spik Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Eu recomand Glady pt. ca am lucrat cu el, alte aparate ca Telwin Force 165 nu are forta lui si sunt mai scumpe.In rest nu vorbesc de alte aparate pt. ca nu le cunosc si nici depanator nu sunt.Am lucrat si lucrez cu Telwin technology, Selco, Lincoln, Kemppi, Esab.Eu zic sa iei Glady de 200 sau 250A, daca ramai la aceasta marca. Link spre comentariu
alin 105 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 (editat) ... De ce nu-ti transformi traful intr-un Mig/Mag? dar o sa fie de munca..... A reusit cineva o astfel de transformare?Dar de ce transformare traf?Un invertor nu ar fi mai usor de transformat? @spik, ma gandeam la Glady din cauza ca am vazut ca l-ai recomandat in randul chinezariilor "mai cinstite"...si il mai recomandase inca cineva...Altfel is deschis la orice propuneri, acuma, pana nu am dat banu` joc, pe urma e tarziu. Azi am imprumutat un invertor Bester de 160 A, am de sudat o chestie mai fitzoasa -niste componenete de mobila din profil de 60x60x2....Is foarte curios de rezultat, pana acuma nu am mai lucrat cu altceva decat cu trafuri... Editat Aprilie 29, 2016 de alin 105 Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Ce sa spun... eu am ramas amic cu cei de unde am cumparat tig-ul si imi place stilul lor de vanzare. Cand vorbesti cu ei iti pun pe tapet toate detaliile si performantele aparatelor ce le vand in functie si de ceea ce vrei sa faci.Patronul este inginer electronist si garantia este la el si depanarea.Nu au interesul sa vanda petarde cu garantie fictiva cum fac supermarketurile. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Sunt putini cei ce vand cinstit si se pricep sa dea sfaturi in materie de sudura...bravo lor. Sa vezi cum se vinde sudura in Bacau-dai din dobitoc in dobitoc care se lovesc unul de altul si nu stiu sa raspunda la intrebari simple de genul:ce tig imi trebuie sa sudez aluminiu de 10 mm grosime? Si se mai lauda ca au traditie in domeniu..... Link spre comentariu
Vizitator dan_ion Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Revin pe subiectul Lincoln Invertec 135s , Am vazut acest invertor de sudura care este produs de Lincoln, si pare a fi in interior identic cu Lincoln 135s , doar carcasa difera Am analizat schema lui electrica si chiar mi s-a parut identica cu cea de la lincoln 135s , carcasa pare sa fie mai simpla fata de Lincoln 135s , dar ambele au protectie IP 21 . Merita achizitionat acest invertor ? e cea mai buna afaracere in banii astia 1200 ron ? Ma gandesc ca in general omul de rand sudeaza cam cu 2.5 si mai rar cu 3.25 Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Eu cunosc un meserias (mi-a facut gard nou si scara interioara) care sudeaza cu electrod de 2mm si are un inverter mic de la Telwin. Se duce cu sacosica de paine la lucrari. Si are lucrari multe ca face treaba buna. Niciodata nu l-am auzit sa se planga ca ar avea nevoie de un aparat de sudura mai mare sau ca ar trebui sa lucreze cu un electrod de 2,5, 3,25, sau 4mm. De la el am invatat ca electrodul de 2 este foarte bun pentru lucrarile casnice. Sudarea cu electrozi mari se preteaza la lucrari industriale, mari, unde fierul este gros. Pentru uz domestic este arhisuficient invertorul pe care ai pus ochii iar pretul este cat se poate de bun...mai ales ca este o copie a unui Lincoln. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Poti sa-l cumperi liniștit,este asamblat la fabrica din Polonia a celor de la Lincoln electric(acolo se produc mig- magurile), iar plăcile le iau de la cealaltă fabrica din Italia unde se produc invertoarele. Bester este numele fabricii din polonia si vand și sub acest brand. Link spre comentariu
spik Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Eu cunosc un meserias (mi-a facut gard nou si scara interioara) care sudeaza cu electrod de 2mm si are un inverter mic de la Telwin. Se duce cu sacosica de paine la lucrari. Si are lucrari multe ca face treaba buna. Niciodata nu l-am auzit sa se planga ca ar avea nevoie de un aparat de sudura mai mare sau ca ar trebui sa lucreze cu un electrod de 2,5, 3,25, sau 4mm. De la el am invatat ca electrodul de 2 este foarte bun pentru lucrarile casnice.Sudarea cu electrozi mari se preteaza la lucrari industriale, mari, unde fierul este gros. Pentru uz domestic este arhisuficient invertorul pe care ai pus ochii iar pretul este cat se poate de bun...mai ales ca este o copie a unui Lincoln.Este greu sa faci lucrari de confectii metalice usoare cu electrozi de 2.Nu poti suda profile de 3 mm si chiar de 2 asa repede si rezistent fara 2,5!Meseriasul ala de face lucru bun este un "chinez batran".Sa-l vad eu cum sudeaza balamalele de la o poarta cu 2! Link spre comentariu
danzel67 Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Uitati ce suduri face tipul acesta (Vitalii M) cu un Foxweld Master 202, care are o schema foarte generoasa, ca si numar de componente... https://www.youtube.com/watch?v=uSpmpj5F6Pw https://www.youtube.com/watch?v=NizgEblv8e4 Se gasesc pe la noi, cu numele acesta ? Asemanator imi pare un STERN de 200... cel putin la partea de iesire, care mi-a atras atentia cu cele doua(!) bobine de pe iesire, facute pe tor galben. Daca are si schema interna cu 12 mosuri si 12 diode si trei trafuri de forta, ca si Masterul 202, atunci merita cei 950 ron, nu ? Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 (editat) Este greu sa faci lucrari de confectii metalice usoare cu electrozi de 2.Nu poti suda profile de 3 mm si chiar de 2 asa repede si rezistent fara 2,5!Meseriasul ala de face lucru bun este un "chinez batran".Sa-l vad eu cum sudeaza balamalele de la o poarta cu 2! A sudat fara probleme balamalele pe teava rectangulara de 100/100- 4mm grosime cu electrod de 2mm. Se fac 9 ani si nu a cedat nicio balama. Numai cu acel aparat lucreaza si numai cu electrozi de 2. Este adevarat ca-i topeste mai repede...dar cu astia lucreaza el. Nu solicita nici aparatul.....il tine la 60-70A. Editat Mai 6, 2016 de mac01 Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 ......................... Se gasesc pe la noi, cu numele acesta ? Asemanator imi pare un STERN de 200... cel putin la partea de iesire, care mi-a atras atentia cu cele doua(!) bobine de pe iesire, facute pe tor galben. Daca are si schema interna cu 12 mosuri si 12 diode si trei trafuri de forta, ca si Masterul 202, atunci merita cei 950 ron, nu ? Eu va saftuiesc sa fugiti de Stern, personal le cunosc cu rata mare de defecte chiar daca pe el scrie 'jde mii de amperi, nu uitati ca un invertor nu e clasificat bun doar prin puterea sa ..... Link spre comentariu
danzel67 Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Nici eu nu recomand acel STERN, decat daca are schema acelui Master, care cred ca e conceptie ruseasca. Amandoua sunt facute in China , asta e clar, dar schema nu este facuta cu economie de componente. Chinezii (nu toti) asta fac : simplifica "simplificarea" unei scheme deja simple... Pe mine m-a surprins in mod placut felul cum amorseaza acel FOXWELD, mai ales ca tipul acela foloseste o tehnica de sudura care presupune zeci de amorsari succesive si, cel putin din ce se vede, nu da gres niciodata, iar daca sudurile acelea de pe profilele rectangulare sunt facute cu acel aparat as fi curios sa aflu si cu ce electrozi... Mie, sincer, dupa culoarea sudurilor pe acele profile nici nu imi pare sudura MMA, parca e o facatura video, doar pentru reclama, sau nu e facuta cu acel aparat... Sau tipul e chiar atat de bun, cum se vede !? Poate ne spune cineva care se pricepe la sudura, cu ce fel de electrozi suda acel Vitalii M ? In ceea ce priveste numarul amperilor, iar sunt de acord : mare nu inseamna neaparat si bun. Poate doar o rezerva de putere, dar nu neaparat si de fiabilitate, sau de calitate. Uitati de Amperi...pot fi si 125, dar curati Revenind la acel FoxWeld Master 202, iata si schema lui : Link spre comentariu
spik Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 (editat) A sudat faN probleme balamalele pe teava rectangulara de 100/100- 4mm grosime cu electrod de 2mm. Se fac 9 ani si nu a cedat nicio balama. Numai cu acel aparat lucreaza si numai cu electrozi de 2. Este adevarat ca-i topeste mai repede...dar cu astia lucreaza el. Nu solicita nici aparatul.....il tine la 60-70A.Munca de chinez batran!Nu poti avea o buna patrundere in materiale groase cu amperaj mic!Eu as "imbatrani" daca as suda asa! Editat Mai 6, 2016 de spik Link spre comentariu
Vizitator dan_ion Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Concluzia mea : acest Invertor sudura de 120A produs de Lincoln , care e identic cu modelul Lincoln 135s , dar cu carcasa diferita se justifica achizitionat de orice cetatean normal care in general sudeaza cu electrod de 2 sau 2.5 sau 3.25 ; desi eu cred ca electrodul cel mai des folosit la noi este cel de 2.5 rutilic ( supertitul de buzau ) Iar invertorul de la lincoln la cei 120 de amperi face fata cu brio la sudura cu electrod de 2.5 probabil 24 de ore din 24 Eu cred ca lincoln nu minte atunci cand declara un anumit curent pentru un aparat de sudura pe care-l produce ; Pana sa gasesc invertorul asta de la lincoln ma tenta destul de mult si esabul buddy 180 ; dar citind pe aici si mai cautand si eu am vazut ca e o cioara vopsita cu multi amperi Am vazut in lucru acest Invertor Lincoln 170s , mi-a placut , dar parca pentru un muritor de rand e cam mult la pret Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 7, 2016 Autor Partajează Postat Mai 7, 2016 Tensiune maxima de mers in gol 45 Vdc, e ok ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum