Ion_Bumbu Postat Ianuarie 11, 2020 Partajează Postat Ianuarie 11, 2020 Domnule, manualul acela este tradus in bataie de joc, ceva de genul Google translate desi apa parca traduce mai bine, "monotub IGBT si tub MOS"... Acele unde radio sint perturbatii pe care orice echipament in comutatie le produce, mai mari sau mai mici. In nici un caz nu o luati ca pe o avertizare pentru protectie la Rf, nicvelul radiat este mult mai mic decit cel al unui emitator si acela nu este in nici un caz un pericol la acest echipament. Ce`i evident la el este lipsa PFC, necesara pentru a obtine acel cos 0,93, clamat in documentatie si pe eticheta aparatului. Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 12, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Bună observație, lipsa PFC. Nici filtrajul nu e destul pentru câți amperi zice că are, bobină de ieșire ioc. Topologia și traful pe tor cu primar din fir monofilar văd că e ceea ce devine uzual la majoritatea modelelor. Un Panzer e același lucru, probabil mai ieftin. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 (editat) Filtrajul ar fi suficient....are doi condensatori de 820uf pusi la paralel....dar pana la o durata activa de 180A% este cale lunga si drum greu de batut. Insusi lucratura din interior...denota clar lucru chinezesc ieftin. Eu as estima o durata activa de vreo 90-100A...adica cred ca poti suda non-stop cu electrod de 2,5. Are patru igbt-uri sau mos-uri...deci un pic de potenta are...nu e chiar lesinat...nu stiu traful cu ce sarma este bobinat! Numai ca mint mult chinezoii astia cu privire la putere....stilul lor inconfundabil. Intr-adevar.....lipseste si filtrul la iesire. Ce ma deranjeaza este faptul ca aparatul este in limba latina...italiana, spaniola, ce naiba o fi...si se vinde in magazine cu renume, ca lucru de calitate si cu un pret pe masura! Daca era din Bucuresti il chemam pe la mine cu el...sa-l pun in sarcina, sa-l dau la maxim si sa-i vad durata activa de functionare.... Ce imi place la el foarte mult...carcasa...am vazut aparate smechere si potente care nu au aspectul comercial tocmai placut...doua bucati de tabla indoite. Editat Ianuarie 12, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Alphsoo Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 (editat) Sunn curios ce ventilator are respectivul aparat. Eu cu un oerlikon miniarc 3.2 i sudez nonstop cu bazic de 2.5. Bineinteles ca aparatul a fost modificat,i-am pus un ventilator mai puternic. Aici ultima lucrare in care am topit aprox 9kg electrozi in cateva zile : Editat Ianuarie 12, 2020 de Alphsoo 1 Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 12, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Stern de 200A are 6 conzi de 470uF, deci cu peste 1000u în plus și nu cred că a făcut risipă neamțu mâncător de orez. Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 La 900 lei un Glady 200 e parfum! Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 (editat) Acum 1 oră, x_dadu a spus: Stern de 200A are 6 conzi de 470uF, deci cu peste 1000u în plus și nu cred că a făcut risipă neamțu mâncător de orez. Poti pune o poza cu invertorul Stern ...sa vedem si noi ce-i in el? Acum 3 ore, Alphsoo a spus: Sunn curios ce ventilator are respectivul aparat. Se vede in poza...are doar unul singur pus in spate. Editat Ianuarie 12, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Alphsoo Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Ma refeream la caracteristicile lui... Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 12, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 1 oră în urmă, mac01 a spus: Poti pune o poza cu invertorul Stern ...sa vedem si noi ce-i in el? cum am mai menționat în pagina 2 a topicului (nu am pretenția să țină cineva minte după 75 de pagini) postez un link de pe softpedia unde userul scripcarul postează la 21.01.2013 poze cu interiorul Stern 200 INV (versiunea fără afișajul LED). Eu am 200 INVL, cel cu display iar la interior este identic, l-am desfăcut de câteva ori să mai suflu praful. Transformatoarele nu prea sunt vizibile, sunt 3 buc între radiatoare, în tunelu de aer format. https://forum.softpedia.com/topic/905990-aparat-sudura/page__st__18 Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Si astea sunt detaliile tehnice ale Stern-ului? Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 12, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 da, observ că sunt aceleași date, am pozat carcasa aparatului: Link spre comentariu
al3xisos Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Salutare Am cumparat un Velt MMA 160. Cu electrozi supertit fin de 2 o iei razna pana sudezi. Vreau sa fac retur si sa iau un telwin 145. Ce parere aveti? Il folosesc sa sudez o poarta auto Teava de 40x30x2 si 15x15x1.5 Multumesc Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Ati putea sa detaliati ce inseamna "luat razna" ? Decit Telwin mai bine unu chinezesc, Jasic, Stahlwerk... Link spre comentariu
modoran Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Ai mai sudat pana acum cu alte aparate sau ai chemat pe altcineva experimentat sa sudeze cu invertorul cu probleme ? Link spre comentariu
al3xisos Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Se lipeste electrodul foarte des. Am mai sudat cu un transformator telwin si cu unul homemade. Cei de la velt au dat vina pe firma producatoare de electrozi. Saf.. Fro Despre sudura in puncte nici nu poate fi vorba deoarece trebuie sa "aprinzi chibritul" pentru a suda. Editat Martie 15, 2020 de al3xisos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum