Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Asta este un raspuns urat...iar eu nu tratez colegii de forum cu astfel de cuvinte. 

Asteptam un altfel de raspuns...dar ma rog...daca tu asta ai inteles din mesajele mele si atata poti...este ok...nu-ti cer mai mult. Stiam ca electronistii sunt baieti destepti si civilizati ! Dar viata iti rezerva surprize.

Si cand ma gandesc ca chiar vroiam sa fac cateva poze si sa le atasez!

Deci....ma sfatuieste cineva cu un inlocuitor care sa aiba aceleasi specificatii cu SGW25N120? Nu vreau sa cumpar doua deoarece nu am ce sa fac cu al doilea.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Aici este o problema domnule si sigur nu-i vorba despre cum vorbesc eu.

Dupa cum am spus, ma indoiesc PROFUND ca exista invertoate realizate cu un singur tranzistor commutator de putere adica realizate in topologie forward cu un singur tranzistor, mai mult, un singur tranzistor de NUMAI 25A.

Daca nu vrei sa citeste printre rinduri, mai bine pui niste poze cit mai detaliate ca sa-ti spuna si colegii, nu numai eu, ca acel tranzistor este tranzistorul ce scurcircuiteaza rezistorul de incarcare a capacitorilor mai probabil decit tranzistor din invertor. Invertorul s-ar putea sa fie facut de fapt cu tranzistore SMD montate eventual chiar sub unul din radiatoare, tranzistoare care sint arse.

In consecinta, acel tranzistor reprezinta numai o mica parte din ceea ce este defect in invertor. Mai mult, daca am dreptate, acolo poti sa pui aproape orice tranzistor....mult mai ieftin.

post-178603-0-99032700-1460703260_thumb.png   46A la 25 Grade, la 100 grade numai 25A.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Parca si mie nu imi vine a crede....... dar cautand kit de reparatii pentru telwin 125, apare la acesta un singur igbt si trei diode la vreo 16 euro. Imi scot si eu sursa pc si o fac aparat de sudura  :rade:

L.E.

Aici este un manual cu poze.

Editat de amudsen
Link spre comentariu

In cazul asta inseamna ca acest invertor are o putere foarte "limitata".

Pt gasit un inlocuitor ar trebui stiut la ce frecventa lucreaza invertorul.....cu un osciloscopt s-ar putea afla.

Link spre comentariu

Parca si mie nu imi vine a crede....... dar cautand kit de reparatii pentru telwin 125, apare la acesta un singur igbt si trei diode la vreo 16 euro. Imi scot si eu sursa pc si o fac aparat de sudura  :rade:

L.E.

Aici este un manual cu poze.

Acel kit de reparatie de 16 euro nu contine dioda dubla de putere  60CPH03 (redresare dupa chopper) care la mine este in scurt. Si poate o sa radeti... dar este o simpla sursa in comutatie care sudeaza cu electrozi de pana la 2,5. Puterea aparatului este de 80A maxim. La treburi marunte in gospodarie si de scurta durata se poate folosi linistit un electrod de 2.

Si inca o data credeti-ma cand va spun ca are un singur IGBT. Sub radiatoare nu exista absolut nimic. L-am sucit si intors pe toate partile...am zis ca sunt ascunse pe undeva....de unde...ala era singurul tranzistor de putere din tot aparatul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Aparatul nu a fost al meu. A renuntat la el fostul proprietar cand a auzit cat il costa numai piesele. Eu am un Miller care sudeaza toata ziua cu electrod de 3,2 fara sa respire. 

Dar daca tot a renuntat la el fostul proprietar am zis sa-l repar. Este foarte mic si usor, intra intr-o punga de 1leu... cand mai am o treaba marunta cu el pe la tara l-am aruncat repede in masina. Nu merita investie prea mare.... un Telwin 125 se gaseste de cumparat nou la 500lei.

Link spre comentariu

Citat: Dupa cum am spus, ma indoiesc PROFUND ca exista invertoate realizate cu un singur tranzistor commutator de putere adica realizate in topologie forward cu un singur tranzistor, mai mult, un singur tranzistor de NUMAI 25A.Aici nu cred ca ai dreptate. Ce am intalnit in practica si aici pe forum, sant forward cu 2 tranzistoare. Configuratia reduce tensiunea max pe tranz la valoarea alimentarii, nu creste puterea de iesire fata de varianta cu un tranz la acelasi curent. Asa ca pt puteri mici poti folosi un tranzistor de tensiune mare. Avantaj, comanda simpla, nu mai ai nevoie de traf driver. Dezavantaj, puterea mai mare disipata la comutari. Iar acest IGBT are 1200V!!

Link spre comentariu

Poti înlocui fără probleme acel Sgw25n120 cu FGL40n120,faci si un upgrade invertorului(eu cu așa ceva le înlocuiesc)..iar pt cei ce nu cred(ssb) acest invertor de la telwin(force125) are un singur igbt si o singură dioda pe ieșire(60cph03). Schema este asemănătoare cu modelul mai vechi Tecnica114.

Link spre comentariu

Chiar sunt curios, cum sudeaza un astfel de  aparat  si ce scehema are ?

La 500 lei se gasesc chinezarii cu 6 diode si 4 tranzistori, care se lauda cu 200 A, chiar daca nu pot da atat, in fundul curtii, dar sudeaza surprinzator de bine fara sa aiba nici macar bobina pe iesire... merg chiar si cu bazic, dar cand vor ele...sau cand stiu cei care sudeaza. Nu cred sa existe schema mai simpla si mai practica decat asta. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări