Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

La sudura in curent alternativ la 50V ai val Umax sau tensiunea de varf de 50x1.41 = cam 70V ;

personal nu-mi dau seama de ce a scos-o domnul ion bumbu pe asta cu " varf la vraf " pentru ca potentialul meu ca si individ care s-ar putea electrocuta este 0 ; si chiar daca ne referim la materialul de sudat si acela are tot potential 0 ; deci tensiunea maxima care se manifesta este cea calculata mai sus de mine

Domnul ion bumbu dorea asta :Tensiunea varf la varf => Uvv = U(plus) − U(minus) ; Cred ca importanta este Tensiune de varf

Domnule ion bumbu , la ce va ajuta tensiunea varf la varf ?

Link spre comentariu

In general la efectul asupra pielii, o data ai + apoi -, exista ceva reactii chimice si e de tinut cont de ele, cel putin asa

am fost invatat cind am facut protectia muncii la vechiul job.

Ca modul asa si este, 70 V .

Daca tinem cont ca sint suficiente trafo cu 70Vac care au tensiunea de virf peste 100V acel Citoarc este mai mult decit OK

mai ales ca efectul curentului continuu asupra organismului uman este mult mai "blind" decit cel al curentului alternativ.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Vizitator Delux

Eu ,eram interesat ,daca comercializeaza aceste invertoare si la noi.Daca da,cine?

Oerlikon citoarc 1900i

Informatii tehnice

Tensiune de alimentare

230 V - 1 Ph (+20%)

Frecventa curentului la retea

50 / 60 Hz

Tensiunea de mers in gol

86 V

Domeniu de reglare curent sudare

5 - 160 A

Diametre de electrozi utiizabili ( Ø mm)

1,6 - 4

Ciclul de lucru DA %

35 %

-

60 %

160 A

100 %

130 A

Puterea maxima absorbita de la retea (kVA)

6,4 (60%)

Dimensiuni (mm)

180 x 300 x 400

Greutate

11 kg

Clasa de izolare

H

Gradul de protectie

IP23

Ventilatie fortata

DA

Standard de fabricatie

EN 60 974-1; EN 60 974-10

Dotari standard

cablu de alimentare de 3m

Chiar si mie, mi se pare nemaipomenit 60%-curent maxim de sudare.

Din păcate Citoarc 1600i este vechiul model care a fost înlocuit de acest 1600 hpf cu doar 48V U0. Și eu vreau să-l cumpăr pe cel vechi.
Link spre comentariu

Ca`i sudorul prost???

Cum gaia sa nu mearga ala pe bazici?

Mere petarda mea de Awelco.

Adevarat ca pina l`am convins pe primul sa se aprinda era sa zic si eu ca nu merge.

Dupa ce a plecat primul, la restul am stiut ce sa fac.

Grig

P.S.

Da de unde ai scos ca nu merge pe bazic?

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Va aduceti aminte ca am mai batut campii pe aici in cea ce priveste aparatele care nu merg cu bazici?! ele exista, am intalnit aparate care intradevar nu puteau suda cu bazici, si Telwin a avut unul caruia intre timp iau rezolvat problema...

Sa nu mai intrebati care anume sant pentru ca nu le stiu pe toate, alte au rezolvat problema iara alte tocmai au aparut pe firmament.

Oricum asta nu am inteles-o niciodata, de ce e invertor daca nu poate suda cu bazici?

Si-n alta ordine de idei, pe site-ul din link-ul de mai sus vad aparate Migatronic, excelenta firma candva, dar daca le deschideti pe cele mici inauntru o sa gasiti un chinez, 100% chinezesc, adica nu are nimic danez in el...

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Cam ce ar trebui sa fie danez acolo ?! Fac danezii condensatori, tranzistori, rezistori, de orice fel... ?! Cand au facut ?!

Table, plastice si cauciuce, fac si ai nostri !!!

SCHEMA conteaza ! Din acest motiv as cumpara oricand un invertec 145...

Link spre comentariu

"Schema", extrem de important, asta reprezinta "esenta" aparatului de sudura, piesele le poti lua "de oriunde",

"Schema reprezinta" orice firma/brand de invertor, adica acei ingineri din firma si-au chinuit creierii si au "inventat" un aparat original specific/tipic acelei firme cu bunele si relele..., ce gasim azi in carcase sant cam 3-4 timpuri de aparate chinezesti care nu au nimic de a face cu Megatronic, Esab etc etc, doar culoarea de cele mai multe ori...

Link spre comentariu
Vizitator Delux

Mi-a spus cineva că și invertoarele Stayer ar fi chinezisme. :scarpin Voi ce credeți? Stayer este totuși un brand.

http://www.uniortepidshowroom.ro/uploads/documente_pdf/CATALOG_CNS_2016_2018_-_Stayer_welding.pdf

http://www.stayer.es/index.php/en/welding

http://www.stayer.es/index.php/en/welding/inverter-equipment-electrode-mma/welding-equipment-potenza

Pe mine mă interesează Stayer Potenza 160. Cam pe unde poate fi poziționat?

Link spre comentariu

Si eu sunt in cautare de o chinezaraie.M-am orientat spre jasic pro 200 la cca 800 lei.Au garantie 3 ani.Servisul se asigura la Bucuresti.Daca e cazul.Pentru folosire ocazionala chiar nu merita o carutza de bani!

Pina acum n-am auzit decat de bine,de la utilizatori,despre jasic.

La pretul la care e stayer sigur e "ruda" cu jasicul meu!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Vizitator Delux

Si eu sunt in cautare de o chinezaraie.M-am orientat spre jasic pro 200 la cca 800 lei.Au garantie 3 ani.Servisul se asigura la Bucuresti.Daca e cazul.Pentru folosire ocazionala chiar nu merita o carutza de bani!

Pina acum n-am auzit decat de bine,de la utilizatori,despre jasic.

La pretul la care e stayer sigur e "ruda" cu jasicul meu!

Și eu cred că Jasic e o chinezărie mai reușită dar costă 800-900 lei pe când Stayer Potenza 160 costă 2000 lei. Aproape cât un Miller. Eu cred că ar trebui să se vadă și la calitate.

Editat de Delux
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări