Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Doar pentru sudura ocazionala...adica de 2-3 ori pe an merge si un invertor care are garantie minim 2 ani....la un pret acceptabil.Daca se foloseste in mod intensiv discutam despre scule profesionale....pina in prezent am folosit ceva din gama Proweld.....140PI sau 160PI si nu am vut probleme..

https://forum.softpedia.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=2240542

Cu toate acestea am si un transformator de sudura confectionat artizanal care face fata cu brio la tot felul de lucrari fara sa faca mofturi...

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Nu se poate discuta la nivel de amator acest aspect, trebuie mai intati sa topesti cateva roabe de electrozi in tot felul de pozitii "ciudate" si tot felul de materiale ca sa intelegi ce inseamna un invertor bun, la nivel de amator merge orice de la traf in sus, scantei sa faca ...

Link spre comentariu

Multumesc de parerile exprimate.

Intr-adevar, sunt un amator si mai mult de atat nu cred ca voi urca, de aceea factorul pret conteaza foarte mult. Pe de alta parte, este o vorba care spune ca: "De cati bani dai, jumatate face si de un sfert te tine". Problema noastra este ca suntem invadati de produse cu un pret mic care te tin extrem de putin. Eu nu am timp si nervi pe masura ca sa stau sa ma milogesc dupa o garantie acordata pe genunchi. Prefer un lucru chinezesc corect sau unul de marca SH.

Tot cautand pe net mi-au atras atentia produsele celor de la Jasic si de la Hyundai, care am vazut ca au reprezentante si in EU. Restul produselor cu nume de rezonanta germana, care de exemplu cantaresc 4 kg, dar se lauda ca au 200A au fost excluse din aria cautarilor.

Link spre comentariu

Este cam pe dos!

Cu un aparat bun un incepator  va invata mult mai usor sa sudeze, cel mai usor se simte la amorsare si mentinerea arcului la diferite distante electrod material.

Aparatul bun accepta si greseli ale incepatorului nemaivorbind de etalonarea in curent, ca incepator te iei in primul rind dupa ce scrie pe

cutia de electrozi si pe aparat, la unele ...e cam ruleta daca n`ai cleste de curent sau sa stii sa evaluezi curentul necesar dupa comportarea electrodului, vrei 90A...trebuie sa setezi 180A ca la 90A are doar 50A...

Ma rog, ca noi sudam cu alea mai ieftine este alta treaba insa si intre ele sint unele care merg bine, altele care merg mai putin bine, cu unele merge bine, cu altele e chin.

Link spre comentariu

Adica incepatorul sa-si ia Ferari si dupa ce invata meserie sa-si ia Trabant :) ......

Un aparat bun inseamna un aparat bun indiferent pentru cine.

Ca de invatat candva in scoli se invata pe transformatoare...... sau poate "avansam inapoi" la imbinarea prin nituire....

Link spre comentariu

Nu trebuie Ferrari, e suficient un Opel, cu alte cuvinte un aparat decent, chinezesc sau alta marca, totusi nici alea chinezesti decente nu`s 300lei...

Da, se invata pe trafo insa erau alea industriale cu reglaj continuu cu sunt nu cu astea chinezesti.

Un aparat bun este mai iertator la greselile operatorului, o petarda care abia face scintei s`o folseasca cine vrea, am totusi un dubiu 

ca un incepator se descurca cu ea.

Link spre comentariu

Si de aici dilema initiala, care sant alea bune?! ca toti si le lauda, mai abitir chinezii..... oricum personal pentru alea chinezesti am retinere maxima indiferent de lauda/promovare, si pentru alea occidentale am aversiune, de pret   :)  

Link spre comentariu

Nu merge, am/stiu o gramada venite din piata occidentala, Germania, Anglia, Danemarca, Italia.... adica cam toate tarile UE, adica cumparate d acolo si care sant ordinare......

Iar daca ma plimb cu el de vre-o cinci ori cu el in garantie.....

Adica tot dupa noroc ca "marcile" astea oricum apar si dispar rapid.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări