Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Da, eu din ala inalt am vazut.

Chiar pentru aluminiu il foloseau.

Dupa mine l`as lua pe al mai ieftin.

De ce n`ai insistat totusi pe Lincoln, e super ala.

Grig

Link spre comentariu

Stai linistit nu am nici o problema, nu e vina ta oricum, e vina lor ca au aproape acelasi nume pt 2 produse diferite. Da, modelele care au si AC sunt si pt aluminiu. Nu vreau Lincoln, ma deranjeaza prezenta "scazuta" pe piata noastra. Mie frica de serviciile lor la noi, dar recunosc ca la nivel mondial este un brand de top. ESAB si Kemppi sunt branduri europene si sunt mult mai bine reprezentate pe piata noastra, aproape fiecare magazin de aparate de sudura are ESAB si Kemppi. Revenind la discutie sunt uimit in continuare de acea diferenta de pret de aproape 50%. Eu inteleg ca la nivel mondial baietii de la ESAB sunt niste zei, ei au inventat sudura MIG, sudura cu electrozi si ce or mai fi inventat, dar chiar asa? sunt cu 50% mai tari decat Kemppi? (apropo, din cate am inteles nici baietii de la Kemppi nu sunt asa oricum, cica ei au inventat invertorul).De asta am intrebat daca a folosit cineva de aici produse Kemppi, poate daca nu facem comparatia cu ESAB o facem cu Telwin sau altcineva ca sa ne facem o idee.

Editat de Artanis.ro
Link spre comentariu
Vizitator dan_ion

Legat de serivce-ul Lincoln si garantie in romania te cam inseli . NU cred ca au fost probleme pe partea de garantie ; N-am auzit pe nici un forum sa se vaite cineva de asa ceva 

Detin un aparat de sudura Lincoln si pot sa spun ca am avut si tangenta cu partea de service Lincoln( aparatul nu s-a stricat de la sine ; s-a defectat din cauza operatorului uman ; era folosit si ca masa pentru flex acel aparat de sudura ) si ce iti pot spune este ca piesa vine cam dupa 5-6 zile  in general

Nu prea au piese pe stoc , dar cel mai important este ca se asigura service 

La esab am vazut ca au service undeva prin berceni pe la imgb ; nu stiu cum stau pe partea de piese si in cat timp sosesc 

La kemppi in schimb am vazut ca nu au service in bucuresti si nici nu stiu daca au vreo filiala in romania , cred ca au doar un distribuitor

Lincoln si esab sunt prezenti ca si firma in romania ; au reprezentante ceea ce conteaza mult .

Editat de dan_ion
Link spre comentariu

...........Nu vreau Lincoln, ma deranjeaza prezenta "scazuta" pe piata noastra. Mie frica de serviciile lor la noi.......

Strict legat de service, daca piesele nu sint pe stoc si de regula nu sint dureaza cam doua saptamani "toata treaba" adica de cind soseste aparatul, constatare, raport, sosit piesa, montat, verificat etc, o spun lucrind intr-un service, perioada cint sta in service se prelungeste la perioada de garantie acordata, 3 ani daca e vorba de acel TPX.....

Link spre comentariu

Kemppi mig-mag folosesc eu, un mig 2530.Este mult peste Telwin de aceiasi clasa!Numai ca la Kemppi sunt scumpe consumabilele originale.

Aha, si cum ti se pare ca durabilitate si fiabilitate? Daca sudezi cu el 6-7 ore se incalzeste tare?

Link spre comentariu

Sunt echipamente profi, deci rezista fara probleme!Nu am pus mana niciodata sa vad daca s-a incalzit, dar il forjej cateodata de numa si nici nu simte!Are un transport al sarmei simplu, cu o rola, dar este mult peste Telwin.De partea electonica nu mai spun.

Editat de spik
Link spre comentariu

Telwin nu intra in categoria 'scule serioase'. Am văzut destule mig-maguri la care a fost ars traful de forță....mecanismul de antrenare e de rahat,electronica face si ea figuri...la invertoarele noi suferă din greu de contacte imperfecte si treceri metalizate cu defecte.Kemppi este o marca serioasa care nu prea au probleme. Am văzut câteva mig.mag din modelele noi scoase de Kemppi si chiar daca au mult plastic în construcție sunt foarte fiabile. Lincoln face parte tot din gama superioara si pe partea de servis nu trebuie să vă faceți probleme....cum a zis nickrvl(pe care.l salut!!!),toate problemele apărute se soluționează foarte prompt,e vorba de ceva timpi de livrare care apar din cauza transportului prin curier.

Link spre comentariu

Va recomand sa discutati cu un distribuitor esab despre calitatea actuala a produselor ESAB caddy , intrebati-i cum sunt cele din prezent comparativ cu cele de acum 5-6 ani

In paralel va recomand sa aruncati o privire si peste acest invertor de sudura lincoln  pentru ca e posibil sa va fie mai util ; e un aparat multiproces ; sudeaza si MMA si TIG si MIG-MAG ; sudura TIG este cu amorsare prin contact nu este HF ; este exact ca la Esab  ; 

E util daca pe viitor veti dori sa sudati Mig-Mag 

Acum ceva timp am recomandat si eu modelul Speedtec 200c chiar in postarea de mai sus ; cred ca e alegerea ideala  in acest buget ;

nu recomand Handymig ,acesta e mai mult hobby ; 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator tavi24

Buna ziua. Sunt foarte nou pe aici si apelez la cunostintele dvs. pentru a ma ajuta in alegerea unui invertor de sudura pentru utilizare casnica. Vreau sa imi spuneti parerea dvs in legatura cu un JASIC 200 ARC PRO de pe site/ul depozitudescule sau un proweld 250 pi de pe proenerg. va rog mult dati/mi un sfat. va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator vlad_adrian

Buna tuturor.

In ciuda comentariilor carcotase, am hotarat sa achizitionez un invertor de sudura VELT. Am ales modelul MMA-140 care dupa spusele producatorului este din gama "profesionala" si poate suda continuu si la curent maxim 140A, constuctie modulara, are functiile Arc force, Hot start si Anti stick.

Tin sa precizez de la inceput ca l-am cumparat pentru curte, mai mult de hobby, un gard, o poarta etc...

De ce am ales modelul asta:

- producator roman ( desi facut prin china probabil, cu componete din diverse surse ) sustin producatorii locali, dar din experienta stiu ca la chinezi se fac si lucruri foarte foarte  bune, in functie de pret intotdeauna pot sa ofere exact ce doresti.

- garantie 2 ani

- cabluri groase si rezonabil de lungi ( 2m masa si 2m port electrod suficient pt mine la curte, nu lucrez la banc asa ca pot misca aparatul )

- afisaj digital

- pret mic pt ce promite

Doar azi l-am primit si l-am testat putin cu electrod rutilic de 2.5, mi se pare ca merge foarte frumos, arc electric stabil suna frumos si cursiv cand sudezi, nu stropeste, se amorseaza usor. Adevarat este ca am mai sudat doar ocazional cu invertor, eu avand in dorare doar trafo clasic posibil de aceea sa mi se para ca merge asa de bine. Urmeaza sa mai testez zilele urmatoare si cu bazici de test sa vad cum merge si cu 3.25 evident. 

Mi se pare foarte solid, zice ca are 4,3 kg dar in comparatie cu ce am mai vazut aparatu "are greutate" pt volumul lui.

Atasez link cu cateva poze facute la bec cu interiorul. Am observat ca PCB-urile sunt lacuite peste toate componentele si traseele, deci probabil rezista la praf, pilitura etc, de aceea si asa de lucioase pozele. E bine organizat in interior si foarte bine dirijat aerul pentru racire, altceva nu pot spune neavand experienta cu maruntaiele altor invertoare.

Daca aveti ceva observatii la pozele atasate sunt curios de pareri.

https://drive.google.com/open?id=0Bw_0D6jWNl2GeVhFR1ZfSTNWNXc

post-182327-0-70848400-1476213575_thumb.jpg

Link spre comentariu

Aceasi Marie...., e mai vechiul ZX sub o alta culoare si forma bunicele de altfel insa sa nu-l trantesti ca o sa-i sara plasticele acelea pe post de suporturi PCB, curentul afisat sar putea sa se nimereasca cu cel real, testezi, insa afisaza doar pe cel presetat. Se descurca bine in zona electrodului de 2.5, bazic vorbesc, pentru 3,2 nu mai mult de 3-4 electrozi, tot bazic ca supertit sudeaza toate...

Le gasesti sub diverse denumiri, Panzer, Iweld si altele care nu-mi vin in minte acum.

Link spre comentariu

vlad_adrian

Incearca sa sudezi in regim normal 10 minute (sudezi electrodul astepti 10 secunde bazi zgura , treci la urmatorul si tot asa ) cu electrozi bazici de 3.25  ; sunt curios daca intra in protectie , si daca intra dupa cat timp intra 

afara sunt 13-15 grade acum , deci il ajuta mult si temperatura mediului exterior ;

daca ai un clampmetru pune-l si pe el sa vedem si ce curent are in sarcina 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ultima mea achizitie.

Teoretic 160 A, nu am sudat inca cu el.

Nu am reusit sa il masor in scurt, are o protectie.

Costul este de 150 Roni, era ultimul din ,, magazin,,, aruncat sub un raft cu o motopompa calare pe el :mort , nu are nimic, nici cabluri , nici masca nici caricatura de perie, nici carte tehnica, nici cutie, nici cordita de transport..........Este doar el, un mic nudist. :rade:

M-a ajutat colegul pompier de la Dragonul Rosu sa il iau in conditiile astea.

Sa vad cum ,,pocneste,, saptamana viitoare.

Rog sa va dati cu parerea........

Ps. este sub forma de moft, chiar nu aveam nevoie de el,mi-a placut ca este micut :limb: , in functie de cum functioneaza, poate il fac cadou ( daca merge bine il dau) .......

post-178401-0-93568100-1479583716_thumb.jpg

post-178401-0-78721200-1479583722_thumb.jpg

post-178401-0-76342300-1479583727_thumb.jpg

post-178401-0-14363800-1479583746_thumb.jpg

post-178401-0-64166000-1479583754_thumb.jpg

post-178401-0-12261500-1479583766_thumb.jpg

post-178401-0-45592300-1479583772_thumb.jpg

Editat de autom
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări