Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Dupa dimensiunile pe care le au, traful, radiatoarele, nr de condensatori etc ce scrie pe eticheta cam asta este totusi interesant e de vazut cum si daca se descurca cu acei 160A, poti incerca cu un bazic de 4mm, daca poate suda cu el decent a trecut testul...

Link spre comentariu

Buna tuturor.In ciuda comentariilor carcotase, am hotarat sa achizitionez un invertor de sudura VELT. Am ales modelul MMA-140 care dupa spusele producatorului este din gama "profesionala" si poate suda continuu si la curent maxim 140A

Mai sa fie...sa imi spuna cineva ce echipament mai sudeaza suta la suta la amperajul maxim!
Link spre comentariu

Dupa dimensiunile pe care le au, traful, radiatoarele, nr de condensatori etc ce scrie pe eticheta cam asta este totusi interesant e de vazut cum si daca se descurca cu acei 160A, poti incerca cu un bazic de 4mm, daca poate suda cu el decent a trecut testul...

Se comporta nesperat de bine pocnitoarea.

Cu 3,25, OMNIA sudeaza si paraie frumos, trage din aparat 130-140 A. Cred ca e maximum.

Ce este sub 3,25 respectiv 2,5 , 2 , 1,6 , 1,5 merge super frumos.

Elecrozii sunt resturi tinute prin garaj la umezeala.

Link spre comentariu

Cu rutilici am inteles-o din start dar intrebarea era cum merge cu bazici?..... Si mai ales cu unul de 4, tot bazic, asta insemnand 160A cat scrie pe el ca duce maxim.

spik "Mai sa fie...sa imi spuna cineva ce echipament mai sudeaza suta la suta la amperajul maxim!"

IDEALARC DC1000, 1000A/100% :)

Editat de nickrvl
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator cipri778

Salut la toata lumea.Sunt nou pe aici, am citit in mare parte topicul, dar tot doresc ajutor de la voi. Nu prea ma pricep in ale sudurii, am un aparat din acela vechi, transformator sau cum ii spune, foarte greu si care face nazuri la electrozi (nu stiu daca el e de vina sau electrozii folositi). Ideea este ca as dori sa cumpar unul nou, din pacate buget redus 800-900 lei, il voi folosi rar, poate o data pe an, dar anul viitor as dori sa sudez o poarta si sa repar o caroserie auto mancata de rugina, deci sudat de tabla subtire (va rog sa imi spuneti dsca se poate suda cu electrod tabla 0.2, 0.3 grosime). Nu voi forta aparatul, electrozi bazici de 2.5, de aceea nu imi renteaza o investitie mai mare intr-un aparat bun (as cumpara si second dar preturile lor se apropie de cele noi). Asa ca m-am oprit la Telwin 165/195, Jasic 200 si Glady 200. Va rog o opinie. Multumesc.

Link spre comentariu

Salut la toata lumea.Sunt nou pe aici, am citit in mare parte topicul, dar tot doresc ajutor de la voi. Nu prea ma pricep in ale sudurii, am un aparat din acela vechi, transformator sau cum ii spune, foarte greu si care face nazuri la electrozi (nu stiu daca el e de vina sau electrozii folositi). Ideea este ca as dori sa cumpar unul nou, din pacate buget redus 800-900 lei, il voi folosi rar, poate o data pe an, dar anul viitor as dori sa sudez o poarta si sa repar o caroserie auto mancata de rugina, deci sudat de tabla subtire (va rog sa imi spuneti dsca se poate suda cu electrod tabla 0.2, 0.3 grosime). Nu voi forta aparatul, electrozi bazici de 2.5, de aceea nu imi renteaza o investitie mai mare intr-un aparat bun (as cumpara si second dar preturile lor se apropie de cele noi). Asa ca m-am oprit la Telwin 165/195, Jasic 200 si Glady 200. Va rog o opinie. Multumesc.

Tabla 0.2 mm nu o sa reusesti sa sudezi cu electrod invelit dar cum sa spus in masina tabla e mai groasa, dar chiar si asa tot greu este, am mai spus-o cand aveam Dacia am facut aceasta operatiune pe ea cu supertit fin dar cu material de adaos suplimentar si extrem, extrem de greu, mai bine renunta la traf si ia Mig/Mag, o sa mearga mai bine dar tot greu o sa fie, prea subtire tabla...

Ca fapt divers daca esti meserias poti suda tabla de 0.6 Mig/Mag....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări