Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Fugi de Awelco cât poti de tare. Toata partea de forta(igbt-uri si diode iesire) sunt lipite pe cablaj cu substrat de aluminiu. Cand se duce poti arunca invertorul. De foarte multe ori am gasit traseele evaporate complet de pe cablajul de forta cand au pocnit tranzistoarele.

Link spre comentariu
Vizitator cristi2004

Fugi de Awelco cât poti de tare. Toata partea de forta(igbt-uri si diode iesire) sunt lipite pe cablaj cu substrat de aluminiu. Cand se duce poti arunca invertorul. De foarte multe ori am gasit traseele evaporate complet de pe cablajul de forta cand au pocnit tranzistoarele.

Awelco, gys si mai sint sub alta denumire sint cele mai proaste pe care le poti gasi, nici nu sint reparabile, arunci banii pe fereastra.

Multumesc mult pentru sfaturi, am scos Awelco de pe lista.

Ce invertor a-ti recomanda din ce am ales eu de pe net? Sau poate exista altele care sa se incadreze in bugetul meu, max 1000 ron?

- Telwin Force 165 ACXM-N

- Telwin Force 165 ACX

- Proweld MMA 250 PI

- Tehnoweld 180

- Stern WM-200INVB

Link spre comentariu

Apropos de Telwin Technology 186HD.

Pe site :  http://www.telwin.com/webtelwin/site.nsf/webindex?openform&E

producatorul scrie in loc de tabelul cu curenti :  "Heavy duty , use 100%" si "Professional". 

Am vazut unul intamplator in Hornbach si cand m-am uitat pe tabelasul de pe aparat (si el pus foarte discret) am avut o surpriza:

35%    80%  100%

160A  125A 105A

Nu contest ca performantele sunt net superioare celor din gama Force , dar mi s-a parut penibil sa ascunzi pe site tabelul cu totul.

Mascand ca 100% se refera doar la 105A tragi un pic de teapa celor care comanda direct de pe net.

PS. Am observat ca siteul Telwin nu permite un link/aparat :( asa ca trebuie sa selectati Products /MMA :( )

Link spre comentariu

Inca o chestie legata de toata gama asta noua scoasa de Telwin:Technology186,Superior 245,Force125,145,165, tot ce este scris pe acea eticheta lipita pe carcasa, cu acel factor de utilizare si ca poate fi alimentat din generator este o mare minciuna. De fapt factorul de utilizare real este trecut pe o eticheta micuța lipita pe capacul din spate, pe unde intra cablul de alimentare de la retea. Dar vai.....am spus prea multe si e posibil sa supar pe cineva anume( un mare aparator al acestui brand de renume mondial). Se stie el cine-i.....expert in sudura in aluminiu cu electrod invelit.

Link spre comentariu

Asemenea gen de aparate vor fi cumparate de cei mai putin informati ... Un sudor cu ceva sute de km de " cordon " la activ poate " valida " un aparat de sudura intr - o ora ... la modul exhaustiv . Deci ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Proweld are un service bun . Nu are functii evoluate , este simplu si rudimentar dar merge ok ( cel putin asta al meu de 140 A). Oricum, la o folosire casnica, nu ai nevoie de mai mult de 180 A.

Link spre comentariu
Vizitator liviumircea

Salut, ma intereseaza si pe mine daca are cineva Jasic ARC 200, am vazut ca a mai intrebat un coleg mai sus. L-am vazut la 800 ron nou si mi se pare ok la prima vedere. Dau garantie 3 ani la el.

Intreb deoarece mi-as dori sa stiu in primul rand daca este servisabil. Eram hotarat pe Gys 160 p, insa dupa ce am citit pe aici pe forum ca nu este reparabil am dat un pas inapoi.

Mentionez ca eu folosesc aparatul de sudura in regim hobby, am unul gen transformator si nu sunt multumit. Imi ies suduri oribile, constientizez ca nu am nici eu "mana", insa nici scula nu ma ajuta. 

Link spre comentariu
Vizitator racaru_razvan

Eu am luat un Proweld 180. Am sudat cativa electrozi de proba - merge uns. O echipa de instalatii gaze avea unul de 160A si-l foloseau de doi ani fara sa aiba vreo problema,(asta ma convins sa iau unul).

Link spre comentariu

Salut,

La serviciu lucrez cu un Selco 1500, un tig Telwin 165 dc,  mig-mag un Selco 4000 si un Kemppy.

Printre diferitele marci am lucrat si cu un Glady 160 ce m-a impresionat placut. Pentru acasa si regim semiindustrial are un raport calitate/ pret excelent! Este peste Force 165 care nu poate suda cu bazici.

Nu stiu criteriile voastre, dar eu cand am cumparat am zis sa am si calitate si fiabilitate si pret bun.

Oarecum am gasit aceste la gama technology de la Telwin. Am un 220 s si un 182 ac/dc si pot spune ca de 5-6 ani le folosesc cu succes.

Nu le poti compara cu cele din marcile Lincoln, Kemppi, Esab, Selco...dar nici asa scumpe!

Mie imi place sa cred ca sunt cele mai "slabe" echipamente dintre cele mai ...bune!

Am avut si norocul sa dau de o firma unde am gasit consiliere excelenta, cele mai mici preturi, chiar negociabile, garantie tot la ei si ce mi-a placut cel mai mult a fost posibilitatea probarii aparatului dorit. Cine doreste ii dau datele de contact si nu vreau sa para decat ca un ajutor.

Editat de spik
Link spre comentariu
Vizitator bogdan4u

Salut, ma intereseaza si pe mine daca are cineva Jasic ARC 200, am vazut ca a mai intrebat un coleg mai sus. L-am vazut la 800 ron nou si mi se pare ok la prima vedere. Dau garantie 3 ani la el.

Intreb deoarece mi-as dori sa stiu in primul rand daca este servisabil. Eram hotarat pe Gys 160 p, insa dupa ce am citit pe aici pe forum ca nu este reparabil am dat un pas inapoi.

Mentionez ca eu folosesc aparatul de sudura in regim hobby, am unul gen transformator si nu sunt multumit. Imi ies suduri oribile, constientizez ca nu am nici eu "mana", insa nici scula nu ma ajuta. 

Astazi am primit eu Jasic Arc 200 .

Am testat doar cu electrozi rutilici de 2,5 si 3,2...functioneaza impecabil(am topit 3 electrozi de 2,5 si 2 de 3,2 consecutiv, nici gand de protectie).

Maine cumpar si bazici de 2,5 -3,2 , dar revin cu impresii luni, deoarece nu am timp sa-l folosesc pana atunci.

Am fost la un pas sa cumpar Telwin 186 hd, insa acum nu regret nicio secunda alegerea facută .

Link spre comentariu

Astazi am primit eu Jasic Arc 200 .

Am testat doar cu electrozi rutilici de 2,5 si 3,2...functioneaza impecabil(am topit 3 electrozi de 2,5 si 2 de 3,2 consecutiv, nici gand de protectie).

......................

2, 3 electrozi sint nesemnificativi, incearca bazici de 3,2 macar 10 bucati fara pauze si atunci i-ti poti face o idee, mai ales daca afara ar fi 25-30 grade.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări