Artanis.ro Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Red Spot, este acelas cu Buddy Arc, Askainak, etc adica acel model/modele la care sa renuntat.... Artanis, nu as da un Iweld pe un Telwin, vorbind de aceas categorie.... aha, intre Telwin 236 HD si iWeld 220 HD tu ce ai alege? Dupa parerea ta pot sa sudeze ocazional cu electrozi de 4mm? si cand spun asta ma refer la o incarcare cu un electrod intreg. Adica nu ma deranjeaza daca trebuie sa fac pauza sa se raceasca intre electrozi, dar individual, electrodul vreau sa fie capabil sa il consume cap-coada. Ce parere ai? Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Eu spun ceea ce cunosc din experienta proprie: Glady 250!Am probat cu aceasta chinezarie excelenta la pretul ei/calitate.Am sudat trei electrozi de 4 unul dupa altul fara probleme!Daca esti din Bucuresti sau imprejurimi iti recomand sa faci o proba unde am sudat si eu. Totusi trebuie un amperaj de la 160 A in sus si nu stiu cate invertoare la 1000 lei asigura asta. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 A masurat careva curentii astia de iesire pe care ii tot comentati? Eu am in lucru acum un Panzer MMA140 care mi-a ramas "ca plata" defect fiind. Pe potentiometru este marcat pina la 150A. Pe sarcina artificiala si in arc continu am masurat peste 200A (chiar si peste 220A) cu sonda de curent si osciloscop dar totusi electrodul are tendinta sa ramina lipit. A masurat cineva curentul real din arc? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Am masurat eu la I-Schweissen 200, 200A setat, 190A masurat cu electrod de 3,2mm. Seamana cu I-Weld. Grig Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Ai masurat cu un clampmetru sau cu o sonda de osciloscop (de banda larga). Zilele trecute am identificat la un clapmetru, CICA TrueRMS, de pe la servici, ca defapt nu-i TrueRMS ci functioneaza in modul average. La masurarea curentului print-o punte redresoare in load mare si cu filtrare vreo 40000uF, clampmetrul a masurat 27A RMS cind de fapt masurat cu sonda de curent pe osciloscop, erau 34A-35A PEAK si NUMAI 7A RMS. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 (editat) Fluke I401 Scuze, I410. Editat Ianuarie 31, 2017 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 (editat) Un Telwin(technology236) costa peste 20 milioane... (23...26).Un I.weld este mult mai ieftin. Ar mai trebui sa isi dea cu parerea si cineva care stie cu ce se mananca sudura(Spyk sau d.l Ion Bumbu) cum amorseaza si cum topeste fiecare in parte un electrod bazic. Eu i.am auzit pe cativa sudori zicand de Technology236 ca merge nasol cu bazic si preferau sa sudeze cu un chinezoi(aveau cateva chinezarii Zika). Chinezariile plecau primele din magaziile cu scule la munca pe teren.Mie mi.a placut cum merge cu bazic de 3,2 un Iweld(ala de 200 amperi). Bazicul era o porcarie de electrod turcesc parca(fumul mirosea de parca se pishase cineva pe electrozi). Editat Februarie 1, 2017 de cipriyan123 Link spre comentariu
spik Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Si mie mi s-a parut ca acel Glady, amorseaza si tine arcul mai bine decat Telwinul meu 220s! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Din pacate informatiile de la mine nu sint specifice pentru cele 2 echipamente, nu am lucrat cu ele. Chinezoiul galben e probabil din familia I-Weld , este I-Schweissen Robot 200P. Sint multumit de el , bazic merge bine, are ArcForce este mai agresiv decit la Awelco 135 precum si fata de Esab LHL315. Pe rutilici prefer Awelco . Dupa mine nu este rau acel 200P, totusi trebuie sa amintesc ca mai refacut o groaza de lipituri dintre care citeva erau chiar critice. Nu am pot spune ca am sudat MMA cu Lincoln-ul Speedtec 200 deci nu vreau sa spun avioane. La cit l`am testat MMA nu am sesizat nimic negativ, merge fain dar astept vara sa`l pun in piine. Oricum mai mult MIG va fi el folosit, e destul de greu si marisor. Grig Link spre comentariu
spik Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Din ceea ce stiu eu, echipamentele multifunctionale merg cel mai bine pe principala functie pt. care a fost proiectat.Si TIG 180 ac/dc are posibilitatea de a suda mma, dar are alt "mers" fata de 220S! Link spre comentariu
Artanis.ro Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Din ceea ce stiu eu, echipamentele multifunctionale merg cel mai bine pe principala functie pt. care a fost proiectat.Si TIG 180 ac/dc are posibilitatea de a suda mma, dar are alt "mers" fata de 220S! Asa era in trecut, multifunctionalele noi astea de ultima generatie sunt foarte bune pe toate procesele. Desigur sar de 1000 de euro cele de 200A, dar ce sudura, ce stabilitate si ce specificatii. Eu am intrebat de iweld "de tavaleala" la munca d-asta ocazionala unde nu se cara nimeni cu multifunctionalul dupa el. Oricum mi-am cam dat seama, merci de opinii. Link spre comentariu
Vizitator pipera 1 Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Are cineva idee ,daca, terminatia in litere de la proweld are o semnificatie, de exemplu :proweld 250 i si 250 pi ,care este mai bun? Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Am vazut intr-o chinezarie galbena ,care zicea ca stie 250A ,ca in secundar avea doua grupuri de cate trei diode D92-02.In pdf-ul lor zice ca sunt de 20A. Deci echivalent cu doua diode de 60A ,Ar trebui sa inteleg ca de fapt aparatul nu scoate nici 60A ,sau nu citesc eu bine pdf-ul diodelor? Link spre comentariu
cristi7521 Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 (editat) @nel65 atasez o simulare. Cat este curentul prin dioda? Se depasesc specificatiile date in pdf la D92-02 pentru o dioda? Factorul de umplere este 50% Editat Februarie 18, 2017 de cristi7521 Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Cu 9.8A curent mediu si 13.7Arms ,normal ca nu se depasesc dar nu stiu ce se simuleaza in acel grafic A versus timp.Vad in multe scheme de invertoare ca sunt montate diode cu un curent total de minim 150A pe redresarea directa,sau chiar o dioda 150EBU04 care are curentul continuu de 150A, pe redresarea spre masa avand doua astfel de diode in paralel,deci de 300A. In schema rusului redresarea este cu diode KD2997 (de 30A bucata), cate cinci diode in paralel deci 150A in total,ori in situatia descrisa de mine sunt diode de 60A spre plus si tot atat spre masa.Ar rezista acestea (si in special cele spre masa) ,in situatia in care aparatul ar livra circa 120A -130A ,pentru a suda cu electrod de 3.25? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum