Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Asa cum spunea si colegul mai sus , aparatul poate suda TIG dar nu are amorsare HF , amorsarea HF permite initierea procesului fara atingere si astfel nu se contamineaza sudura cu tungsten 

Ati mai sudat pana acum TIG ?  sa stiti ca e un procedeu destul de minutios 

Sper sa nu confundati sudura TIG cu cea MIG-MAG 

Va recomand sa discutati cu un distribuitor esab despre calitatea actuala a produselor ESAB caddy , intrebati-i cum sunt cele din prezent comparativ cu cele de acum 5-6 ani

In paralel va recomand sa aruncati o privire si peste acest invertor de sudura lincoln  pentru ca e posibil sa va fie mai util ; e un aparat multiproces ; sudeaza si MMA si TIG si MIG-MAG ; sudura TIG este cu amorsare prin contact nu este HF ; este exact ca la Esab  ; 

E util daca pe viitor veti dori sa sudati Mig-Mag 

Daca vreti doar MMA + TIG puteti gasi la Lincoln 170s  un pret mult mai mic decat la esab 

Daca aveti buget 5000 Ron +  alegeti un aparat cu amorsare HF de la un producator consacrat

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Aparatul poate suda în mod tig dar nu are amorsarea în hf. Acum depinde de d- voastră dacă va împăcați cu sudura tig lift.

Asa cum spunea si colegul mai sus , aparatul poate suda TIG dar nu are amorsare HF , amorsarea HF permite initierea procesului fara atingere si astfel nu se contamineaza sudura cu tungsten 

Ati mai sudat pana acum TIG ?  sa stiti ca e un procedeu destul de minutios 

Sper sa nu confundati sudura TIG cu cea MIG-MAG 

Va recomand sa discutati cu un distribuitor esab despre calitatea actuala a produselor ESAB caddy , intrebati-i cum sunt cele din prezent comparativ cu cele de acum 5-6 ani

In paralel va recomand sa aruncati o privire si peste acest invertor de sudura lincoln  pentru ca e posibil sa va fie mai util ; e un aparat multiproces ; sudeaza si MMA si TIG si MIG-MAG ; sudura TIG este cu amorsare prin contact nu este HF ; este exact ca la Esab  ; 

E util daca pe viitor veti dori sa sudati Mig-Mag 

Daca vreti doar MMA + TIG puteti gasi la Lincoln 170s  un pret mult mai mic decat la esab 

Daca aveti buget 5000 Ron +  alegeti un aparat cu amorsare HF de la un producator consacrat

Mda, era chiar grozav daca avea HF. Se pare ca nici multi proces de la Lincoln nu are, nu cred ca l-au omis...ar fi fost scula perfecta(imi ofera si MIG acest Lincoln, dar nu am nevoie de el). Ideea cu aparatele multi proces este, din cate am inteles de la alti sudori ca, cica sunt de fapt aparate MIG MAG la baza si celelalte procese nu le fac atat de bine. Oricum cu MIG nu am ce face. O alta solutie ar fi sa incerc invers, sa imi cumpar un invertor TIG care sa faca si MMA, dar la ESAB acest produs se numeste Caddy TIG 2201i si este prea scump.

Nu inteleg ce vreti sa spune-ti despre calitatea produselor ESAB caddy fata de cele de acum 5-6 ani, ar trebui sa fie cumva? stiti ceva despre ele? Eu am sa ii sun oricum sa ii intreb daca acel TIG tilt este chiar tilt si nu este cumva scratch, ca daca e scratch nu-l mai vreau. Pot sa traiesc cu tilt-ul ca nu sudez inox medical, dar cu scratch-ul nu. In functie de ce imi raspunde-ti am sa ii intreb si despre calitate.

Ideea este urmatoarea, mi-ar placea sa am un aparat de sudura care sa fie foarte bun pe aceste 2 procese. Procesul TIG este minutios cum zice-ti, dar este si precis si foarte calitativ. Cel MMA este foarte bun pentru chestii rapide prin curte si in aer liber. Cei de la ESAB au lansat anul trecut, dar vad ca e disponibil doar in America si abia a ajuns de 1 luna in Germania, modelul ESAB Rebel EMP215ic. Cauta-ti pe youtube, este senzational, dar in Romania nu este si imi este frica sa ma gandesc la ce pret o sa ajunga.

Sa imi spune-ti care e faza cu, calitatea ca o sa vorbesc oricum cu baietii de la ESAB pt acel caddy.

PS: Oare caddy-ul asta duce electrozi bazici de 4mm?

Editat de Artanis.ro
Link spre comentariu

Probabil vroiai sa spui LIFT START 

Uite un link util : 

Multiprocesul de la lincoln are LIFT start pe TIG la fel si Invertorul lincoln 170s  ; ambele au Lift start  

Lift start este diferit de Scartch start 

Nici eu nu ti-as recomanda scratch start  ; iti recomand de la lift start in sus

Link spre comentariu

Probabil vroiai sa spui LIFT START 

Uite un link util : 

Multiprocesul de la lincoln are LIFT start pe TIG la fel si Invertorul lincoln 170s  ; ambele au Lift start  

Lift start este diferit de Scartch start 

Nici eu nu ti-as recomanda scratch start  ; iti recomand de la lift start in sus

Citeste cu atentie ce am scris, "Eu am sa ii sun oricum sa ii intreb daca acel TIG tilt este chiar tilt si nu este cumva scratch, ca daca e scratch nu-l mai vreau". Nu am crezut ca poate fi atat de greu sa imi gasesc un aparat de sudura.

Link spre comentariu

Eu personal nu am habar ce inseamna "TIG tilt"  ;   esti amabil sa-mi explici ce inseamna pentru ca eu nu am mai auzit termenul

Am auzit de lift TIG sau scratch sau hf 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Deci daca esti multumit de Lift TIG , si vrei ceva bun la un pret ok ,  eu iti recomand sa iei Lincoln 170s , pentru ca are functia Lift TIG 

Daca ai bani ia-ti ce a recomandat Nickrvl  , sa stii ca ti-a recomandat ceva foarte OK , singurul lucru neplacut la acel aparat este pretul 

Link spre comentariu

La Lincoln, Invertec 220TPX te-ai uitat?

Foarte tare sugestia, dar unde gasesc asta in Romania?

Scrie ca are si HF. Daca are si MMA sper sa poata sa duca bazici de 4mm. Din cate vad baietii de la ESAB nu au un produs concurent la perfomanta si pretul acestuia.

Link spre comentariu

Nu-ți vad locația, azi sint plecat dar de mâine putem discuta despre detalii inclusiv de preț. "Știe" inclusiv mma cu toate reglajele......

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Ok, cred ca am gasit ce vreau. Deci intrebarea este ce parere aveti voi care a-ti folosit, despre echipamentele de sudura Kemppi. Inclin sa imi cumpar acest Kemppi minarc Tig Evo 200 MLP in defavoarea lui ESAB Caddy Tig 2200i, TA34. Motivul este pretul, Kemppi-ul are si el HF si Pulse si costa 2000 de euro fata de ESAB care costa 2900 de euro.

De asta va si intreb, ce parere aveti de Kemppi, cum vi s-au parut? Vi se par niste echipamente durabile? Fiabile?

Ms

Link spre comentariu

ESAB este AC/DC, Kemppi cred ca nu, de acolo diferenta de pret.Grig

Nu, modelul de la ESAB este cel fara AC/DC. Modelul cu AC/DC este mai inalt. Asta e ESAB-ul http://www.sfera.com.ro/sudare_taiere/aparate_sudura_tig/caddy_tig_2200i_ta34Deci acest ESAB costa 2900 de euro (l-am gasit pe ebay sh la 2000 de euro). Kemppi-ul costa cum am spus 2000 de euro. Intrebarea este: Este ESAB-ul cu 50% mai miez? Chiar asa? Pt ca produsele astea 2 sunt fix pe acelasi nivel.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări