Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Vizitator bogdan4u

2, 3 electrozi sint nesemnificativi, incearca bazici de 3,2 macar 10 bucati fara pauze si atunci i-ti poti face o idee, mai ales daca afara ar fi 25-30 grade.

Nu lucrez pe santier si nici in domeniu pentru a folosi non stop aparatul cu 10 electrozi fara pauza.

L-am cumparat pentru uz casnic , iar astazi am testat si bazici de 2,5, 3.2 imprumutati de la un amic .

Nu are absolut nicio problema in a functiona cu bazic de 3.2, chiar in regim non stop. Am topit 4 bazici de 3.2, daca ar fi avut vre-o problema intra in protectie

sau nu functiona deloc.

Recomand !

Link spre comentariu

Buna seara tuturor.

Ma intereseaza un invertor , pentru folosinta casnica , sa duca si bazic , inox ...pana in suma de 2000 ron .

Nu sunt sudor si tocmai de aceea nu vreau sa am probleme cu aprinderea electrodului , lipire , incalzirea aparatului. In plus sunt adeptul unui lucru de calitate , chiar daca folosesc acel lucru mai rar , ocazional sau uneori intens .

Multumesc .

Cu stima .

O parere despre acest aparat ... 

Invertor de sudura Rabath™ IGBT - 200A
Link spre comentariu
...................

Nu are absolut nicio problema in a functiona cu bazic de 3.2, chiar in regim non stop. Am topit 4 bazici de 3.2, daca ar fi avut vre-o problema intra in protectie

sau nu functiona deloc.

..............

Era de curiozitae, pe eticheta spune ca are 118A 100% adica teoretic (daca nu minte) cu pauzele de batut zgura si schimbat electrozi poate suda non stop cu bazici de 3,25, la ce temperatura ambientala? nu spune...

Editat de nickrvl
Link spre comentariu
Vizitator bogdan4u

Era de curiozitae, pe eticheta spune ca are 118A 100% adica teoretic (daca nu minte) cu pauzele de batut zgura si schimbat electrozi poate suda non stop cu bazici de 3,25, la ce temperatura ambientala? nu spune...

In cartea tehnica spune clar ca la 40 grade Celsius .

Am sa pun o poza si din cartea tehnica, acum sunt la serviciu.

Link spre comentariu
Vizitator bogdan4u

Poza din carte !

Observ ca sunt 2 categorii de echipamente, cu ciclu de lucru 35% si cele cu steluta cu ciclul de lucru mic, de 15% .

Cel cumparat este din prima grupa.

Azi m-am jucat cca o ora cu el, nu am reusit sa-l bag in protectie, desi l-am frecat cu electrozi de la 2,5 la 4( rutilici de 4) .

Am testat cu bazici de 2,5 si 3,2 de la Sa-Fro, observ ca nu are nici un efect daca schimb polaritatea . 

Sper sa tina macar 3 ani, cat are garantie .

post-228403-0-42011300-1454342379_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator stelian123

m-am decis sa achizitionez un aparat de sudura invertor.Din cate am citit pe acest topic marea majoritate a invertoarelor accesibile de pe piata noastra sunt fabricate in PRC. Am gasit niste modele care par interesante, desi ma cam indoiesc de faptul ca ar avea amperajul specificat.As dori o parere cu privire la aceste modele. Am vazut ca sunt utilizatori cu cunostinte destul de avansate pe acest forum.

Modelele sunt:

http://www.velt.ro/index.php/product/velt-mma-200-invertor-sudura-dc-igbt/

http://www.velt.ro/index.php/product/velt-migmma-180-invertor-sudura-dc-igbt/

Link spre comentariu
Vizitator stelian123

m-am decis sa achizitionez un aparat de sudura invertor.Din cate am citit pe acest topic marea majoritate a invertoarelor accesibile de pe piata noastra sunt fabricate in PRC. Am gasit niste modele care par interesante, desi ma cam indoiesc de faptul ca ar avea amperajul specificat.As dori o parere cu privire la aceste modele. Am vazut ca sunt utilizatori cu cunostinte destul de avansate pe acest forum.

Modelele sunt:

http://www.velt.ro/index.php/product/velt-mma-200-invertor-sudura-dc-igbt/

http://www.velt.ro/index.php/product/velt-migmma-180-invertor-sudura-dc-igbt/

aici am gasit o o poza cu interiorul:

http://www.e-unelte.ro/aparate-de-sudura/invertoare-sudura/velt-mma-200-invertor-sudura-dc-profesional.html

Link spre comentariu

Nu-s eu tare expert dar fara bobina la iesire.....o sa ai curentul intrecupt si parca asa ceva nu-i bun pt nu-stiu-ce tip de sudura, ca sa nu mai zic ca in acest caz nu stiu cine limiteaza curentul prin tranzistori.

Eu zic ca nu-i prea bun. Cit dra...u poate sa coste o bobina de 20-30 de spire "facure IN AER"....

Dar poate ma insel.

Link spre comentariu

Cred ca inductanta de iesire e...simulata de inductanta cablurilor de sudura, mai ales daca sunt facute colac. 

Doar colac peste pupaza, la ce lungime au cablurile  :rade: .  Oare nu ar fi mai ok de facut o lista cu cele bune de cumparat (zic pentru uz casnic)? Zic si eu.......

Link spre comentariu

Exact, la doua palme de cablu numai "inductanta" nu e dar sint moca, sint prinse in oferta....aparatul nu mai conteaza.

In cea ce priveste lista de aparate, crezi ca le tine cineva socoteala la cite apar si dispar peste noapte?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări