nickrvl Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Dupa dimensiunile pe care le au, traful, radiatoarele, nr de condensatori etc ce scrie pe eticheta cam asta este totusi interesant e de vazut cum si daca se descurca cu acei 160A, poti incerca cu un bazic de 4mm, daca poate suda cu el decent a trecut testul... Link spre comentariu
spik Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Buna tuturor.In ciuda comentariilor carcotase, am hotarat sa achizitionez un invertor de sudura VELT. Am ales modelul MMA-140 care dupa spusele producatorului este din gama "profesionala" si poate suda continuu si la curent maxim 140AMai sa fie...sa imi spuna cineva ce echipament mai sudeaza suta la suta la amperajul maxim! Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 (editat) Cele chinezesti. Sudeaza 120% din 100% maxim. Editat Noiembrie 19, 2016 de mac01 Link spre comentariu
autom Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Dupa dimensiunile pe care le au, traful, radiatoarele, nr de condensatori etc ce scrie pe eticheta cam asta este totusi interesant e de vazut cum si daca se descurca cu acei 160A, poti incerca cu un bazic de 4mm, daca poate suda cu el decent a trecut testul... Se comporta nesperat de bine pocnitoarea. Cu 3,25, OMNIA sudeaza si paraie frumos, trage din aparat 130-140 A. Cred ca e maximum. Ce este sub 3,25 respectiv 2,5 , 2 , 1,6 , 1,5 merge super frumos. Elecrozii sunt resturi tinute prin garaj la umezeala. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 23, 2016 Partajează Postat Noiembrie 23, 2016 (editat) Cu rutilici am inteles-o din start dar intrebarea era cum merge cu bazici?..... Si mai ales cu unul de 4, tot bazic, asta insemnand 160A cat scrie pe el ca duce maxim. spik "Mai sa fie...sa imi spuna cineva ce echipament mai sudeaza suta la suta la amperajul maxim!" IDEALARC DC1000, 1000A/100% Editat Noiembrie 23, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
autom Postat Noiembrie 24, 2016 Partajează Postat Noiembrie 24, 2016 Am avut doar electrod de 2,5 bazic, a mers aproape la fel ca cel supertit. Avand in vedere ca era ,,cu sare,, pe el e la umezeaza, spun ca s-a comportat super bine. Link spre comentariu
Vizitator Delux Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 Ce părere aveti de Stayer Potenza 160GE şi de Solter Cott 175SE. Link spre comentariu
Vizitator cipri778 Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Salut la toata lumea.Sunt nou pe aici, am citit in mare parte topicul, dar tot doresc ajutor de la voi. Nu prea ma pricep in ale sudurii, am un aparat din acela vechi, transformator sau cum ii spune, foarte greu si care face nazuri la electrozi (nu stiu daca el e de vina sau electrozii folositi). Ideea este ca as dori sa cumpar unul nou, din pacate buget redus 800-900 lei, il voi folosi rar, poate o data pe an, dar anul viitor as dori sa sudez o poarta si sa repar o caroserie auto mancata de rugina, deci sudat de tabla subtire (va rog sa imi spuneti dsca se poate suda cu electrod tabla 0.2, 0.3 grosime). Nu voi forta aparatul, electrozi bazici de 2.5, de aceea nu imi renteaza o investitie mai mare intr-un aparat bun (as cumpara si second dar preturile lor se apropie de cele noi). Asa ca m-am oprit la Telwin 165/195, Jasic 200 si Glady 200. Va rog o opinie. Multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) 0,2 mm ?? sau tabla auto? aia este deja alta treaba. Editat Decembrie 18, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Salut la toata lumea.Sunt nou pe aici, am citit in mare parte topicul, dar tot doresc ajutor de la voi. Nu prea ma pricep in ale sudurii, am un aparat din acela vechi, transformator sau cum ii spune, foarte greu si care face nazuri la electrozi (nu stiu daca el e de vina sau electrozii folositi). Ideea este ca as dori sa cumpar unul nou, din pacate buget redus 800-900 lei, il voi folosi rar, poate o data pe an, dar anul viitor as dori sa sudez o poarta si sa repar o caroserie auto mancata de rugina, deci sudat de tabla subtire (va rog sa imi spuneti dsca se poate suda cu electrod tabla 0.2, 0.3 grosime). Nu voi forta aparatul, electrozi bazici de 2.5, de aceea nu imi renteaza o investitie mai mare intr-un aparat bun (as cumpara si second dar preturile lor se apropie de cele noi). Asa ca m-am oprit la Telwin 165/195, Jasic 200 si Glady 200. Va rog o opinie. Multumesc. Tabla 0.2 mm nu o sa reusesti sa sudezi cu electrod invelit dar cum sa spus in masina tabla e mai groasa, dar chiar si asa tot greu este, am mai spus-o cand aveam Dacia am facut aceasta operatiune pe ea cu supertit fin dar cu material de adaos suplimentar si extrem, extrem de greu, mai bine renunta la traf si ia Mig/Mag, o sa mearga mai bine dar tot greu o sa fie, prea subtire tabla... Ca fapt divers daca esti meserias poti suda tabla de 0.6 Mig/Mag.... Link spre comentariu
Vizitator cipri778 Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Am gresit, este tabla de 1,2 1,3 mm. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Tabla de 0,2 ...poate de 2 mm! Link spre comentariu
Vizitator cipri778 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Chiar 1.5 unde nu trebuie cute sau indoituri. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Am gresit, este tabla de 1,2 1,3 mm. Eu stiu ca e de 0.8 dar poate o fi si mai groasa, sa nu te pacaleasca vopseaua.... Link spre comentariu
Vizitator cipri778 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Este un model vechi de Toyota cu material gros pe el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum