau alt cablu si am sa verific Multumesc pentru recomandare Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Sa-fro sunt electrozi buni...eu numai cu asa ceva sudez. Vezi sa nu aiba probleme aparatul. Daca vrei sa-l schimbi cu un Telwin atunci cumpara modelul 186HD. Este un aparat foarte bun, mai mult decat suficient pentru uz casnic si cu tehnologie moderna. Modelul Telwin 145 este un aparat bun, dar pentru electrozi de 2mm....la 2,5 nu face fata. Editat Martie 15, 2020 de mac01 Link spre comentariu
al3xisos Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Am schimbat cablurile.am pus de 25mmp Aparatul venise cu cabluri tot de cupru,dar de 16mmp. Am făcut o probă, cam neconcludenta,deoarece am fost nevoit să sudez la o distanță de 50m cu un cablu 3x1,5 mmp. Am sa fac si un prelungitor cu cablu 3x2,5mmp să vad cum se comporta. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Ooo, nu, asta o poti face doar cu cele care au PFC sau si mai bine cu cele multivoltage. 50ml eventual cu 3x4mmp, nici 2,5mmp nu ajuta, mai ales ca daca masori s`ar putea ca 2,5mmp sa fie pe la 2,2-2,3mmp! Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 La distanta asta, obligatoriu 3 x 4mmp!....altfel,caderea de tensiune pe cablul de alimentare este importanta si aparatul lucrează sub parametri.... Link spre comentariu
modoran Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Și totuși merge sa sudezi și cu 50m de 1,5 fara pfc fara nimic. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Domnule, depinde cu ce aparat si ce electrod este folosit. Link spre comentariu
al3xisos Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 (editat) Un velt MMA 160,electrozi saf fro supertit de 2 Am sudat pana la urma ce aveam de sudat,dar se simțea traseul lung de alimentare. Cu un transformator telwin am sudat perfect,alimentat cu un cablu tot de 50ml dar de 2,5mmp Editat Martie 22, 2020 de al3xisos Link spre comentariu
Călin Vălean Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Bună. Oscilez între un invertor Invertec 170S LINCOLN ELECTRIC și pachetul complet https://emag.page.link/pRwcez5tm289b1Co6 Intensiv. Ce mă sfătuiți să aleg? Mulțumesc. Va fi primul meu aparat de sudura și îl voi folosi in gospodărie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Daca doriti invertor si Lincoln eu as merge pe Lincoln 165SX, are PFC si merge pe retea mai proasta si pe cable lungi, la fel si Lascentrum ARC 200PFC MV cu avantajul ca lucreaza de la 95Vac in sus. Daca doriti MIG/MAG, gasiti o oferta bogata tot in acel magazin, eu folosesc un Speedtec 200C in foarte bune conditii pentru acasa, acum beneficiati si de oferta la un pistolet extrem de bun. 1 Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 La 03.04.2020 la 15:55, Călin Vălean a spus: Bună. Oscilez între un invertor Invertec 170S LINCOLN ELECTRIC și pachetul complet https://emag.page.link/pRwcez5tm289b1Co6 Intensiv. Ce mă sfătuiți să aleg? Mulțumesc. Va fi primul meu aparat de sudura și îl voi folosi in gospodărie. Lincoln.... nu ai cum sa dai greș cu așa ceva!!! 1 Link spre comentariu
Elservius Postat August 2, 2020 Partajează Postat August 2, 2020 Bună seara și numai urări de bine tuturor. Aceasta este prima mea postare, dar urmăresc forumul acesta din 2013. În prezent dețin un invertor de sudură Lascentrum MMA-200MV (ARC200 PFC MV), produs de firma FLAMA Welding din Shanghai, China. L-am achiziționat deoarece la mine pe rețea apar scurte scăderi de tensiune, iar invertorul anterior (Proweld MMA180-PI, produs de firma Youli din China) era relativ sensibil la tensiunea de rețea, deși am putut suda destul de bine cu bazic de 2,5 pe un generator de 7,5kw(puterea reală /nominală a alternatorului) cu AVR. Cu Lascentrumul am sudat deocamdată numai la rețeaua de 220V, dar este foarte "bătăios" ca să zic așa, adică trebuie să sudez cam la curentul minim recomandat pe parchetul de electrozi; aș zice că are un comportament asemănător cu al unei triodine. Menționez că eu nu sunt foarte priceput la sudură și folosesc aproape exclusiv bazici. Se poate regla la el atât HOT STARTUL, cât și ARC force-ul. Eu le am la 2, 3 din 10 pentru fier de 3, 4 mm grosime. Eu sunt mulțumit de el până acum (facem abstracție de preț), cu excepția faptului că nu tine minte curentul de sudură setat dacă este oprit; pentru reglaj nu are potentiometru ci un comutator multitura pas cu pas (dacă greșesc îmi cer scuze) identic ca aspect exterior cu un potentiometru. Ce are mai deosebit și nu m-am așteptat, placa (electronică) de bază este turnată în rășină. Vreau să mai spun că și Proweldul (Youli de fapt) anterior era un aparat suficient de bun, dar să nu aibă o tensiune de alimentare sub 200V. Am vrut să dau aceste detalii pentru cine ar fi curios sau interesat. O seară bună tuturor! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 2, 2020 Partajează Postat August 2, 2020 Aparatul este bun 200MV, are PFC si este multivoltage plecind de la 95Vac si cred ca pina la 270Vac dar fiind facut pentru mediul industrial au ales sa aiba partea de comutare facuta asa cum spune colegul. Avantajul este la functionare in medii adverse. In caz ca se duce se schimba blocul, din cite stiu acel bloc este la un pret acceptabil si este extrem de fiabil fiind incapsulat in rasina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum