Ion_Bumbu Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Este perfect si firul subtire, mai mult de lucru dar merge la fel de bine, poate chiar mai bine fiind firele subtiri contactul este mai bun. Despre faptul ca ingheata mai repede @sacos a spus ceva interesant si real. Desi este intors extinctorul pentru a iesi gazul nu faza lichida, gazul iese prin tubul sifon care este inconjurat de...gaz rece! Deci la extinctor gazul iasa mai rece decit la butelie, acolo gazul este captat din capul ei, acolo unde este mai cald. Link spre comentariu
Vizitator sava cornel Postat Iunie 9, 2019 Partajează Postat Iunie 9, 2019 Nu stiu daca se poate regla pentru table subtiri Stahlwerk ul deoarece reglajul pleaca de la 47A si 3 m \min viteza firului.Cel putin asa este la al meu.Poate doar din impedanta Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 9, 2019 Partajează Postat Iunie 9, 2019 (editat) E ciudat, tare ciudat, oricum la tabla de 0,6mm este dat in parametrii generali de sudare sirma de 0,6mm, viteza de 2,5m/min si tensiune de 17Vdc pentru Co2. Probabil cu 3m/min ar fi pe la 42Adeci ar merge cu sirma subtire si tabla subtire de 0,8mm, oricum se merge pe punctare. La 0,8mm sirma curentul minin ar fi pe la 50Adc deci tabla de 0.8- 1mm. Oricum pentru uz normal este perfect! Pe site la ei e dat 10A, la descriere generala. https://www.stahlwerk-schweissgeraete.de/en/MIG-MAG-Welding-Machines/MIG-200-IGBT/Welder-MIG-200-ST-IGBT.html La caracteristici insa pleaca de la 40A. Cam aiurea la electrod de 1,6mm mai se merge si cu 30A... Editat Iunie 9, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
spik Postat Iunie 9, 2019 Partajează Postat Iunie 9, 2019 Acum 3 ore, sava cornel a spus: Nu stiu daca se poate regla pentru table subtiri Stahlwerk ul deoarece reglajul pleaca de la 47A si 3 m \min viteza firului.Cel putin asa este la al meu.Poate doar din impedanta Ce table subtiri vrei sa sudezi? In domeniul auto? Link spre comentariu
mari008 Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 (editat) Salut, doresc sa cumpar un invertor de sudura pentru uz gospodaresc si ma orientez catre doua variante:DECA mos 170 si a doua varianta GYS gysmi e163.Al doilea are mai multe optiuni si accepta fluctuatii de 15% iar la Deca fluctuatii de 30% si e seria pentru generator.Acum ce recomandati intre cele doua ?, mentionez ca intentionez sa il folosesc si pe generator, sau recomandati alte modele la pret asemanator adica 1000 lei cu cat le-am gasit pe cele doua.... Editat Noiembrie 18, 2019 de validae Greseala ortografie Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Deca fără prea multe vorbe... gysmi este de unica folosință... dacă se defectează îl arunci la fier vechi, din cauza felului in care este lucrat.. Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Eu iti recomand un transformator de sudura bobinat cu sarma de cupru...invertoarele nu rezista la generatoare, crapa repede. Gysmi in nici un caz...e plin de smd-uri si foarte dificil de reparat. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 24, 2019 Partajează Postat Noiembrie 24, 2019 Asta cam așa e cu transformator ,e mult mai rezistent. Dar totuși un invertor sudează mai frumos.. Acu ce sa zic, contează și ce fel de generator are omul și cu ce amperaj vrea sa lucreze. La ce petarde de generatoare se găsesc in ziua de azi e cam nasol sa te joci cu un aparat de sudura alimentat din ele. Am văzut Esab Caddy 151 cu pfc trosnita din cauza ca a fost alimentat dintr-o panarama de generator. Bineînțeles aparatul a fost dauna totala. Link spre comentariu
vast Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Salutare, Cer ajutorul vostru in achizitia unui invertor de sudura. Doresc sa cumpar un aparat de sudura pentru casa (cu electrozi), numai ca nu as vrea sa cumpar o pocnitoare chinezeasca cu nume de fatada nemtesc, caci sunt satul de asa ceva. M-am uitat la Lincoln, care par a fi cu preturile mai accesibile fata de restul, dar totusi costa un pic cam mult pentru cineva care are de sudat ocazional. Ar fi o varianta si la SH, dar e la ghici. Am vazut ca cei de la Lincoln ar avea un brand low cost, Bester. Cum vi se pare modelul BESTER 170D ST? Sau mai bine cumpar un Lincoln Invertec 135S? Sunt deschis la orice variante. Multumesc anticipat de ajutor. Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Lincoln 135 este slabut...ai 120A la o durata de functionare de numai 25%....cumpara mai bine Telwin 216HD...125A la 60%. Ambele se incadreaza pe la aceeasi bani. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Când mai scoți banii pe Lincoln doar folosit pe lângă casa. Mult mai bine o chinezărie cinstită de 500 de lei, eventuala schimbata la 2 ani când expiră garanția, deși folosit rar rezista și chinezăria foarte bine. Link spre comentariu
vast Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Este o vorbă în popor: de câți bani dai, jumătate face și de un sfert te ține. Nu vreau să cumpăr amperi chinezești. Nu am "timpul" necesar să tot schimb echipamentele. Prefer un lucru SH, dar corect, de exemplu un Lincoln 150S. Telwin 216HD pare interesant, dar nu înțeleg de ce nu îl găsesc pe siteul oficial. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 La 27.11.2019 la 17:51, vast a spus: Salutare, Cer ajutorul vostru in achizitia unui invertor de sudura. Doresc sa cumpar un aparat de sudura pentru casa (cu electrozi), numai ca nu as vrea sa cumpar o pocnitoare chinezeasca cu nume de fatada nemtesc, caci sunt satul de asa ceva. M-am uitat la Lincoln, care par a fi cu preturile mai accesibile fata de restul, dar totusi costa un pic cam mult pentru cineva care are de sudat ocazional. Ar fi o varianta si la SH, dar e la ghici. Am vazut ca cei de la Lincoln ar avea un brand low cost, Bester. Cum vi se pare modelul BESTER 170D ST? Sau mai bine cumpar un Lincoln Invertec 135S? Sunt deschis la orice variante. Multumesc anticipat de ajutor. Daca te orientezi catre chinezesti BESTER 170D ST e mai mult decat Ok, e trecut prin "Lincoln" si sant... Ok, daca vrei de luni i-ti pot arata ceva poze cu interiorul.... Daca vrei "Brand" atunci ia Lincoln, Invertec 170S, 150S, 135S...., daca vrei aceleasi aparate insa mai ieftine vezi aici: https://www.lincolnelectric.com/pl-pl/equipment/bester/Pages/mma.aspx Sant aceleasi Lincoln Invertec 170S, 150S, 135S numai ca sant in alta carcasa, electronica de la interior e identica, le gasesti la vanzatorii acreditati Lincoln. Link spre comentariu
vast Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 Mulțumesc nickrvl pentru răspuns. Din păcate, la o nouă reevaluare a bugetului sunt constrâns la o limită maximă de 1000 lei. Din cauza asta cred că voi căuta ceva SH. Nu e vorba că vreau neapărat "brand", dar din păcate, majoritatea sculelor chinezești de la noi sunt aduse de tot felul de comercianți care caută să-și maximizeze profitul în dauna calității. Chinezul face bunuri pentru toate buzunarele, numai că noi suntem vinovați de faptul că mergem să negociem cât mai ieftin, iar el nu zice nu, ci "ne face" din calitate, astfel încât si el ( chinezul) să își acopere cheltuielile și să facă și profit. Nu e vina lui că ne vinde un produs slab, prost, ci a noastră, care am vrut cât mao ieftin. Link spre comentariu
vast Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Am gasit la sh un aparat de sudura GCE Arcontrol. Stie cineva mai multe amanunte despre acest model? Am tot cautat pareri pe net, dar nu am gasit decat pe un forum din UK. O alta varianta ar fi Kemppi Minarc Evo 160. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum