Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Uneori, cind imprumuti ceva de la vreun prieten,cunoscut,se intimpla sa se defecteze. Normal ca te panichezi si-ti reprosezi de ce ai luat hotarirea de a te imprumuta. Cel mai greu e atunci cind,spasit,mergi la cel de la care te-ai imprumutat si-i spui ca acel lucru imprumutat s-a stricat. Normal ca nu-i cea mai de dorit situatie.Chiar daca incearca sa-ti spuna ca nu-i vina ta ca s-a defectat,tot te simti ca dracu'. Vezi in ochii si-n gesturile lui ca nu-i convine. De aceea prefer sa iau cu imprumut lucruri mai scumpe ,nu gioarse.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Daca imprumuti scule iti asumi si raspunderi...se strica, platesti reparatia sau "participi" la cumparare. Asa mi se pare corect!

Mi se pare corect ca daca-i imprumutat o scula scumpa si ai avut ghinionul sa se defecteze la tine s-o platesti.De aceea e bine sa nu imprumuti. Niciodata n-ai de unde sti cind cade magareata pe tine. Intotdeauna se intimpla atunci, cind te astepti mai putin.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Dar asa se intampla in cele mai multe cazuri...scula se supara ca a fost imprumutata...si se defecteaza! Intotdeauna se defecteaza la straini...nu la stapanul sculei! Stapanul o iubeste si are grija de ea...pe strain il doare in cot, ca doar n-a dat el banii pe scula!

Iar daca omul n-are bani sa-ti cumpere scula dupa ce a stricat-o...ce-i faci? Ii iei boii de la bicicleta? Ca daca avea bani poate isi cumpara scula si nu mai apela la bunatatea vecinului, prietenului, etc...

Am zis poate....ca unii chiar daca au bani tot nu-si cumpara...sunt mai bune ale vecinului!

Mai rau este cand isi fac obicei prost din asta...si toata ziua cersesc scule. Cateodata devin atat de nesimtiti ca se duc la lucrari cu sculele tale. Fac o gramada de bani dar nu-si cumpara scule...doamna de acasa are nevoie de un parfum nou si nu-si permite sa dea banii pe scule! Am avut parte si de astfel de specimene!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca dai ,n-ai ,mereu ramai si fara prieten si fara lucrul respectiv.Nu e mai bine sa nu dai si ramai fara prieten dar cu lucrul tau ?Imi luasem prin 2008 un gps pentru masina ,950 lei ,si un prieten mi-l tot cerea cu imprumut sa se duca in Germania .Ducea clienti sa-si ia masini de acolo.Dupa ce i l-am dat de doua ori ,a treia oara l-am intrebat de ce nu-si ia si el unul si mi-a zis ca nu e prost sa dea banii pe asa ceva.

Concluzia a fost cat se poate de evidenta ,nu e prost cine cere ci cel care da.As vrea sa spun ca m-am lecuit dar nu pot,mai rar ,ce-i drept ,dar tot am continuat sa dau lucruri,mi-e greu sa refuz.

Alt vecin s-a apucat sa-si faca vila si mi-a cerut betoniera (evident ,pe gratis) .Nu mai avea de gand sa mi-o aduca ,de abia am recuperat-o dupa o luna ,a trebuit sa mint ca imi trebuie sa torn o poteca cu beton.Dupa aia a venit la foarte scurt timp sa-i dau flexul ,n-am mai pus botul si l-am refuzat categoric pe motiv ca nu mai dau sculele nimanui.S-a bosumflat dar si-a invatat lectia ,cel putin in raport cu mine

Altul a venit tot pentru betoniera ,e si neam cu mine,i-as fi dat-o dar cand l-am intrebat cand mi-o aduce inapoi ,a zis ca probabil peste 6-7 luni,cand o sa termine treaba.L-am trimis la magazinul de scule sa-si ia una .Astuia inca nu i-a trecut supararea .

Recent ,alt vecin mi-a cerut sa-i imprumut un cablu prelungitor ,renoveaza casa din temelii .Aceeasi interebare i-am pus-o ,pana cand ? Raspunsul a fost pana o termina.Nu i l-am dat ca-mi trebuie si mie intre timp si n-o sa ma duc la poarta lui sa-mi cer lucrul de cate ori am nevoie.Nu s-a suparat vizibil ,pentru ca are nevoie de mine sa-i fac instalatia electrica la casa.

Cam asa e omul ,cand ii dai ,ii fata iapa,cand ii ceri ,ii moare manzul.

Editat de nel65
Link spre comentariu

Nastratin Hogea avea un vecin care se pregatea sa sarbatoreasca ziua de nastere a fiului sau...

Asa ca, il roaga pe Nastratin sa-i imprumute o oala mare pentru gatit ,avand in vedere numarul mare de invitati....

Acesta ,amabil ,ii imprumuta vecinului oala iar acesta ,bucuros, ii spune:

-Multumesc,Nastratine, iti raman dator!

Trece petrecerea ,mai trec cateva luni,si vecinul nu avea nici un gand sa inapoieze oala....

-Vecine, iti mai trebuie oala aia a mea? intreaba Nastratin suparat....

-Pai ,mai omule, eu cand am imprumutat-o de la tine ce ti-am spus?

-Ai zis ca-mi ramai dator!

-Asta si fac, ma tin de cuvant, iti raman dator!

EDIT Scuzati off-topicul!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Daca dai ,n-ai ,mereu ramai si fara prieten si fara lucrul respectiv.Nu e mai bine sa nu dai si ramai fara prieten dar cu lucrul tau ?Imi luasem prin 2008 un gps pentru masina ,950 lei ,si un prieten mi-l tot cerea cu imprumut sa se duca in Germania .Ducea clienti sa-si ia masini de acolo.Dupa ce i l-am dat de doua ori ,a treia oara l-am intrebat de ce nu-si ia si el unul si mi-a zis ca nu e prost sa dea banii pe asa ceva.

Concluzia a fost cat se poate de evidenta ,nu e prost cine cere ci cel care da.As vrea sa spun ca m-am lecuit dar nu pot,mai rar ,ce-i drept ,dar tot am continuat sa dau lucruri,mi-e greu sa refuz.

Alt vecin s-a apucat sa-si faca vila si mi-a cerut betoniera (evident ,pe gratis) .Nu mai avea de gand sa mi-o aduca ,de abia am recuperat-o dupa o luna ,a trebuit sa mint ca imi trebuie sa torn o poteca cu beton.Dupa aia a venit la foarte scurt timp sa-i dau flexul ,n-am mai pus botul si l-am refuzat categoric pe motiv ca nu mai dau sculele nimanui.S-a bosumflat dar si-a invatat lectia ,cel putin in raport cu mine

Altul a venit tot pentru betoniera ,e si neam cu mine,i-as fi dat-o dar cand l-am intrebat cand mi-o aduce inapoi ,a zis ca probabil peste 6-7 luni,cand o sa termine treaba.L-am trimis la magazinul de scule sa-si ia una .Astuia inca nu i-a trecut supararea .

Recent ,alt vecin mi-a cerut sa-i imprumut un cablu prelungitor ,renoveaza casa din temelii .Aceeasi interebare i-am pus-o ,pana cand ? Raspunsul a fost pana o termina.Nu i l-am dat ca-mi trebuie si mie intre timp si n-o sa ma duc la poarta lui sa-mi cer lucrul de cate ori am nevoie.Nu s-a suparat vizibil ,pentru ca are nevoie de mine sa-i fac instalatia electrica la casa.

Cam asa e omul ,cand ii dai ,ii fata iapa,cand ii ceri ,ii moare manzul.

Omul din patanii invata, sau cum se spune pe la noi; tot pățitu-i priceput! Sa-i vezi atunci cind vin cu scula defecta ,ce motive invoca! Ba mai sint unii,impertinenti, care spun ca de la inceput au auzit ceva in neregula la scula, dar n-au crezut ca se va defecta. De aceea daca tot imprumuti o scula,e bine sa-i arati dobitocului ca scula functioneaza cum trebuie,in felul asta nu mai poate veni cu scuze.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Intre un Tehnoweld IGH-200 si un Jasic ARC PRO 200 ce ati recomanda?
Pe Jasic l-am tot vazut laudat pe aici si pe net. De Tehnoweld stiti ceva?

(Am mai vazut si Proweld cam la aceleasi preturi, daca aveti informatii)

Multumesc!

Link spre comentariu

Depinde de norocul fiecaruia. La preturile celor doua invertoare(800 si ceva de lei-900 si ceva de lei) ar trebui sa fie ceva de capul lor cu conditia sa le exploatezi rational,adica sa le mai lasi sa si rasufle. Parca nu ti-as indica sa folosesti electrozi mai grosi de 3,25mm. Eu am un Panzer 160 cumparat acum mai bine de 4 ani si ma slujeste destul de bine. Ce-i drept nu l-am birjalit ca pe calu' de povara. Mi-a fost mila de el dar si de banii pe care i-as fi pierdut,in cazul in care l-as fi rupt cu lucru'. Apoi nu intotdeauna,pretul reflecta fiabilitatea aparatului.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Scuze, am uitat. In principiu hobby ocazional, dar vreau sa cumpar ceva rezonabil de bun :)

Nu cred ca se pune in discutie birjaritul, cel putin in viitorul apropiat

Editat de keenox
Link spre comentariu

Scuze, am uitat. In principiu hobby ocazional, dar vreau sa cumpar ceva rezonabil de bun :)

Nu cred ca se pune in discutie birjaritul, cel putin in viitorul apropiat

Ar fi indicat ca nici in viitorul mai indepartat sa nu exagerezi,asta in cazul in care vrei sa te slujeasca neconditionat. Cind o sa fii ''in bani'' si n-o sa stii ce sa faci cu ei, atunci sigur iti vei cumpara un aparat de citeva mi de lei. :rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In momentul de fata detin un aparat de sudura clasic marca panzer cu care ma chinui sa sudez un schelet din cornier.

Am vazut pe la ,,gorbaciov" si pe olx invertoare la 300-400 lei. Ma pot baza pe ele pentru a suda zilele urmatoare 4-5 pachete de electrozi si apoi un pachet pe an?? Olx e plin de aceste invertoare ,,rusesti" , este vreun model care merita cumparat

Link spre comentariu

La mine acasa unde tensiunea depaseste 220v este acceptabil, dar unde trebuie sa sudez tensiunea este pe la 200v. Aparatul este clasic cu transformator.

Ma gandesc ca un invertor ar fi de ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări