dany_cta Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 (editat) Ochelarii la ochi, dar la piele si in rest cum ne protejam de soare in masina ? Soarele, ca si un aparat de sudura, emite o gramada de UV. Poate aici multi incep sa inteleaga avantajul "vechiturilor" sh care sunt destul de destepte incat sa isi modifice bine transparenta la geamuri astfel incat sa protejeze de soare fara sa fie nevoie de ochelari si combinezon de piele la volan. Si asta protejeaza toata familia, nu doar soferul care poarta ochelari. Ontopic: ma tot streseaza un cunoscut ca vrea un invertor ca sa poata sa sudeze inox. El sudeaza cu 2.5, foarte rar cu 3.25. Daca tot i-ati facut atata reclama la jasic ma gandeam la un jasic 200 pro sau e altul mai bunicel prin zona 500-1500ron ? Bugetul e ok pentru un simplu mma, dar bineinteles ca pretul mai mic e preferabil. Editat Iulie 28, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
spik Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Sudura cu electrozi de inox 308 este mai "blanda", asa ca orice invertor poate...diferenta o face mana sudorului. Aha, eu doar la peste m`am uitat cu ochelari polarizati. La condus masinile momentan e bine. De aproape e mai greu... De aproape am si eu...ochlari(0,75) de doi ani, altfel nu mai vad pe sublerul mecanic sau sa citesc...deh...varsta, profesia...Mai nasol e cu astia tineri...cam devreme cu ochelari... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 (editat) Pai daca este offtopic, hop si eu! Ochelarii polarizanti sunt foarte buni la condus. Reduc dramatic reflexiile soarelui de pe vopseaua sau geamurile celorlalte masini si sunt odihnitori pentru ochi. In schimb reduc la fel de dramatic si luminozitatea elementelor de afisare cu cristale lichide de la bord (telefoane, GPS, afisajul din bord, etc.). Editat Iulie 29, 2017 de CIBY2 1 Link spre comentariu
Vizitator Feeder Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Buna ziua, O intrebare pentru dl.Spik:-masca RED-XL ,cum se comporta ,imi recomandati sa o cumpar sau.....? Multumesc si weekend placut! Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Eu am cumparat-o pentru ca inchide ferm si la 10 A...imi este necesara pentru sudarea wig-tig. Pana acum se comporta excelent, de la 10A pana la 160 A. Cea de la Rocast mai face figuri si trebuie sa umblu mereu la sensibilitate, dar o tin de "tavaleala" la sudarea cu electrod invelit unde nu face figuri si mere f. bine. Link spre comentariu
Vizitator Feeder Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Multumesc pentru promptitudine! Link spre comentariu
Vizitator Feeder Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Am cumparat masca ,ramane de vazut cum o sa ma descurc ,cu ea.Aveti idee unde pot comanda protectii int./ext.pentru ea?(RED-XL) Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 In functie de dimensiuni si forma cred ca gasiti la mai toti furnizorii! Intre timp am luat la serviciu o masca Miller Elite, 1000 lei. Este altceva fata de celelalte masti!!! La serviciu sudez mult la table inox de 1-2 mm grosime, iar luciul lor cere ca sensibilitatea ecranelor sa fie de calitate! 1 Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 (editat) Ce este destul de stresant la mastile ieftine este faptul ca se inchid singure cand lucrezi la lumina de neon, oare mastile mai profesionale rezolva problema asta ? Alta problema observata: daca incerci sa te uiti la soare cu ele, se inchid dar apoi se deschid si iti baga tot soarele in ochi. As fi curios cum se comporta alte masti in conditiile astea. Editat Septembrie 16, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
The_Reaper Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 M-am uitat eu la soare cu o masca weldline cameleon și rămâne inchisa Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Chameleon-ul e o masca bunuta. Merge WIG la 20A fara nici cel mai mic scaparici. Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Miller elite are un mod,X Mode, ce inchide ecranul.la pulsatiile electromagnetice, deci este sensibila doar la initierea arcului electric nu si la lumina! Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 .............. Alta problema observata: daca incerci sa te uiti la soare cu ele, se inchid dar apoi se deschid si iti baga tot soarele in ochi. As fi curios cum se comporta alte masti in conditiile astea. Asta chiar nu ar trebui sa se intample, din cate i-mi amintesc nu am intalnit masca sa se deschida atata timp cat e in soare dar nici nu am insistat sa le caut/testez in mod deosebit dar cu certitudine mastile pe care le stiu toate sau inchis si au ramas inchise.... Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 (editat) Masca mea se deschide la soare. La sudura nu se deschide. Dar e stresant ca se inchide la lumina de neon si locul unde am sudura e luminat cu neon mare, seara ma trezesc ca din cand in cand mi se inchide masca si nu mai vad nimic, trebuie sa astept cateva secunde si isi revine. O sa ma mai joc pe la reglaje, poate merg eu cu combinatia gresita de sensitivitate/delay Editat Septembrie 16, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Asta am obserbat si eu la masti in ultima vreme. Daca dai sensibilitatea mica, nu mai inchide la lumina ambientala, dar se deschid in timpul sudarii mai ales la curenti mici... Daca dai sensibilitatea mare se inchid la lumina ambientala si astfel te incurca de numa! La Miller Elite nu se intampla deloc asa ceva, dar si raportul reglajelor este altfel... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum