Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Vizitator dan_ion

Tensiunea de mers in gol de 45 V o are si modelul Lincoln invertec 170s , si Invertec 150s si invertec 135 S detalii aici , ( pagina 2)  sau aici pagina 9 ; deci la 45V  lincoln sudeaza de rupe cu electrozi bazici 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator alexfullmax

Sfat achizitie ! sudor amator  > de preferinta 3.20/3.25   bazici & rutilici !

180A, Esab Buddy Arc 180

MILLER STI160  MMA 160A

MMA 160A STANLEY POWER 185

STANLEY  SUPER 240 INVERTOR 5-190A

MMA/TIG 200A TELWIN TECHNOLOGY236HD

MMA 160A LINCOLN ELECTRIC INVERTEC 170S

Editat de alexfullmax
Link spre comentariu

Recomandarea mea este sa fugi de Stanley iar de Buddy Arc sa nu traiesti cu impresia ca este un invertor Esab, este 100% chinezesc si-l gasesti sub diverse denumiri si culori, Alfain, Askainak, Magmaweld, Bester etc, dar Esab si-a pus "eticheta" pe el de parca ar fi Esab....., deci pe oricare din acestea din urma ai alege sa sti ca nu gresesti, ba chiar il poti lua mai ieftin ca deh nu e Esab.....

Link spre comentariu
Vizitator dan_ion

Salut 

Esab buddy este un invertor chinezesc care nu are nici o legatura cu calitatea esab si mai ales cu gama Caddy 

Stanley este de fapt awelco , poti verifica chiar tu intrat pe site-ul awelco.com  sau awelco.com/about-us   ; apoi poti cauta pe formul asta problemele specifice acestei marci , vei vedea ca sunt cu probleme

Telwin , dupa parerea mea este o marca de calitate medie ; are si ea problemele ei , poti gasi aici pe site mai multe despre telwin gama HD pe care ai ales-o si tu

de ex:: http://www.elforum.info/topic/112853-invertor-sudura-telwin-technology-210hd/

Cred ca cele mai bune optiuni sunt Lincoln si Miller    si daca presupunem ca ambele sunt la fel de bune nu ramane decat sa iei aparatul pe care-l gasesti la cel mai bun pret din cele doua

Vezi ca e o diferenta mare intre Lincoln 170s si miller sti160  ; Lincoln are DA  35%  la 160A pe cand Miller are DA    25% la 150 A ; 

cred ca mai corecta ar fi comparatia miller sti160 cu Lincoln 150S  ;                                        Lincoln 150S  are  DA   30%  la 140A

Acum ca si pret miller sti 160 vad ca este cam 2600 ron   ;  invertor Lincoln 150S  cam 2100 ron   si invertor Lincoln 170s  cam 2800  ron

astea sunt preturile cele mai mici pe care le-am putut gasi , ca sa comparam mere cu mere

Link spre comentariu
Vizitator dan_ion

vezi ca pe site-ul echipamentsudura.ro , cel de mai sus  unde ti-am pus link catre miller sti 160 , mai exista si niste """  invertoare "PROFESIONALE""""" mereu  la reducere  marca  BWE

care cica sunt " suedeze "  (probabil cutia lor o fi suedeza)   dar care sunt dupa constatarea colegului nickrvl niste CHINEZISME 100 %  ; 

Nickrvl ne-a pus si niste poze cu ele pentru a-si argumenta afirmatiile 

Ramai pe miller sau pe lincoln ; documenteaza-te care sunt mai fiabile in timp ; ce rata de intrare in service au , etc

Link spre comentariu

Salut,

Astazi mi-a sosit invertorul chinezesc Stahlwerk CT 535 S, comandat in Germanistan, 2243 lei cu tot cu transport, adus la usa," stie" MMA, TIG si plasma.Are accesoriile necesare, inclusiv regulatorde presiune+manometru. Cablurile MMA is subtirele -9 mm diametru cu tot cu izolatie, o sa comand altele.

Mai multe info dupa ce o sa lucrez cu el.Coletul cantarea cc 22 kg cu toate accesoriile.

Am vazut niste poze cu sudurile facute cu acest aparat, pe un alt forum plus un mic review dupa 1 an de utilizare..Absolut multumitor pt mine personal.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Cred ca cel mai important este ca acest aparat sa o dureze cativa ani fara sa se strice ;  cred ca diferenta dintre un aparat chinezesc si unul de calitate este fiabilitatea in timp

Link spre comentariu

NU ma voi referi stric la domeniul asta ; Iti voi raspunde la modul general 

Chinezesc si de calitate  =>  Costa  ;

stiu branduri chinezesti care au facut istorie in unele domenii , sunt fiabile , sunt apreciate dar au un cost pe masura 

daca erai atent la ce a scris colegul mai sus ai fi remarcat ca omul s-a declarat nemultumit de grosimea cablurilor  pentru sudura manuala -mma ; deci probabil sunt subdimensionate

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Pentru debitarea cu plasma iti trebuie debit mai mare de aer fata de ce pot compresoarele ce le-am vazut in "grota".Tabla de 6 mm grosime o sa taie frumos, dar la grosimi mai mari o sa taie din ce in ce mai urat.Oricum asteptam poze si impresii!Spor la treaba!

Link spre comentariu

Atenție mare ca s-au tâmpit si ăștia de la Helvi. Modelul Helvi Galileo 176 are placă identică cu ce se găsește în Esab Buddyarc,Alfain si altele asemenea...si am o bănuială că prețul nu e tocmai mic(deh,are siglă Helvi pe carcasa).

Link spre comentariu

daca erai atent la ce a scris colegul mai sus ai fi remarcat ca omul s-a declarat nemultumit de grosimea cablurilor  pentru sudura manuala -mma ; deci probabil sunt subdimensionate

Sint atent totdeauna, e vorba de cable de 16mmp.

Suficiente pentru uz casnic/amatoricesc.

Grig

Link spre comentariu

uite la ce iti dau dreptate : cablurile de 16 mmp  sunt in regula pentru lungimi scurte 3m si diametru electrod de 2.5 mai rar 3.25 ; dar sunt ok

Uite si unde gresesti dumneata :  invertorul minune de mai sus are 220 amperi in modul MMA  deci poate suda cu electrod de 5 mm ; daca dumneata crezi ca un cablu de 16mmp poate duce 220A in regim de sudura uzuala , cred ca ar mai trebui sa mai recitesti niste normative electrice si apoi sa te exprimi 

Mi se par destul de dubiosi acei 220A  la un invertor alimentat monofazic ;  e destul de posibil sa fie amperi chinezesti ( d-aia de calitate)  ;

si unde mai pui ca are si un DA de 60% la 220A     (la  25 grade)

Nu vad nici un PFC  implementat 

Atenție mare ca s-au tâmpit si ăștia de la Helvi. Modelul Helvi Galileo 176 are placă identică cu ce se găsește în Esab Buddyarc,Alfain si altele asemenea...si am o bănuială că prețul nu e tocmai mic(deh,are siglă Helvi pe carcasa).

Lincoln , Kemppi , Fronius   inca nu s-au prostit si sa speram ca nici n-o vor face  ; Din punct de vedere calitativ au un renume destul de bun 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

In afara de reclame si tupeu mai greu cu restu.

Am spus si mai spun inca o data, pentru casa si amatori 16mmp este arhisuficient.

Mai repet, am un chinez pe care scrie 200Adc, masurat cu un cleste Flike a dat 195Adc pe electrod de 3,25mm.

Ai aici un tabel referitor la sectiuni de cablu si curenti.

post-199767-0-28531700-1463775224_thumb.jpg

Grig

Link spre comentariu

hai sa facem un exercitiu de ratiune , bazandu-ne pe tabelul postat de dumneata mai sus

Aparatul la care noi doi facem referinta are un DA de 60 % la 220 A ; hai sa ne uitam impreuna pe acel table pus de tine la cablul cu conductroul de sectiune 16mmp,la 60 % din timp sa vedem ce curent maxim suporta :     Surpiza !!!!  suporta 140A nu 220 A  cum cica poate oferi aparatul ;

aparatul avand DA  la 220A   60%

Cand am spus ca acel cablu este subdimensionat pentru acel aparat m-am exprimat corect

Cred ca acestui aparat , la cei 220A i-ar fi trebuit un cablu cu sectiunea conductorului de 35A

Cum dumneata se pare ca ai o obsesie legata de chinezisme si de sudatul cu electrod fara invelis , probabil si eu simpatizez lucrurile conforme si de calitate 

Dumneata ce profesie ai ? 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări