Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Vizitator pipera 1

Mulțumesc pentru precizari. Specificațiile lui sunt mai mult decât în regula..., dacă sunt reale sau nu?!? Îmi pot răspunde singur...la banii ăștia... Ideea este ca, dacă rezista ceva timp, se cheamă că am rezolvat problema la un preț mic,dacă se duce prematur am pierdut și o să mă gândesc că mai bine facem un efort și cumpăram unul consacrat. Din ce am reținut, de la cei care știu ce și cum în acest domeniu, este foarte importantă și posibilitatea de a fi reparat sau nu.Concluzia, dură, este :-invertor consacrat-performanta fără griji si probleme(preț pe măsură -asta nu place);

-Invertor"mai de vară" -(preț atractiv, ne place)- "merg pe sarma".

În sinea mea bănuiam ca așa stau lucrurile, dar îmi plăcea să cred că se poate și altfel.

După ce am văzut -pe acest forum -părerile unor oameni avizati-viata bate filmul!Va mulțumesc încă odată!

Daca vrei sa-l folosesti pentru casa ocazional cumpara chinezesc insa daca il folosesti in mod profesional cumpara lincoln.

Link spre comentariu

La banii aia iti cam iei 2 aparate lincoln ; sau un lincoln o masca buna si iti mai raman si ceva bani

In opinia mea ambele aparate sunt foarte bune ;

fronius cred ca are un pret asa mare pentru ca e importat / distribuit doar de o singura firma in romania , pe cand la lincoln fiind mai multe firme distribuitoare exista concurenta pe piata si din cauza asta sunt preturile mai mici

Link spre comentariu

diferenta intre fronius si lincoln ?

intelegam diferenta intre o petarda si un producator premium , dar acum comparam doi producatori premium care tin destul de mult la calitatea lor ;

Link spre comentariu

135-170:

"The Invertec® 135S, 150S and 170S offer a range of machines built with the job in mind. These stick machines are suited to a variety of applications and working environments, ensuring that there will be a machine to meet your needs. The design has been focused on providing excellent welding and starting behaviour in a robust and reliable package. Each unit is equipped with a unique set of features and capabilities to guarantee perfect welding for your application. Welding machines need to be tough. At Lincoln Electric, we know that modern equipment needs to be capable of handling harsh environmental conditions. That is why we have built this range in a robust metal case, with large rubber corners and push control buttons for added protection. Rugged and robust on one hand, portable on another, the Invertec® 135S, 150S and 170S are lightweight and easy to handle in any situation"

165:

'The Invertec® 160SX is built to perform: rugged and robust on one hand, portable in another. Lightweight and easy to handle in a wide variety of applications, it is ideal for professional industrial maintenance and small industrial projects, both on site and in workshops. Equipped with Power Factor Correction (PFC) Invertec® 160SX provides almost 30% output with the same input current. PFC reduces the power dissipation on input cables by up to 50%. Compliant with the latest European standard EN 61000-3-12."

Sursa :

http://www.lincolnelectric.com/en-gb/equipment/stick-welders/Pages/stick-welders.aspx

Diferenta intre un industrial 165 si seria de uz general.

165 duce si celulozici.

La fel si Fronius

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Vizitator Feeder

Mulțumesc pentru precizari. Eu,ca profan,nu înțelegeam de ce doua invertoare, aproximativ similare, au un preț atât de diferit,mai ales ca am văzut demonstrațiile video. Cât de important este PFC și la ce tip de suduri este util?

Link spre comentariu

Este important in lucrul pe teren, poti folosi prelungitoare destul de lungi, 30-50m de 3x2,5mmp fiind uzual duse de invertoare de acest tip.

Ambele alea cu PFC duc si electrozi celulozici, nu prea am auzit amatori sa`i foloseasca.

Sint tipic aparate de uz industrial si santiere, asta se plateste in plus cu destul de mult.

Link spre comentariu

Deci si invertorul Lincoln 150s poate fi folosit cu prelungitor de pana la 60 de m liniari desi nu are acel Pfc , si mai mult de atat poate fi folosit si pe generator ; varianta cu Pfc este utila pentru distante mai lungi ; Produsele Lincoln sunt adresate domeniului profesional , nu sunt hobby ;

de asemenea produsele fronius sunt tot profesionale , daca vrei inca o marca ok mai recomand si lorch

Acum fiecare trebuie sa faca un calcul si sa vada unde este raportul necesitati / calitate / pret = optim

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Mulțumesc pentru precizari!

Am observat că sustin-cei care-l vând -că sudează cu 3,2 non stop.Poate reveniți cu impresii, după ceva timp,privind fiabilitatea lui.Va rog asta, fiind interesat de acest aparat și datorită... prețului.

Jasicul se comporta foarte bine.Foto cu sudura cu electrozi Bohler EV50 7018 -2,5mm

post-213987-0-69467100-1489269323_thumb.jpg

Link spre comentariu

Stiti ce va sfatuiesc eu ? Ca un neavizat ce sunt.

Nu sunt sudor de nici o culoare. Dar va spun sincer, cautati pe ebay scule second hand.

O sa gasiti niste avioane la preturi super decente.

EU am un Vig, care nu imi aduc aminte cum il cheama acum pe moment, la care i s-a dus traful ridicator de tensiune.

L-am dus la cineva la Timisoara sa il repare. Am platit aprox 500 de E traful bobinat si un traf nou 750 de E. Ca deh, disperarea cand ai de lucru cu el si sta.

Ca dupa aia sa caut si sa gasesc pe allegro pl, 6 bucati unealta identica cu 2000 de E toate. 5 functionale, unul avea probleme cu electricul.

Aparatul este vig+electric. O chestie de vre-o 90 de kg.

Nu stie Aluminiu, dar in rest, avion.

Link spre comentariu

Ai si dumneata dreptate ; dar intr-o anumita masura ; ai dreptate atunci cand produsul luat de pe ebay este perfect functional si apoi mai este si la un pret decent sau chiar mic ; dar gandeste-te ca la o scula SH nu-ti da nimeni garantie si daca dai cateva sute de euro pe ea si ti se strica dupa putin timp te poti gandi si ca :

Nu mai bine imi luam eu un panzer sau , daca ai vreo 250 E , nu era mai bun Invertorul asta de 120A la Lincoln ;

e greu de luat o decizie buna atunci cand tii foarte mult de bani .

cea mai buna afacere este sa cumperi un lucru SH de calitate de la un cunoscut ; e altceva sa stii produsul , sa stii cum s-a lucrat cu el , cat de mult s-a lucrat etc

Si mai e o treaba : depinde foarte mult ce vrei sa faci cu aparatul pe care-l cumperi ; daca vrei sa sudezi cu electrozi clasici , nu se justifica un aparat OZN pe care-l iei cu cateva sute de euro , chiar daca el de nou a costat cateva mii ;

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări