Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Se pare ca japonezii nu au piata decat in Asia deoarece au alte standarde.

Cei de la Sudura. eu mi-au spus ca sunt scumpe, f. robuste datorita faptului ca japonezii nu pun accent pe reglaje precise.

Multumesc spik !

Vazusem, tot google-ind, ceva Hitachi EW2800 (EW3500) ...

Oare ce o fi sub carcasa ?!

Or fi japoneze, sau ...doar concepute acolo ?

Link spre comentariu

Sculele electrice facute de Hitachi cel putin pe piata noastra provin din China.

Greu de crezut ca un invertor Hitachi facut in Japonia ar fi mai ieftin decit un Lincoln polonez.

Grig

Link spre comentariu

S-a mai discutat subiectul Hitachi , folosit functia de search ; invertoarele Hitachi sunt niste chinezisme de duzina ; sunt identice cu ESAB Buddy , Alfain etc... ; sunt niste lucruri care nu au nici o legatura cu numele firmei consacrate

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu
Vizitator pipera 1

Astazi am taiat un bazin care avea tabla striata de 5 sau 6 mm ,am folosit rutilici de 3,25 ,am folosit in jur de 40 electrozi aparatul a functionat impecabil,sfatul meu cine doreste un aparat ieftin si bun cumparati jasic pro 200,cine are bani sa cumpere de firma.

Link spre comentariu

Zi-ne de bazici , rutilici susutine orice aparat .

aparatul tau cica poate duce lejer electrozi de 4 ; zi-ne cum sta cu bazici de 4 ; nu uita ca cica aparatul poate debita 200A

acolo se vede cat poate

Link spre comentariu

@ pipera 1

Sa-l stapanesti sanatos si sa-ti dea numai satisfactii !

Colegii par un pic rautaciosi, dar sunt doar curiosi... Chinezii, in schimb, sunt mai darnici cu Amperii... ca nu sunt de la ei, ci din prizele noastre ! ;)

Si eu sunt curios de felul cum se comporta aparatul acesta cu bazici, asa ca te rog sa fii sincer cu noi :) Stiu ca e greu sa fi obiectiv, dar incearca, te rog !

Am reparat un REHM 150 BOOSTER (sursa auxiliara) pe care cazuse o poarta metalica ( nu lucrez in domeniu, era al unui vecin si tata m-a rugat sa-l ajut) si am avut ocazia sa-l compar cu chinezaria mea de "200"A, dupa cativa ani, pentru ca in stecherul schimbat de altcineva (chinezesc, evident) era un contact imperfect.... :)

Ei bine, am ajuns la concluzia ca doar un sudor cu ani de experienta in spate poate face cu adevarat diferenta intre aparate de sudura !

Eu nu inca... spre rusinea mea.

Mie mi s-a parut ca amorseaza SUPERB rutilicii REHM-ul si ca are un ANTISTICK foarte eficient... Cand am sudat cu bazici, mie mi s-a parut ca amorsarea si fluenta arcului le obtineam mai usor cu MMA-ul meu, caruia ii pusesem si o bobina pe iesire, pe care REHM-ul nu o avea (oare de ce ?!)... In fine, cand nu suntem in bransa, devenim subiectivi...

Link spre comentariu

In general se pune problema pe raportul fiabilitate/pret.

Restul se ia in considerare de catre cei ce au nevoie de precizia functiilor.

Editat de spik
Link spre comentariu
Vizitator pipera 1

am folosit doar rutilici de 3,25 ,cand o sa folosesc bazici o sa revin cu noi impresii.

Eu am folosit aparatul la taiat tabla striata de 5 sau 6 mm,am dat potentiometrul pe 160 amp. si rutilici de 3,25 si-au facut datoria topind metalul foarte usor .

Link spre comentariu

Astazi am taiat un bazin care avea tabla striata de 5 sau 6 mm ,am folosit rutilici de 3,25 ,am folosit in jur de 40 electrozi aparatul a functionat impecabil,sfatul meu cine doreste un aparat ieftin si bun cumparati jasic pro 200,cine are bani sa cumpere de firma.

Eu as fi taiat cu un flex de 230, e mai rapid si mai ieftin si nu chinui aparatul de sudura!

Link spre comentariu
Vizitator pipera 1

Ai dreptate cu flexu ,dar in trecut am avut un incident cu flexul, am avut aparatoarea pusa si totusi o bucata din disc mi-a trecut pe langa ureche ,tabla fiind tensionata am evitat flexu si am probat aparatul de sudura.

Link spre comentariu

Doamne fereste...daca nu folosesti panze de calitate si nu stapanesti bine flexul...

Nu critic, dar am vazut pe multi cum nu foloseau corect aceaata scula.

Trebuie anticipat cum se va comporta materialul ce-l debitezi, lasat pauze, taieri in pasi, etc.

De inevitabil nu vreau sa vorbesc!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări