Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Vizitator soocute

Salut,

Ma puteti ajuta cu o recomandare pentru un invertor care sa se incadreze in aproximativ 500 - 600 lei?

Va fi folosit in regim de hobby, ocazional / rar.

Mersi.

Link spre comentariu

Un Jasic, au recomandari bune pe internet, in plus e la oferta pe emag cu tot cu masca cu cristale lichide, se incadreaza in bugetul tau

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Va salut,

As vrea sa achizitionez un invertor de sudura pentru uz gospodaresc. Buget max1200 ron.

Problema este ca ar trebui sa pot suda si table subtiri de 0.6 - 1mm  in aer liber. Pentru asta am inteles ca ar trebui invertor mig/mag cu sarma flux.

Pentru restul fiarelor mi-ar trebui un invertor mma care sa mearga cu bazici de 2.5 si rutilici de 3.2. Trebuie sa aiba functiile arc –force si hot-start. Sa mai fie si reparabil.

Intrebarea este daca pot gasi un invertor mig/mma functional la bugetul meu, sau daca se poate suda tabla subtire  cu vreun invertor mma.

Singurul invertor gasit de mine care sa impace si capra si varza ar fi Proweld Mig 180MI.

Nelamurirea mea  ar fi de ce cantareste 16Kg  cand un invertor exclusiv MMA de putere asemanatoare are in jur de 6 Kg? Deasemenea nu stiu daca are functiile arc-force si hot-start. O fi ceva de capul lui?

Multumesc,

Cu stima Florin

Link spre comentariu

Mda, cu reglajul tensiunii cu potentiometru...

Asa si Speedtec 200C are 17,2 Kg, deci are 1 trafi si un sfert???

:d

Partea mecanica mai complicata deoarece trebuie sa sustina si bobina de 5Kg, nu merge cu table ca foita de tigara.

Vezi aici ce spun, macar e 5 ani garantia.

https://www.weldmaster.ro/aparate-de-sudura-mig-mag/stahlwerk

3 ani

https://www.weldmaster.ro/aparate-de-sudura-mig-mag/jasic

Hot start, arc force reglabile, deja esti in alta clasa de pret, vezi Speedtec 200C, ala are tot ce doresti dar la alt pret.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

stahlwerk ar fi frumos sa fie adevarat, insa chiar daca ar fi adevarat curentul minim de reglaj  de 40A nu este prea mare pentru sudarea tablelor subtiri? Deasemenea nu stim cati Kw trage din retea la puterea maxima. L-a vazut cineva prin interior cum arata?

Speedtech iese din discutie. Este prohibitiv pentru mine.

Jasic MIG180MI chiar daca e putin mai scump decat bugetul meu poate fi considerata o solutie, dar are arc - force si hot - start?

Editat de florind
Link spre comentariu
Vizitator sava cornel

Eu am un Stahlwerk mig 200 ST.L /am cumparat de foarte putin timp si nu am reusit sa sudez foarte mult cu el.Am probat  cativa electrozi de 3,25 bazic si ii topeste foarte bine. Si da reglajul incepe de la 40 A.La mag am facut cateva cordoane  si am folosit atat butelia cat si extinctorul.Nu am observat  nici o diferenta.Oricum pentru casa si pentru a invata este foarte bun.

Editat de sava cornel
Link spre comentariu

40A este pe MMA, pe MAG banuiesc ca te lasa sa mergi mai jos cu viteza sirmei incit sa poti suda table subtiri.

Fiind CO2 e acelasi gaz, doar de comoditate e vorba, sa pui extinctorul in cap si gata.

Link spre comentariu
Vizitator sava cornel

Da intradevar e acelasi gaz doar ca pe extinctor incepe sa inghete teava de la reductor.Problema mea este ca incalzitorul este in tara iar transformatorul este la mine .Comandat pe Amazon.Am vrut sa fac ca Ovidiu cu letcon si fir de cupru dar culmea aici nu gasesc fir plin ,doar litat si nu cred ca este bun.In legatura cu cei 40A  cu siguranta viteza sarmei se poate regla si pentru table subtiri.Maine daca am timp chiar vreau sa vad cat este viteza minima  si maxima la fir.Cati metri pe minut

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări