Vizitator cristian ro Postat Mai 2, 2018 Partajează Postat Mai 2, 2018 (editat) La 16.02.2018 la 20:07, cristian ro a spus: Azi am facut rost de electrozi mai grosi si am reusit sa ard un rutil de 5 mm cu ruso-chinezul Zenit SKD-300 Profi. Reglajul il are pana la 300 dar nu stiu ce-s, ca amperi sigur nu. L-am reglat prima data la 180. Electrodul s-a aprins dar arcul era scurt si cam anemic iar cordonul nu prea patrundea (a facut "cocoasa"). Am urcat potentiometrul pana la 240 iar electrodul ardea aproape normal. Estimez ca dat la maxim- 300 scoate in jur de 200 de Amperi reali. ..................................... Gata cu recenziile. Astept caldura sa le pun la treaba mai serios. A venit caldura dar nu prea am pus aparatele la munca, insa : Zilele trecute am facut virfuri pentru 2 tevi- una de 1"si un sfert ( care va fi batuta in pamant si va fi atasata o pompa manuala la ea), iar cealalta este de 3" ( va fi batuta in pamant si pusa in ea teava cu sorb pentru un hidrofor). Am folosit electrozi de 3 mm ( AHO 36- ucrainieni- firma Paton). Am consumat 9 bucati, i-am ars cat de repede am putut, fara a bate zgura, in speranta ca o sa duc Zenit-ul in protectie, dar nu se simtea la mana ca s-ar fi incalzit aparatul (in curentul de aer). Curentul de sudura afisat 100 A. Citat Editat Mai 2, 2018 de cristian ro Link spre comentariu
autom Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Scuze de offtopic! Azi am luat din iarmaroc o bobina de iesire de la un invertor Cemont. Aveti poza decupata de pe net. Bobinele astea se pot monta si in chinezismele noastre? Multumesc fain anticipat!! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Pai bănuiesc ca dacă reușești sa o convingi sa incapa înăuntru și-i asiguri și niște conexiuni de calitate o sa meargă fără probleme. Cred ca ar prinde bine dacă ai pune și un condesator de 220-680nF/250Vminim după bobina ar fi și mai bine. 1 Link spre comentariu
autom Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 5 Roni a fost bobina. Deci o vom transforma intr-un filtru......... Link spre comentariu
autom Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 Condensatorul il pun in paralel cu bobina sau in paralel cu bornele +/- dupa bobina? Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 5, 2018 Partajează Postat Mai 5, 2018 In paralel cu bornele....dupa bobina. Link spre comentariu
keenox Postat Mai 6, 2018 Partajează Postat Mai 6, 2018 Va salut! De invertoarele astea de la Lidl de 80A stiti ceva? Sunt ok? Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 6, 2018 Partajează Postat Mai 6, 2018 Sa nu cumperi asa ceva. Sunt foarte scumpe (500 lei) pentru ce ofera. La banii astia mai pui un pic si cumperi un Telwin.... Link spre comentariu
spik Postat Mai 6, 2018 Partajează Postat Mai 6, 2018 Acum 3 ore, keenox a spus: Va salut! De invertoarele astea de la Lidl de 80A stiti ceva? Sunt ok? Nu, sunt petarde! Ia un Panzer, Glady, Telwin de la 165 in sus...etc! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 6, 2018 Partajează Postat Mai 6, 2018 On 5/5/2018 at 4:52 PM, autom said: Scuze de offtopic! Azi am luat din iarmaroc o bobina de iesire de la un invertor Cemont. Aveti poza decupata de pe net. Bobinele astea se pot monta si in chinezismele noastre? Multumesc fain anticipat!! acea bobina este traful de HF pt sudura TIG. E pacat de ea..... Link spre comentariu
autom Postat Mai 7, 2018 Partajează Postat Mai 7, 2018 (editat) Stiu ca este pacat, de ea, de aceea am luat-o din iarmaroc, avea un sfarsit tragic , la fier vechi. Multi au lucruri deosebite dar , din nestiinta sau prostie , isi bat joc de ele. Ca sa revin, daca montez bobina asta la un invertor chinezesc, ii imbunatatesc cu ceva functionarea? s daca da, se merita? Ps. daca cineva are nevoie de bobina asta si imi da alta la schimb, care sa imi foloseasca, clar sunt dispus sa o dau la schimb. Totdeauna e loc sa faci un bine. Editat Mai 7, 2018 de autom Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 7, 2018 Partajează Postat Mai 7, 2018 Daca esti din Iasi si esti dispus, am putea face un schimb. Link spre comentariu
keenox Postat Mai 7, 2018 Partajează Postat Mai 7, 2018 Nu cumpar, dar eram curios. Am deja un Jasic Arc 200, care am vazut ca e destul de laudat. Link spre comentariu
autom Postat Mai 7, 2018 Partajează Postat Mai 7, 2018 Sunt din Bucuresti, din pacate............ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum