Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Chinezo ucrainenaul meu sudeaza la fel daca nu chiar mai bine. Clar se aude mai frunos arcul electric si nici nu improasca asa de rau. Deci sunt subiective filmuletele astea. 

Ia-ti de asta, experimentam si noi.........sa ne spui concluziile.

Editat de autom
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cineva spunea , vis-a-vis de firma aceasta, citez: o chinezarie (foarte - nu sunt sigur de acest cuvant) reusita.

Sincer, mie mi-ar placea un astfel de aparat, daca as vrea ceva cu garantie, dar tot un sh, dar de firma as lua, pe care sa scrie maxim 145 A...

Apropo, am vazut in targ aparate ESAB noi cu tig, la 700 lei...profesionale... Te doare capu...l  Vanzatorul nici nu vorbea romaneste. Sigur erau originale.... !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Intentionez sa-mi iau si eu un invertor.

Am deja un aparat AC Panzer clasic cu transformator si am sudat aprox 1-2-300 de electrozi de 2-2.5-3.2 dar in continuare nu sunt multumit de calitatea sudurilor mele.

Cel putin de aspectul lor initial, lipsa de control a sudurii, etc.

Activitatile sunt doar in regim de amator/hobby/pe langa casa, etc. 
Ma gandesc sa-mi iau un invertor ca sa pot suda in regim DC unde din cate am inteles controlul sudurii este mai usor.

In urma discutiilor din acest topic concluzia mea ar fi ca Telwin pare a avea un raport bun pret calitate.
Am facut o comparatie intre diversele tipuri de invertoare  cu caracteristici de pe site-ul firmei mame . Atasez si fisierul poate ii mai este de folos cuiva. In rosu am pus cu titlu informativ niste preturi de la emag , nu neaparat sunt cele mai bune, dar am vrut sa am o referinta de pret sub ochi. 

Mi-am fixat ca obiectiv sudura de 2.5 in regim continuu, un aparat cat de cat robust si mai ales reparabil pentru folosit pe langa casa.
As dori nou pentru garantie. Din pacate nu am prieteni in domeniu de la care sa iau cu incredere la mana a doua si nu ma pricep asa de mult sa risc sa iau o teapa cu un second. 
Cred ca trebuie sa fie bine supradimensionat pentru necesitati pentru ca producatorii intind de caracteristici ca sa faca o impresie mai buna.

Cel mai de jos ar fi Force 165 pe la 900RON dar am inteles de aici ca este destul de slab, deci pica.
Urmatorul ar fi Force 195 dar pretul este pe la 1100 foarte aproape de modelul Technology 186 HD care este la un pret destul de ok 1327 doar aparatul.

Imi spuneti va rog daca stiti ceva de acest model (Technology 186 HD) sau despre familia lui (mai este un Technology 211 HD) ?
Pe internet nu am gasit absolut nici o impresie/review despre el. 

Orice sfat, observatie sunt binevenite.
Un alt lucu de care sunt curios este ca fiind in clasa profi sa nu fie electronica acoperita cu rasini si sa faca depanarea grea. Prefer sa am eu grija sa nu intre mizerii.

Inainte sa-mi iau orice intentionez sa cer imprumut un invertor (am un prieten care are un Gys ) sa ma joc un pic cu el si sa ma lamuresc daca nu cumva am eu 2 maini stangi :), caz in care achizia invertorului este exact degeaba :)

Va multumesc anticipat,
Mihai
Link spre comentariu

Un alt lucu de care sunt curios este ca fiind in clasa profi sa nu fie electronica acoperita cu rasini si sa faca depanarea grea. Prefer sa am eu grija sa nu intre mizerii. "

Sanse mici ... Lincoln ( America ) avea obiceiul ... dar n - a " proliferat " . Ma rog , n - am eu cunostiinta ...

Link spre comentariu

Aparatele de la Lincoln care se incadreaza in ce doreste el ca si putere nu sint turnate in rasina, sint lacuite sau eventual un fel de cauciuc/mastic pe picioarele tranzistorilor care poate fi inlaturat fara probleme daca trebuie. Nici la Telwin in aceasta categorie nu stiu sa fie turnate in rasina, la Saf-Fro este ceva cu partea de comanda, la EPS de asemenea, daca se mai gasesc...

Link spre comentariu
Vizitator cristi2004

Stie cineva ceva de marca Awelco? Vreau sa achizitionez un invertor pt uz personal ( gard, rafturi, poarta, gratii geam, etc ), bugetul fiind de max 1000 ron. In afara de invertoarele Telwin care se încadrează în bugetul meu si despre care am citit parerile voastre, nu am gasit nimic de marca Awelco. Este vorba de trei invertoare:- Awelco BIT 200 - 180A- Awelco BIT 5000 - 160A- Awelco BIT 7000 - 200APt mai multe detalii, invertoarele se regăsesc pe site la emag ( scriu de pe telefon si nu pot sa atasez linkul ).Orice parere/sfat m-ar ajuta.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări