Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Ochelarii la ochi, dar la piele si in rest cum ne protejam de soare in masina ? Soarele, ca si un aparat de sudura, emite o gramada de UV. Poate aici multi incep sa inteleaga avantajul "vechiturilor" sh care sunt destul de destepte incat sa isi modifice bine transparenta la geamuri astfel incat sa protejeze de soare fara sa fie nevoie de ochelari si combinezon de piele la volan. Si asta protejeaza toata familia, nu doar soferul care poarta ochelari.

Ontopic: ma tot streseaza un cunoscut ca vrea un invertor ca sa poata sa sudeze inox. El sudeaza cu 2.5, foarte rar cu 3.25. Daca tot i-ati facut atata reclama la jasic ma gandeam la un jasic 200 pro sau e altul mai bunicel prin zona 500-1500ron ? Bugetul e ok pentru un simplu mma, dar bineinteles ca pretul mai mic e preferabil.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Sudura cu electrozi de inox 308 este mai "blanda", asa ca orice invertor poate...diferenta o face mana sudorului.

Aha, eu doar la peste m`am uitat cu ochelari polarizati.

La condus masinile momentan e bine.

De aproape e mai greu...

De aproape am si eu...ochlari(0,75) de doi ani, altfel nu mai vad pe sublerul mecanic sau sa citesc...deh...varsta, profesia...

Mai nasol e cu astia tineri...cam devreme cu ochelari...

Link spre comentariu

Pai daca este offtopic, hop si eu!

Ochelarii polarizanti sunt foarte buni la condus. Reduc dramatic reflexiile soarelui de pe vopseaua sau geamurile celorlalte masini si sunt odihnitori pentru ochi. In schimb reduc la fel de dramatic si luminozitatea elementelor de afisare cu cristale lichide de la bord (telefoane, GPS, afisajul din bord, etc.).

Editat de CIBY2
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu am cumparat-o pentru ca inchide ferm si la 10 A...imi este necesara pentru sudarea wig-tig.

Pana acum se comporta excelent, de la 10A pana la 160 A.

Cea de la Rocast mai face figuri si trebuie sa umblu mereu la sensibilitate, dar o tin de "tavaleala" la sudarea cu electrod invelit unde nu face figuri si mere f. bine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In functie de dimensiuni si forma cred ca gasiti la mai toti furnizorii!

Intre timp am luat la serviciu o masca Miller Elite, 1000 lei.

Este altceva fata de celelalte masti!!!

La serviciu sudez mult la table inox de 1-2 mm grosime, iar luciul lor cere ca sensibilitatea ecranelor sa fie de calitate!

Link spre comentariu

Ce este destul de stresant la mastile ieftine este faptul ca se inchid singure cand lucrezi la lumina de neon, oare mastile mai profesionale rezolva problema asta ?

Alta problema observata: daca incerci sa te uiti la soare cu ele, se inchid dar apoi se deschid si iti baga tot soarele in ochi.

As fi curios cum se comporta alte masti in conditiile astea.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

..............

Alta problema observata: daca incerci sa te uiti la soare cu ele, se inchid dar apoi se deschid si iti baga tot soarele in ochi.

As fi curios cum se comporta alte masti in conditiile astea.

Asta chiar nu ar trebui sa se intample, din cate i-mi amintesc nu am intalnit masca sa se deschida atata timp cat e in soare dar nici nu am insistat sa le caut/testez in mod deosebit dar cu certitudine mastile pe care le stiu toate sau inchis si au ramas inchise....

Link spre comentariu

Masca mea se deschide la soare. La sudura nu se deschide. Dar e stresant ca se inchide la lumina de neon si locul unde am sudura e luminat cu neon mare, seara ma trezesc ca din cand in cand mi se inchide masca si nu mai vad nimic, trebuie sa astept cateva secunde si isi revine.

O sa ma mai joc pe la reglaje, poate merg eu cu combinatia gresita de sensitivitate/delay

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Asta am obserbat si eu la masti in ultima vreme.

Daca dai sensibilitatea mica, nu mai inchide la lumina ambientala, dar se deschid in timpul sudarii mai ales la curenti mici...

Daca dai sensibilitatea mare se inchid la lumina ambientala si astfel te incurca de numa!

La Miller Elite nu se intampla deloc asa ceva, dar si raportul reglajelor este altfel...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări