Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Nu-mi vine sa cred ca acest aparat este profesional ; din descrierea lui nu m-a facut nimic sa cred ca ar fi asa ; probabil e un aparat chinezesc ca multe altele pe care importatorul l-a facut " profesional " 

Un aparat profesional poate fi folosit zilnic 8 ore pe zi , zi de zi , luna de luna , etc  in conditii specifice de mediu 

Vrei ceva cu adevarat profesional ia-ti :  Esab ( orice mai putin gama Buddy de la Esab  )  , Kemppi , Miller , Fronius , sau Lincoln 

HITACHI EW4400 daca stie cineva despre el ceva.C,scule HITACHI sunt buni lucrez la servici cu asemenea scule si nu am ce sa reprosez.

http://www.emag.ro/invertor-sudura-hitachi-200-a-electrod-1-6-5-mm-ew4400/pd/DL7RRBBBM/

Link spre comentariu

Fimer sunt aparate bune si relativ usor de servisat....oricum sunt peste Telwin. De asemenea sudeaza bine cu bazic. Hitachi nu produc invertoare, la fel ca Wurth. Ca exemplu am reparat invertoare branduite Wurth care erau produse de Elto si de Fimer(2 firme bune italiene). Am mai avut un Metabo care era produs de Elektra-Beckum. Acel Hitachi pare a fi luat de la chinezul care fabrica pt Alfain si Esab Buddyarc.

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu

poftim poate te ajuta clipul asta legat de Hitachi  : 

;

Il poti vedea si desfacut , iar la minutul 4.00 e un prim plan foarte relevant ; seamana f mult interiorul cu cel al unui chinezesc multimarca  

NU am avut, nu am folosit acest aparat , nu stiu cum este ; am folosit hitachi scule cu acumulator si sunt OK; la aparate de sudura nu ma pot exprima decat speculativ , si mi se par destul de chinezesti in interior  ; seamana izbitor de mult cu pozele lui nickrvl de aici : http://www.elforum.info/topic/73434-sfat-achizitie-invertor/page-22

cauta pe google poze cu esab buddy 180 si compara-le cu acest hitachi ;  vei constata ca sunt aproape identice si la exterior

O parere despre Fimer T 167 facut in Italia ?

citeste aici : http://www.elforum.info/topic/92783-fimer-x-114-defect/    ;  sunt un fel de telwin sau cel putin asa erau atunci 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Despre Fimer, parere buna.

Hitachi...., nume de compozitori, de tancuri, te minunezi sub ce denumiri apar aceleasi chinezarii de vorbiram mai inapoi, BuddyArc, Magmawel, Iweld, Askainak, Bester, Alfain, sa ma scuze cei pe care i-am omis...., si acesta e la fel ca oricare din cele enumerate asa ca nu se poate spune ca te poti "pacali" cu nici unul din ele  :)  .

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Prima data despre Lincoln 170s 

Daca aceste teste corespund cu realitatea  atunci Lincoln 170s  este unul dintre cele mai durabile si rezistente invertoare de sudura . Teoretic rezista la : ploaie , praf , caderi , vibratii , socuri mecanice , pilitura metalica 

Legat de Ergus nu am gasit nici o filmare relevanta in domeniu ; ergus pare sa stea  prost pe partea de service , nu prea exista scheme electronice pentru depanare 

http://www.elforum.info/topic/89894-ergus-industrie-e161-cdi/

Specificatiile de pe site-ul romanesc postat de tine mai sus pentru e161 sunt eronate 

legat de Ergus 161 am gasit pe site-ul oficial : Timp de utilizare la electrod: 60% la 160A  ,  dar nu spun la ce temperatura este data aceasta valoare

Lincoln 170s are 30 % la 160 A  la 40 C 

Lincoln 170S teoretic este rezistent la:  ploaie, praf, pilitura metalica , socuri mecanice, vibratii, caderi de la inaltime moderata etc

Pe partea de service si garantie  cred ca Lincoln este mai bine reprezentat 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Invertec V170 de la Lincoln este un aparat bun, nimic de zis, dar totusi, nu este asa simplu de servisat. Chiar daca sunt multe reprezentante cu asa zise "servisuri" in putine locuri se face servis cu adevarat( nu inlocuire de placa). Totusi sa nu uitam ca gama asta noua de la Lincoln este lucrata "in trend" adica multe smd, igbt.uri in capsula scumpa..... Ergusul 161cdi este un invertor foarte robust,factorul de utilizare scris este real(a se vedea ce radiatoare are in interior),destul de usor de servisat(am reparat vreo cateva) si nu prea am auzit sa aiba probleme cu microcontrolerul. Cunosc firme care au Ergus in exploatare si trag de ele zilnic.

Link spre comentariu

Pana la urma oricare din cele doua aparate l-ar lua ar fi o alegere buna ; colegul cipriyan sustine ca atat lincoln cat si ergus sunt bune ; ambele sunt produse efectiv in UE 

O intrebare pentru cipriyan123 :    Ai vazut vreun lincoln 170s defect pana acum ? 

Nu spun ca n-ar putea fi , dar in general sunt foarte fiabile si daca pica ceva in garantie , cei de la lincoln le rezolva ;  eu am cautat pe google si n-am gasit nimic inca ; am cautat atat in romana cat si engleza  ; gandeste-te ca Lincoln este o firma mare care se vinde ; deci ar trebui sa existe si oameni care daca si-ar lua un produs neconform sa inceapa sa-l reclame pe forumuri 

Eu personal am vazut Lincoln 170s in exploatare si pot sa spun ca pana acum au rezistat cu brio ; si nu-s folosite de oameni prea cunoscatori in domeniu sau prea responsabili 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

De cind au aparut si pina acum unul sigur a venit cu defect, a cedat contactul de la o borna din secundarul trafului, sau vindut citeva zeci numai de firma noastra. Si nici macar nu sint cosiderate profesionale dar sint cu mult peste, nu vorbesc comparativ cu chinezariile enumerate mai sus, cel profesional este 160SX....

post-175768-0-78583500-1457947929_thumb.jpg

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Mmmmm,  nu sunt de acord cu tine ;  Invertorul Lincoln 170s este considerat un produs profesional , este inceput de gama dar ESTE PROFESIONAL ;  

Lincoln 160 sx intr-adevar ii este superior  si costa dublu fata de 170s

Se poate suda cu lincoln 170s  8 ore pe zi , zi de zi ? eu cred ca da

De ce spun ca 170s este profesional , pentru ca dupa cum stii si tu lincoln electric mai detine si alte branduri sub care isi vinde produsele din gama hobby sau semi-profesional ; de exemplu in SUA  au brandul :Century sub care  vand produse adresate utilizarii casnice 

Lincoln nu-si pune numele pe niste produse neprofesionale , pentru asta are alte branduri 

Link spre comentariu

Ok, atunci pentru aplicatii "usoare", dar sint oricum utilizate ideobste cu electrod de 3.2 si in conditii grele fara a da termic afara cu toate ca la D.A. e scris 100% 100A dar aceasta valoare e reala si la 40 grade celsius, in realitate duce 130A cu brio.

Acel 160SX are "facilitatea" de a absorbi mai eficient din retea dar are pretul dublu intradevar cea ce-l face greu de vindut...., in sfrsit am pus o brosura aici:

http://www.2shared.com/document/VsWp80do/STICK-WELDING-Eng.html

care se regaseste si pe site-ul de la Lincoln cu mici detalii.

Link spre comentariu

Azi am fost intr-o plimbarica prin oras sa vaz ce echipanente de sudura se vand...pe persoana fizica.

Avem asa.

MORELL ARC-200 i -pret 1900 lei.

Posted Image

Nu am gasit aproape nimic despre el pe net.

WORLDWEL LONGRUN 200 LD - pret 1200 lei.

Dupa eticheta  pare fabricat in korea.

Posted Image

Posted Image

Rog o parere impartiala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări