Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Pe vremea RDG-ului n`aveai parte de chinezarii, am avut un trafo de sudura facut in RDG, adus dupa caderea cortinei.

Era cu prize insa comuta perechi de bobine in asa fel incit tensiunea raminea constanta pe iesire.

Era in jur de 60Vac +-2Vac pe tot domeniul de sudura.

Bineinteles bobinat cu Cu, ventilator, condensator de corectie si bimetal de protectie termica.

Mergea fara probleme cu 3,25mm, nu l`am bagat in protectie niciodata.

A avut insa o soarta trista, imprumutat la un coleg pentru citeva suduri.

Bineinteles a venit inapoi cu spire in scurt si protectia strapata!

N`am aflat ce a facut cu el, l`am dat la rebobinat cu rugamintea sa`l faca 1:1, desfacut numarat si facut la fel.

Normal, meseriasul stia mai bine decit neamtul si l`a facut asa cum a vrut el, nici o data n`a mai mers ala ca originalul...

Ala a fost Trabantul transformatoarelor de sudura.

Grig

P.S.

@spik, nu`i suficient sa stii a citi, trebuie sa mai si pricepi.

Si intreb, ce ai inteles oare din postarea de mai sus si ce sa inteleg eu din ce ai pus acolo?

Link spre comentariu

Eu in locul tău nici nu-i mai plateam meseriasului.

Am mai facut si eu cite odata modificari la echipamentele pe care le aveam la reparat dar numai cu acordul clientului in deplina cunostinta de cauza.

Link spre comentariu

Eu in locul tău nici nu-i mai plateam meseriasului.

Am mai facut si eu cite odata modificari la echipamentele pe care le aveam la reparat dar numai cu acordul clientului in deplina cunostinta de cauza.

Si ti-au platit ?

Link spre comentariu

N`am mai platit nimic, i l`am lasat meseriasului in schimbul unui motor de 1,8Kva monofazic.

Eu aveam nevoie de motor si intre timp mi`am rezolvat alt trafo.

Link spre comentariu
Pe vremea RDG-ului n`aveai parte de chinezarii, am avut un trafo de sudura facut in RDG, adus dupa caderea cortinei.

Era cu prize insa comuta perechi de bobine in asa fel incit tensiunea raminea constanta pe iesire.

Era in jur de 60Vac +-2Vac pe tot domeniul de sudura.

Bineinteles bobinat cu Cu, ventilator, condensator de corectie si bimetal de protectie termica.

Mergea fara probleme cu 3,25mm, nu l`am bagat in protectie niciodata.

A avut insa o soarta trista, imprumutat la un coleg pentru citeva suduri.

Bineinteles a venit inapoi cu spire in scurt si protectia strapata!

N`am aflat ce a facut cu el, l`am dat la rebobinat cu rugamintea sa`l faca

Si intreb, ce ai inteles oare din postarea de mai sus si ce sa inteleg eu din ce ai pus aco

Si intreb, ce ai inteles oare din postarea de mai sus si ce sa inteleg eu din ce ai pus acolo?

Ce am scris nu avea nici o legatura cu ceea ce ai scris!

Link spre comentariu

N`am mai platit nimic, i l`am lasat meseriasului in schimbul unui motor de 1,8Kva monofazic.

Eu aveam nevoie de motor si intre timp mi`am rezolvat alt trafo.

Stii cum se spune; frunza verde de dai n-ai ,ia nu da sa vezi cum ai.

Am patit-o de mai multe ori cu diferite scule imprumutate,pina m-am lecuit. Mai bine spun ca nu am, decit sa spun ca am si pe urma sa-mi dau pumni in co...ie.

Link spre comentariu

Mereu se aplica scuza cu prietenul care strica scule. Bineinteles ca o vedem mai ales la cei cu chinezisme de 2 lei, super-scule care ar fi tinut inca 150 ani daca nu le dadea la prieten.

Eu stiu ca o scula serioasa nu se strica asa de usor, daca e chiar asa de buna cum se lauda inseamna ca are si niste protectii si nu prea o sa reusesti sa ii faci nimic decat daca te apuci si torni apa in ea sau o demontezi ca sa o strici.

In rest eu nu dau vina pe prieten, dau vina pe scula. Prietenul a crezut ca se poate baza pe ea si a tras normal avand incredere, nu e vina lui ca scula a crapat din cine stie ce motive sau ca nu avea protectii in anumite situatii.

Eu niciodata nu iau de la prieteni tocmai ca vin cu super-scule de-astea care se ard singure de cum le bagi in priza si nu vreau responsabilitatea. Dar nici nu mi-a fost frica sa dau unu prieten o scula serioasa.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Mare dreptate ai, un prieten plecat dintre noi avea o vorba: am, nu dau si bine fac!

Asa am inceput si eu sa procedez.

De imprumutat nu`mi place sa iau scule imprumut, mai bine ma descurc cum pot cu ale mele.

Link spre comentariu

Mai sus spuneai ca era si protectia strapata? Am înțeles eu bine? Daca vedeam asa ceva cred ca-i rupeam si picioarele. Degeaba exista protecții dacă le anulezi.

Invertorul meu de sudura e la varul meu de citeva luni si a tocat citeva cutii de electrozi de atunci dar el nu anulează proiecțiile. De fapt a spus ca nici nu a intrat in protectie deloc.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
............................................................................................

In rest eu nu dau vina pe prieten, dau vina pe scula. Prietenul a crezut ca se poate baza pe ea si a tras normal avand incredere, nu e vina lui ca scula a crapat din cine stie ce motive sau ca nu avea protectii in anumite situatii.

................................................................

Dar nici nu mi-a fost frica sa dau unu prieten o scula serioasa.

Nu stiu cum ai reactiona, cind cel la care ai imprumutat o scula scumpa,de citeva mii de lei,ti-ar aduce-o gata ''decedata''. Atunci cind dai cu imprumut o scula de 2 lei nu faci scandal (mare). Si nici atunci nu-ti pica prea bine. Citeva experiente de genul asta, si-ti revizuiesti atitudinea. Garantat!

Si apropo de scule. Nici o scula nu-i infailibila. Odata ș-odata tot crapa. Exploatate corect, tin destul de mult. Ce ar insemna ca un fabricant sa faca scule care nu se strica niciodata?

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Trafo acela era traf pentru reparatii/intretinere nu era industrial.

Provenea dintr`un service auto si avea pusa pe el emblema de la un Trabant, era lucrarea meserias de acolo care l`a infrumusetat.

De aia ii ziceam trafo Trabant desi n`avea legatura cu fabrica de automobile.

Cind a ajuns la mine era cu protectia strapata si se incalzea in draci infasurarea primara.

Se cam vedea pe bobinaj cam unde ar fi scurtul, imi pare rau si acuma ca nu m`am apucat de el eu, macar il desfaceam

si aveam schema lui.

Fiind un amic ce era sa`i fac? l`am bruftuluit un pic si asta a fost, am ramas in continuare prieteni si asta conteaza mai mult decit un trafo!

Cinstit la mine s`a incadrat in scula de ceva peste 2 lei.

Link spre comentariu

Offtopic;

Cand eram mai tanar am imprumutat de la un prieten masina Dacia 1300....a mea era in service pentru tinichigerie si vopsitorie.

S-a rupt o planetara exact de la jumatate cand sa plec de la semafor. Am sunat prietenul si i-am spus necazul...am scos bani din buzunar si am rezolvat planetara. De atunci n-am mai imprumutat nimic niciodata de la nimeni...mi-a fost invatatura de minte.

Daca vine o persoana si-mi cere o scula...nu prea imi sta in caracter sa-l refuz...am prostul obicei sa ajut pe toata lumea. Nu fac bine ce fac...stiu lucrul acesta, dar nu pot sa-l refuz si sa-l mint ca n-am! Il atentionez sa aiba grija de ea si cam atat. Daca nu le dai, zice ca esti om rau si a doua zi cand te vede se uita la tine ca la un dusman.

La un "prieten" (am pus ghilimele) i-am imprumutat acum 20 de ani o bormasina nemteasca de buna calitate si nu mi-a adus-o nici pana in ziua de azi! Tare rau imi pare dupa bormasina aia..era mostenire de la bunicul meu.

Am doua invertoare... dar nu stiu daca le-as imprumuta cuiva sa sudeze...mai degraba i-as oferi traful vechi ca sa nu-l refuz.

Doamna mea mi-a zis sa-i mai refuz...sa nu mai fiu asa de bun. Cam are dreptate... daca dai, n-ai!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări