Ion_Bumbu Postat Mai 20, 2016 Partajează Postat Mai 20, 2016 Dotarea standard a aparatelor monofazice bune de pina la 200Adc este asta, cablu de 16mmp ,alealalte au si de 10mmp. Profesia, hmmm, azi agricultor. Miine mai vedem! Grig P.S. Pentru sudura fara invelis chiar n`ai inteles de unde a plecat, in nici un caz de la mine, dar in orice caz si un chinezesc o face. Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 20, 2016 Partajează Postat Mai 20, 2016 Citez : Dotarea standard a aparatelor monofazice bune de pina la 200Adc este asta, cablu de 16mmp ,alealalte au si de 10mmp. Sursa : Ion Bumbu GRESIT, GRESIT, GRESIT domnule Grig Nu stiu de unde ati scos-o pe asta cu 16mmp si 200A pe aparatele "bune" dar nu are nici o legatura cu realitatea , poate gasiti pe chinezariile de 2 lei sau pe alte petrade Raspunsul meu + ARGUMENTELE : Haideti sa luam doua nume : Lincoln si Miller , ce parere aveti despre ei ? fac aparate bune ? , Eu personal cred ca DA O sa luam spre analiza doua modele de putere mai mica de 150-160 Amperi ; de la Miller vom lua modelul ST 160 care are 150A si de la lincoln modelul Invertec 170s care are 160A Am cautat aceste modele pe internet la vanzare cu dotarile/accesoriile originale de la producator ; un fel de pachete complete si originale ; mi-a fost mai greu de gasit varianta asta pentru ca in general se vand in varianta : "doar aparatul" ca sa para mai ieftine pentru cumparator ; Aveti aici pentru miller ST 160 si pentru Lincoln 170s gasiti pe acelasi site aici , care este acelasi drac dar mai clar si mai simplu si in romana aici => Invertor lincoln 170s de unde va si citez :cabluri de sudura (sectiune 25mm2) de lungime 5 m Deci atat Lincoln cat si Miller isi echipeaza aparatele cu cablu de 25mmp , care au niste curenti ceva mai mici de 200A , Acesti producatori (Lincoln cat si Miller, Kemppi , Fronius ,etc) vand si varianta : "doar aparatul" si atunci tu poti sa-ti pui ce te taie pe tine capul ca si cablu de sudura Va rog sa nu mai informati GRESIT forumul domnule Grig Acesti producatori de care am amintit eu mai sus , chiar respecta tabelul pe care chiar dumneavoastra l-ati postat mai devreme ( unde apare o corespondenta intre curentul suportat , sectiune si durata ) astia sunt producatorii buni nu aia care pun 10 sau 16 mmp pe 200 A Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 In apararea mea si a chinezariei precizez ca scula are 5 ani de garantie....ceea ce nu e rau deloc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 La cable de 3m se folosesc uzual sectiuni de 16mmp mai ales la scule monofazice. Cablele , asa cum ai observat intr`un tirziu, sint accesorii, eu la ESAB LHL315 care e de 315A am primit cablul de masa de 25mmp/3ml , cleste de 315A avind cablu de 5m si 35mmp, asa l`a dat ESAB. Din logica de mai sus acel ESAB a fost vindut ca un chinezism de proasta calitate. Hai sa fim seriosi si sa ne vedem de treaba, e vorba despre scule folosite de noi ca hobby , reparatii usoare. Asa cum am mai spus cu acel ESAB nu am topit mai mult de 10 electrozi cu el , in rest a fost imprumutat la un amic mai mult, e scula de santier. Culmea este ca in domeniul in care pot suda cu chinezul 1,6mm-4mm la o singura dimensiune se simte mai bine ESAB, va las pe voi sa ghiciti care! Grig Link spre comentariu
spik Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Bineinteles ca electrodul de 4, nu?!"Chinezul" fiind prea puternic, cablurile de 16 mai tempereaza "amperii" si astfel poti suda la curentul potrivit!!!Hai ca ne dam "batuti"...spune- ne dumneata! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Surprinzator ala de 1,6mm!!! Nenorocitul de ESAB are ceva limitare a tensiunii la curenti mici si nu "gaureste" asa tare tabla daca scapi un pic mai lung arcul. Orium merge fain si chinezul mai ales ca`s invatat mai mult cu el. Grig Link spre comentariu
spik Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 E bai cu 1,6...sudezi bine juma' apoi incepe sa se supraincalzeasca si se topesste mai repede... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Cam asaceva insa aia de la ESAB au facut ei minareala si parca merg mai bine pe al lor. Haiul mare e ca ala e de 300A invertorul si l`au facut sa mearga bine pentru 1,6mm Grig Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) In apararea mea si a chinezariei precizez ca scula are 5 ani de garantie....ceea ce nu e rau deloc. NU neg asta ; dar conteaza foarte mult si ce inseamna acea garantie , ce ACOPERA si ce NU ACOPERA , si cat de usor ti-l SCOT DIN GARANTIE Stii ca pilitura de fier este dusmanul nr 1 al invertoarelor ( scurt circuit pe placa ) si drept urmarte majoritatea producatorilor NO NAME " Petarde" nu iti repara aparatul si iti spun ca este vina ta si PA PA La Lincoln de exemplu nu este asa , ai plitura de fier pe placa , in primul rand nu o afecteaza cu nimic , apoi acea pilitura de fier nu influenteaza cu nimic garantia Nu conteaza NUMARUL DE ANI DE GARANTIE , conteaza CE ACOPERA acea GARANTIE si mai mult de atat CAT de FIABIL ESTE APARATUL ! eu la ESAB LHL315 care e de 315A am primit cablul de masa de 25mmp/3ml , cleste de 315A avind cablu de 5m si 35mmp, asa l`a dat ESAB. Din logica de mai sus acel ESAB a fost vindut ca un chinezism de proasta calitate. Hai sa fim seriosi si sa ne vedem de treaba, e vorba despre scule folosite de noi ca hobby , reparatii usoare. Asa cum am mai spus cu acel ESAB nu am topit mai mult de 10 electrozi cu el , in rest a fost imprumutat la un amic mai mult, e scula de santier. Grig Esab-ul l-ati luat de nou ? va intreb pentru ca dupa cum v-am aratat atat lincoln cat si miller cand vand si accesorii le vand conform cu normativele si cu tabelul postat chiar de dumneavoastra Ati mai sudat cu vreun alt aparat de firma decat Esab-ul pe care-l aveti ? Lincoln , Miller , Kemppi, Fronius ? Editat Mai 21, 2016 de sonyjvcro Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) Da, am folosit un EWM 162. ESAB e luat gata defect, a fost cam 80E cu troller si cable originale. Bun se vinde la peste 500E inca. Grig L.E. Aveti o discutie cu cei de la Stahlwerk referitor la garantie. Intre timp au si reprezentant in Romania conform site oficial. Editat Mai 21, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) Ca tot se discuta de invertoare de sudura si de alte scule chinezesti. Am discutat cu un inginer, seful unui laborator de sudura. Din una in alta i-am cerut parerea despre invertoarele de sudura chinezesti,eu avind unul Panzer. Mi-a spus un lucru care ma facut sa-mi schimb parerea despre chinezi . Spunea ca ,chinezii fac invertoare pentru toate buzunarele. Cine are bani poate achizitiona invertoare, care fac concurenta unor invertoare produse de marci cu renume, dar si invertoare,unele putind sa mearga mult si bine(depinde de noroc),precum si invertoare, care dupa citeva minute sa sfirseasca, scotind fum si scintei. In concluzie, chinezii nu-s chiar asa cum ii credem noi. Avind de a face cu tot felul de marfuri chinezesti,de doi bani ne-am format o parere nu prea buna despre ei. In realitate, chinezii pot face lucruri foarte bune. Editat Mai 21, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 NU ma voi referi stric la domeniul asta ; Iti voi raspunde la modul general Chinezesc si de calitate => Costa ; stiu branduri chinezesti care au facut istorie in unele domenii , sunt fiabile , sunt apreciate dar au un COST pe masura daca erai atent la ce a scris colegul mai sus ai fi remarcat ca omul s-a declarat nemultumit de grosimea cablurilor pentru sudura manuala -mma ; deci probabil sunt subdimensionate Asta am spus si eu acum cateva zile dupa cum vezi in paragraful de mai sus Link spre comentariu
autom Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Fac un pic de offtopic........... Produsul din Dedeman http://www.dedeman.ro/ro/scule-si-unelte/sudare/echipamente-de-sudare/echipamente-de-sudare-cu-electrozi-invel/invertor-sudura-panzer-mma-nv-160bd.html Si, acelasi produs, un pic mai ,,fortos,, http://www.aliexpress.com/item/220V-New-protable-plastic-pannel-suitable-4-0MM-electrode-IGBT-inverter-DC-welding-machine-equipment-tool/32512840349.html?spm=2114.01010108.3.310.lgAByE&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_1_10017_507_401,searchweb201603_2&btsid=2ed64475-136a-40b0-ba84-01856eb9fce4 Link spre comentariu
sonyjvcro Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Nu cred ca e nici o diferenta , chiar e mai ieftin produsul la dedeman , si cel mai important ai garantie la dedeman ; deci nu vad nici o afacere sa-l cumperi din afara tarii Mi se pare un risc asumat aiurea Link spre comentariu
peternan Postat Iulie 6, 2016 Partajează Postat Iulie 6, 2016 Va salut ! Am vazut in piata la rusi un mini invertor MEDVED MAC 200 la 450 RON , ar merita achizitonat pentru mici lucrari de hobby ? Este cat de cat fiabil sau cedeaza din prima ? Vanzatorul zice ca da garantie doi ani ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum