Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Vreau sa achizitionez un invertor Velt MMA 250 DC IGBT

Specificatii tehnice:ModelMMA-250Tensiune alimentare(V) monofazat 230 +/- 15%Frecventa (Hz) 50/60Putere absorbita(KVA) 9,4Curent de sudura (A) 30-250Regim de functionare(%) 80%Eficienta(%) 85Clasa de izolatie FClasa de protectie lP23Greutate(Kg) 7,5Dimensiuni(mm) 380X160X240Electrod utilizat (mm) 1.6 - 5,0

Pareri,a mai lucrat cineva cu aparate produse de acesta firma?

Link spre comentariu

Suna bine ... si mai putin bine . 9,4 Kva ... la 85 % eficienta ( randamentul consumatorului de energie electrica ) , duce la o intensitate fantezista a curentului absorbit din retea ... Cred ca e o chinezarie din cele ce s - au " dezbatut " pe - aici si nu numai ... relevanta e denumirea " modelului " :  MMA -250 ... suna cunoscut . Iar denumirea Velt nu apare in " baza de date " cu firme cat de cat cunoscute ...

Link spre comentariu

In urma cu ceva timp l-am gasit pe ceva site strain sub alta denumire (nu mai retin sub ce nume). E facut pe schema lui ZX7-250 IGBT. Pe site-ul respectiv se specifica ca ei folosesc componete de calitate fata de alti producatori. Are functiile antistick, arc force, hot start..

Link spre comentariu

Pe site-ul respectiv se specifica ca ei folosesc componete de calitate fata de alti producatori. " ... interesant ! " Alti producatori " ce - or fi avad de spus ? Afirmatia arata implicit ca " unele " din produse nu sant O.K. ... fapt recunoscut nu de utilizatori , ci de alti " fabricanti " . Vorbim de acelasi " sasiu " . Chinezariile astea ... am mai scris si in alte topicuri ... ar trebui sa fie limpede ca nu exista " lucru bun cu bani putini " . Ar costa la fel si produsele adevarate , de la firme recunoscute ... Numai ca acelea sant de minimum 4 ori mai scumpe ... si nu asa " fortoase " ... un monofazic de 140 A la 100 % e cam limita rezonabilului . Si acoperitor , inseamna electrod de 4 !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Personal ramin in continuare uimit, sa nu spun "socat" chiar daca asa e trendul, cit de usor se poate vinde un produs despre care nu se stie nimic dar are "vrajala" frumoasa, poate chiar e poleit, ce anume e neclar fata de astfel de aparate? tot ce este ieftin ghiciti unde sint fabricate si cam ce poti spune despre ele atita timp cind nu le cunoaste nimeni si apar/dispar peste noapte (ca si nume, tip, producator). Care va sa zica acesta este "secretul", sa scrii pe el ca face si drege in toate pozitiile si la puteri ce n-a vazut occidentul si gata, e ca si vindut pentru ca cineva i-l va cumpara sigur pentru ca e "rusesc" sau "chinezesc" chiar daca e minciuna pe fata. Sa tot scris ca nu fac ce este scris pe ele(ma rog 99% din ele) nici macar afisajul nu corespunde cu realitatea dar nu conteaza, sint rusesti, chinezesti, si gata, si mai ales la bani putini..... in rest nici macar nu trebuie sa sudeze ca oricum il cumpar.

Ca fapt divers, pentru electrod bazic de 3,25 curentul aproximativ de sudura este undeva pe la 130A cea ce inseamna cu aproximatie 23A din retea, acum mergeti si uitati-va pe siguranta din "nisa" sau contor ce scrie?, la 250A ce ziceti?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Un electrod de 3,25mm la 130Adc arde cam la 23,5V.

Adaugind si ceva pierderi se ajunge la 25Vdc la bornele DINSE.

Tinind cont de acestea si calculind cu randament de 80% rezulta cam 17,6Aac/230Vac.

Asta o tine cam orice priza decenta.

Pentru conformitatea datelor :

http://royanjoosh.com/pdf/OK%2048.00.pdf

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Bugetul meu este de 1200 lei, si ma intereseaza unul care poate fi alimentat si din grupuri electrogene,daca se poate un sfat cu invertoare folosite de voi dar sa nu depaseasca bugetul meu.

Link spre comentariu

Second ... Ca idee , nu exista pericol de folosire a invertoarelor " chioare " alimentate la grupuri electrogene , daca se respecta anumite reguli . Pot detalia , daca este nevoie ... Nici cele asa - zis dedicate nu au mare lucru in plus , iar " protectia " nu e infailibila . Am vazut destule " dedicate " troznite cu succes pe grup .

Editat de gauss
Link spre comentariu

De fapt pericolul il reprezinta insasi generatorul, marea majoritate nu au regulator electronic ca deh sint mai ieftine si de aici problema sau prima problema....., invertorul nu e de vina cu nimic insa nu rezista la supratensiuni, nici macar acelea care chipurile sint dedicate.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu
Vizitator racaru_razvan

Salutare! Sunt in dilema ca multi care doresc sa cumpere un invertor de sudura - ce sa aleg.

Am un buget de 1000 ron si vreau sa cumpar un aparat de sudura de 160A, sudura MMA, sa fie cat de cat fiabil, sa poata la nevoie fi reparat etc.

Ce aparate ati recomanda, eventual un clasament.

Va multumesc

Link spre comentariu
Vizitator racaru_razvan

Concluzie:

Telwin Force 165 - ma incanta, dar am aflat din alte discutii pe forum ca nu sudeaza cu electrozi superbaz. Un mare minus.

Ce spuneti de acest:  Velt MMA 160 Invertor sudura DC IGBT          si un filmulet: 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări