Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Nu dispun de bani pentru investitie, iar pentru cat o sa il folosesc probabil timpul o sa il omoare, sudez maxim un pachet pe an, exceptie zilele urmatoare cand am ceva mai mult de lucru.

Dintre chinezariile cu scris rusesc merita ceva cumparat sau trag in continuare de aparatul actual??

Link spre comentariu

E nasoala situatia, totusi incearca sa sudezi cu electrozi de 2 acolo unde ai doar 200 V. Merg la profile de 2-3 mm grosime.

Editat de spik
Link spre comentariu

Ia un invertor de undeva cu garantie si e OK.

E cea mai buna solutie, mai ales ca sudezi mult la inceput, apoi ocazional. Daca e sa crape, crapa la inceput (e in garantie si poti sa-l schimbi/repari) cand il forjezi, daca trece testul de 5 pachete unul dupa altul, sigur te tine in continuare ocazional.

Link spre comentariu

ce sfat primesc sa achizitionez un invertor

pareri despre

Giant MMA 200IS1
GIANT MMA 160IS1
TELWIN Tecnica 188 MPGE
TELWIN FORCE 195
JASIC ARC200 ZZ09
JASIC ARC 200 PRO
JASIC ARC 250
ProWELD TIG-180P
Link spre comentariu

Cum in ziua de astazi salariul este ceva mic mic de tot ,ca mai tot romanul incerc sa suplimentez veniturile familiei din alte surse.In principiu cea ce faceam eu nu necesita mare experinta in sudura dar cu timpul lucrurile au evoluat.Asa am fost nevoit sa cumpar primul invertor pe care am dat atunci 850 lei si nu era chiar ieftin.Intamplarea a facut ca chinezoiul sa sudeze bine si sa pot suda recipiente care sa reziste si la temperatura dar si la presiune.Cand s-a stricat am fost ca fara o mana si avand nevoie de invertor am tot cumparat si schimbat pana am ajuns la cel despre care se face referire.Initial am cautat sa iau ceva mai de Marca SH dar nu am gasit in momentul acela. Mai ales ca achizitionasem cu cateva saptamani un MIG-MAG dar cum nu prea i-mi iesea bine sudura. Am cumparat rapid un invertor.Povestea am scris-o mai in urma.Cu toate ca o cunostinta sa oferit sa-mi aduca un Fronius de afara dar ajungea in tara dupa trei luni.L-am refuzat politicos deoarece eu aveam o nevoie acuta de invertor.Acum i-mi pare rau ca nu l-am pus sa aduca si Fronius-ul pentru ca dupa cateva zile dupa ce i-am spus sa nu i-mi aduca invertorul am vazut ce stie sa faca Fronius.Nu intru in polemici despre care e mai bun sau care e mai naspa,ideea era despre achizitia unui invertor pentru acasa dar sa nu pocneasca imediat.Deci sa recapitulam:Primul invertor Maike am fost multumit de el,a functionat 3 ani.(s-a taiat si tabla groasa de 6mm cu el).Edon 300 si Edon 315 nu mi-a placut(nu il recomand la nimeni) Telwin Force 195 chiar nu stiu de ce il fabrica!!Ultimul Jasic Arc 200 sunt multumit de el.Intentionez sa cumpar si pistoletul pentru TIG sa vad daca ma descurc cu el.Inca odata nu intru in polemici despra x sau y pro sau contra.Eu am experimentat pe buzunarul meu si timp pierdut,sper ca postul meu sa ajute pe careva.Despre mastile de sudura cu cristale lichide-nu cumparati din acelea ieftine.Prima masca pe care am achizitionat-o a fost une de 120 lei de la Bri******t.Seara ma ustura ochii.Acum am luat una de 350 lei cu patru senzori si ecran mare de care sunt multumit.Spor la sudat si o vedere limpede

Concluzia e evidenta, spor la treaba!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări