Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator cristian ro

Nu am urmarit cu atentie toata filmarea.

Am cumparat o panarama de invertor cu pretentie de produs in Ucraina, iar cand l-am desfacut si am vazut China prin el, m-am ambitionat sa vad ce produc rusii la ei acasa (mai ales ca stau la o aruncatura de bat de ei).

Nu stiu cat sunt de bune dar am inceput sa intru pe la ei pe forumuri (cu nea Gogu ca ajutor) si am gasit pareri bune, in special pentru firmele Atom si SSVA (desi si despre celelalte nu se vorbeste de rau). Ce ma incanta la ele este ca merg pe retea mai slaba, rusii se lauda si cu 170 Volti la priza. Poate pana la vara reusesc sa iau unul mai mititel sa-l vad ce poate.

Editat de cristian ro
Link spre comentariu

Toate invertoarele cu alimentarea secundara tip SMPS pot functiona la tensiuni scazute nu numai cele "rusesti", efectiv pot functiona la tensiunea la care se opreste sursa insa ce uita sa specifice "rusii" (de fapt ucrainieni) este faptul ca la acea tensiune mica de alimentare scade curentul maxim sau spre maxim debitat....

Link spre comentariu
Vizitator cristian ro

De ieri sunt fericitul posesor al urmatorului invertor de sudura.

http://ssva.ua/en/product/ssva-mini-samurai-welding-inverter/

Vreau sa spun ca pe langa el, Telwin Force 145 e mic copil. Amorseaza bazicii mult mai usor si fata de ruso-chinezul Zenit profi pe care l-am incercat de curand. Acum inteleg cand spunea unul altul ca Telwin Force nu poate suda cu bazici. E diferenta de la cer la pamant intre unul si altul, la modul cum îi arde.

I-am facut proba si cu un rutilic de 4mm si se sudeaza cu el fara probleme cu potentiometrul cu 2 liniute mai jos de maxim.

Poze cu interiorul:

https://www.vdi-ua.com/ssva-%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B2/ssva-mini-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%B9/%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE/

Editat de cristian ro
Link spre comentariu
Vizitator cristian ro

E primul invertor la care vad ca are functia Anti-Stick. Aveam ceva electrozi inox cu invelis bazic (nu stiu daca m-am exprimat corect), care lipeau in draci, mult mai tare decat bazicii normali, de se inrosea electrodul daca nu-l dezlipeam repede. Acum e cu totul alta treaba. Parca abia acum am descoperit cum functioneaza un invertor. :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator cristian ro

Azi am facut rost de electrozi mai grosi si am reusit sa ard un rutil de 5 mm cu ruso-chinezul Zenit SKD-300 Profi. Reglajul il are pana la 300 dar nu stiu ce-s, ca amperi sigur nu. L-am reglat prima data la 180. Electrodul s-a aprins dar arcul era scurt si cam anemic iar cordonul nu prea patrundea (a facut "cocoasa"). Am urcat potentiometrul pana la 240 iar electrodul ardea aproape normal. Estimez ca dat la maxim- 300 scoate in jur de 200 de Amperi reali.

Cat despre SSVA mini-Samurai,i -am facut azi proba cu bazic de 3,2. Dat la maxim (160 A) tai lejer cu el. E primul aparat la care aproape nu simt diferenta la sudat intre electrozii rutilici si cei bazici (inafara de amorsat ). Cu Telwinul force 145 abia ducea bazicul de 2,5, mai mult taraindu-l pe material, ca daca-l ridicam nitel imediat intrerupea arcul. Am avut si un invertor Wurth pe mana si parca tot nu suda bazicii asa.

Gata cu recenziile. Astept caldura sa le pun la treaba mai serios.

https://www.youtube.com/watch?v=QqYdhN2NSrI

Cicluri de functionare la 160 A - primul la rece urmatoarele 2 la cald

Editat de cristian ro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări