Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Vizitator stelian123

Cablurile reprezinta detalii.Astea pot fi schimbate.Ma intereseaza in aparatul in prima faza.In alta ordine de idei niciun producator nu iti livreaza cu cabluri destul mari astfel incat sa te plimbi cu ele prin curtea de sute de mp.

Link spre comentariu

Cablurile sant ( relativ ) standard . Eu am intalnit cel mai des de 3 metri . Se muta invertorul dupa necesitati , cablurile lungi sant o prostie ( parerea mea ) . Pierderile sant mari , si fara rost . Nu fac bine nici invertorului . Ma rog , parere personala ...

Link spre comentariu

Sint multe invertoare la care dotarea "standard" pentru cablurile de sudura e de 5m, cele de 3m mi se par o prostie si mai mult ca sigur nici sectiunea nu o au corespunzatoare ca doar trebuie sa se incadreze in "cele mai ieftine invertoare", sint de asemenea invertoare care sudeaza industrial cu cabluri de 50m fara sa pateasca nimic din aceasta cauza, si asta ani si ani, adica ce fac cablurile invertorului de nu-i fac bine? Oricum eu fara 5m de cablu nu ma simt bine, nu ma pot desfasura.....

Link spre comentariu

Mi se pare mai ok sa fie mai lungi cablurile, macar din ideea ca atunci cand sudezi, mai polizezi, bati bavura, te cateri pe o scara. Lungimea de 5 m mi se pare optima, doar la convertizorul de 380 aveam cabluri de 20 m.

Link spre comentariu

Aveti dreptate , domnilor . Nu stiu unde mi - a fost mintea . Nici macar daca o mai am , cata o fi fost . Am uitat ca mai mare e mai bun . Ma rog , mai lung . Cu scuzele de rigoare , retractez si promit ca nu mai intervin !

Link spre comentariu

Pai nu e vorba de "intervenit", in fond fiecare i-si spune parerea, dar majoritatea inclusiv eu considera acei 3m extrem de scurti, daca 5m sint multi/lungi atunci despre cei care vor sau efectiv le trebuie si mai lungi ce ar fi de spus.....

Acei trei metri sint praf in ochi la cumpararea unui aparat "ieftin" ca sa impresioneze "ce dotat este", ca totusi sint oameni multumiti de atit asta e, sa fie sanatosi si sa-i utilizeze intocmai.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Eu, la Telwinul 220 s, folosesc cablu de 35 mmp.7 ml la portelectrod si 5 ml la masa.Atat imi este necesar sa ma "invart" la porti, grilaje si la montaj.Mai am si lucrari unde sudez sustinut cateva ore cu bazici de 3,2 sau 4.Este necesar ca mufele, clestele de masa si port electrodul sa fie bine stranse si de calitate.Astfel aparatul sta mai departe de locul actiunii, mai ferit.Periodic il suflu cu aer!

Editat de spik
Link spre comentariu
Vizitator stelian123

cu aparatele Velt nu a lucrat nimeni?ei se lauda ca importa piese din germania si SUA.Am discutat cu ei pe mail si ziceau ca se poate testa aparatul inainte de cumparare.Ce parere aveti de cum e lucrat acest aparat? au poze si cu interiorul acestuia. http://www.velt.ro/index.php/product/velt-mma-200-invertor-sudura-dc-igbt/

Editat de stelian123
Link spre comentariu
Vizitator adrian2016

Salut,

Am vazut pe acest forum multe informatii despre invertoare. Doresc sa achizitionez un invertor pentru gospodarie si ma hotarasem intre Telwin,Awelco si Gys gama hobby.

Intre timp m-am razgandit prin informatiile care le-ati furnizat ca sunt pacatoase si daca se ard exista riscul sa nu se repare.

M-am hotarat intre urmatoarele:

http://invertoaresudura.ro/aparate-de-sudura-tip-invertor/41--glady-mma-160ki-aparat-de-sudura-tip-invertor.html

Glady vad ca are tensiunea de mers in gol mica 56v, dar randamentul de functionare max este mare 80%.

https://www.magazinulcuscule.ro/scule/sudura/aparate-sudura/powerup/73202-aparat-sudura-invertor-mma-igbt-180a

https://www.magazinulcuscule.ro/scule/sudura/aparate-sudura/powerup/73203-aparat-sudura-invertor-mma-igbt-200a

Astea PowerUp vad ca sunt poloneze si ieftine. Am intrebat pe site nu au stiut sa-mi spuna tensiunea de mers in gol.

Poate sudez vreodata cu bazic si nu merge daca are tensiunea mica.

Nu prea ma pricep , rog informatii despre ele.(buget max 900 lei, doresc sa achizitionez lucru nou nu SH)

Va foarte multumesc!

Link spre comentariu

cu aparatele Velt nu a lucrat nimeni?ei se lauda ca importa piese din germania si SUA.Am discutat cu ei pe mail si ziceau ca se poate testa aparatul inainte de cumparare.Ce parere aveti de cum e lucrat acest aparat? au poze si cu interiorul acestuia. http://www.velt.ro/index.php/product/velt-mma-200-invertor-sudura-dc-igbt/

Sa nu crezi o iota, sint multe invertoare pe piata aduse din Germania, Olanda, Franta etc dar au toate acelasi producator, stiti voi cine, cred ca si Germania (de fapt sint sigur) a devenit un "alt tepar", pe la noi prin zona sint citeva aparate "Stamos" made tot Germany dar identic cu ce ai postat tu, cind spun acelasi producator nu spun ca e un aparat proiectat in Europa si fabricat in China ci este un aparat chinezesc, produs in China si vindut de nemti cu pretentia ca sint nemtesti, asa fac cam toti cei cu diverse denumiri aparute peste noapte....

Nu spun ca sint bune sau proaste insa personal ma deranjaza tare faptul ca ascund "ostentativ" fabricantul, incepind de la ESAB cu al lor BudyArc si pina la ultima chinezarie.....

Dintre toate prefer Telwin-ul, cel putin acestea au design cunoscut si reparabil, atentie insa la puteri caci si acestia cam ocolesc adevarul.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu
Vizitator stelian123

Sa nu crezi o iota, sint multe invertoare pe piata aduse din Germania, Olanda, Franta etc dar au toate acelasi producator, stiti voi cine, cred ca si Germania (de fapt sint sigur) a devenit un "alt tepar", pe la noi prin zona sint citeva aparate "Stamos" made tot Germany dar identic cu ce ai postat tu, cind spun acelasi producator nu spun ca e un aparat proiectat in Europa si fabricat in China ci este un aparat chinezesc, produs in China si vindut de nemti cu pretentia ca sint nemtesti, asa fac cam toti cei cu diverse denumiri aparute peste noapte....

Nu spun ca sint bune sau proaste insa personal ma deranjaza tare faptul ca ascund "ostentativ" fabricantul, incepind de la ESAB cu al lor BudyArc si pina la ultima chinezarie.....

Dintre toate prefer Telwin-ul, cel putin acestea au design cunoscut si reparabil, atentie insa la puteri caci si acestia cam ocolesc adevarul.

orice mare/mic producator incearca sa isi micsoreze costurile de productie, iar cum in PRC e cea mai ieftina mana de lucru isi muta productia acolo.90% din invertoare de pe piata noastra sunt chinezarii, celelalte 10% sunt aparate inaccesibile omului de rand.Sunt ferm convins ca sunt fabricate in china.Ideea e ca din toate chinezariile sa aleg una mai buna.Daca si Esab(care este in topul firmelor de aparate de sudura) produce in china e clar...nu avem variante la produse fabricare in alte tari.Zilele trecute am purtat o discutie cu cei de la VELT si ziceau ca pot testa aparatul inainte sa il cumpar.Ma gandesc ca daca o sa topesc continuu 4-5 electrozi bazici de 3,2 sau 4 si nu intra in protectie e ok.Mai departe exista garantia care sper ca "functioneaza".

in alta ordine de idei ma mai gandesc la telwin 216hd sau esab buddy 180 arc(igbt) a lucrat cineva cu aceste aparate?ce imi recomandati?

Editat de stelian123
Link spre comentariu

Nu e deloc asa, sa proiectezi o masina in Europa, Wolkswagen Golf IV sa zicem, care costa 11000 euro(presupunem) fabricata aici dupa care mergi cu proiect si linii de asamblare in China pentru a scadea costurile e una dar sa vi cu o cu totul si cu totul alta masina proiectata si realizata de chinezi si sa o vinzi cum ca e proiectata si chiar "Made in Germani" e alta.

Nu ma deranjaza sa cumpar un Cady Arc fabricat in China dar ma deranjaza enorm cind se spune ca BuddyArc e ESAB stiind cu siguranta ca nici macar un firicel din el nu e gindit/proiectat in Suedia, Cady Arc in schimb e gindit/proiectat in Sudia......

Sau de ce nu scriu clar pe aparat Made in China? din contra spun ca e Made in Germani.....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

In opinia mea , ar fi mai bun ESAB buddy 180 daca ai un buget in jur de 1500 ron , sau  acest Invertor Lincoln 150s  daca ai un buget de 2000 ron si nu vrei sa ai stresuri atunci cand il imprumuti cuiva ;  teoretic lincoln sudeaza f bine si  rezista cu brio la conditii dure de lucru .manipulare si intretinere

Lincoln rezista  la ploaie, socuri , pilitura , zgura , praf , alimentare cu prelungitor sau generator

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări