Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

Postări Recomandate

Am scris eu ca e facatura? Am scris si ma repet, nu e facut de esab, toate cele enumerate mai sus sint exact la fel, acest tip de aparat este produs in China mai de mult sub diverse denumiri (cele de mai sus) acum si Esab-ul "produce" acelasi tip de aparat tot acolo numai ca-l cheama Budy, iarasi repet ca aparatele Alfain de exemplu au aparut inaintea celor Budy, dar aude cineva? Batman Batman, si da inauntru sint la fel. Cel dat de tine ca si exemplu e facatura astea de care discutam sint de o mai slaba calitate datorita tipului, procesului de productie, remuneratia muncitorului etc etc pentru a iesi ieftin. Gata, personal m-am saturat sa tot prezint situatia asa cum este si se prefera minciunile frumoase.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salut. Sunt interesat sa cumpar un aparat de sudat. Ma intereseaza in primul rind sa fie reparabil si sa aiba PFC ,sa se descurce cu prize de maxim 16 A la electrod de 3,2 .Bugetul 1600-1900 lei. Am vazut un Gysmi E200 FV care are PFC sau Telwin din gama Technology.  Multumesc.

Editat de adynel
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Solcita D.A. (durata activa) de 100% pentru fiecare aparat, de exemplu D.A. 110A 100% la 40 grade celsius ne arata ca aparatul poate suda in conditii extreme de 40 grade cu electrod de 3,2, pentru acest electrod normal este necesar un curent aproximativ de 120A dar cu pauzele pe care le face un operator pentru schimbatul electrodului si batutul zgurei este suficient 110A, oricum la 40 grade nu cred ca se va ajunge decit vara in soare. E mult de discutat dar pe scurt acum i-ti poti face o idee. Telwin-ul e mai usor de reparat la o adica fata de Gys dar ca si "trend" general insa are/au valorile de sudura mult supraestimate. Pentru "uz casnic" e bun orice prezentat de tine, bine ar fi daca ai putea sa le incerci efectiv pentru ca am gasit invertoare care nu se comporta grozav la sudarea cu electrozi bazici, cele prezentate de tine in acest caz merg totusi relativ bine (cu bazici)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va salut,

am intentia de a cumpara si eu un Proweld MMA-250Pi insa ma intereseaza daca IGBT-urile si diodele sunt SMD ori THT si daca bobina pe iesire cea pentru mentinerea continua a curentului nu fie subdimnsionata. Niste poze cu interiorul aparatului mi-ar prinde foarte bine.

Am vazut ca s-a discutat despre GYS, imi permit sa dau un sfat: nu cumparati asa ceva, sunt mai slabe ca si  Stern 180/200 MOSFET. Am reparat recent GYS de 130 si 160A, sunt facute cu SMD-uri , cu PCB lipit pe radiator,foarte greu de schimbat un tranzistor sau o dioda. De fapt la ambele erau in scurt cate o dioda de pe iesire. Curentul maxim pe care-l suportau diodele, conform datasheet-ului diodelor, era de 100A la cel de 130A si de 120 la cel de 160A. Bobina pe iesire pentru continuitatea curentului nu au. 

Am mai reparat Telwin force sunt niste ciurucuri ordinare, mai proaste ca si chinezariile. Telwin Tehnica cele pe la 180 A sunt cam aceeasi treaba cu unele unele chinezarii mia bunicele.

Astept un sfat, o poza dar lucruri concrete nu pareri.

multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator ro_marcone

Buna ziua, 

Sunt in cautarea unui invertor pentru activitati casnice de sudura si am gasit un invertor trifazic STEL MAX201c care-mi convine avand cel mai slab bransament trifazitc (8KW parca - siguranta generala de 16A).

Intrebarea mea este daca STEL face lucruri de calitate, durabile si eventual usor reparabile sau e inca o firma de evitat (cu GYS m-am convins urmarind discutiile de pe forum).

Multumesc

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

buna seara, as dori sa-mi achizitionez un aparat de sudura tip invertor, de productie ruseasca. in descrierea vanzatorului este specificata puterea maxima 210 si 230 A (are 2 modele la vanzare) cu diferenta mica de pret intre ele. sincer, nu am o parere foarte buna despre aparatura ruseasca, dar asta este o parere preconceputa, nu am avut de-a face cu electronica ruseasca niciodata, doar ceva aparat de masura am tinut in mana si bineinteles radio-ul VEF de pe vremea copilariei. as dori o parere avizata, si va rog, nu-mi spuneti de aparate de firma, gen Telwin,etc, nu ca nu imi doresc asa ceva, doar ca sunt inca prea scumpe pentru mine ( daca stiti cumva un invertor de firma la pret de ocazie, bineinteles ca va rog sa-mi spuneti despre el!)

deci: http://www.tocmai.ro/aparat-de-sudura-invertor-210a-mini-18815977.html sau http://www.tocmai.ro/aparat-de-audura-invertor-230a-22590219.html, mai are un tip pe baza de MOS dar cred ca noua tehnologie IGBT este mai apreciata in acest moment. doresc sa il cumpar pentru un mic atelier de confectii metalice, deci va avea destul de lucru. multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări