Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor

XAN77

Postări Recomandate

Scuze, m-am inselat eu.

Manual utilizare aparat de sudura Miller STI160:

"Anti Stick (Anti lipire) previne lipirea electrodului în timpul sudării.
Această funcție este activată automat în momentul utilizării procesului de Sudura cu electrod învelit. Anti Stick mărește amperajul în momentul în care tensiunea în arc electric este mai mică de zece volți timp de peste două secunde."

"mareste amperajul"  !?  Parca am citit pe undeva ca se micsoreaza amperajul , undeva pe la 30 A. Sau asta e o solutia folosita  de cei de la Miller?

Editat de danzel67
Link spre comentariu

Ori citesti gresit ori scrie gresit, "arcforce" mareste curentul in fractiunea de secunda in care electrodul are tendinta de a se lipi.

"Antistic" micsoreaza sau intrerupe curentul cind electrodul se lipeste.....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Daca e cel verde sunt foarte bune, unul varianta HP-250L inca mai sudeaza dupa vreo 3 ani de cand a fost cumparat .

Si nu prea a fost menajat adica s-a sudat cu el ceva.

Si-a scos banii demult, incredibil cat de ieftin l-ai luat .

Link spre comentariu

Da este cel verde, Proweld MMA-250PI. Astazi m-au sunat ca l-au pus la posta. Zi-mi te rog cum sudeaza? Poti suda cordoane frumoase?. Importatorul mi-a zis ca aceste aparate nu au functia Arc Force. Pretul este bun dar chinezul le da 85$ daca cumperi 30 de bucati. 

Editat de elman
Link spre comentariu

Ultima achizitie. Proweld 140 ( reali 115-120)  aprox 450 roni.

Poze de la disectie!

Nu stiu cum sudeaza, afara ploua si imi e frica sa nu dau foc la garaj........ Revin cu date cand il pun la munca. 

post-178401-0-63655100-1448652554_thumb.jpg

post-178401-0-01565100-1448652570_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am testat satazi aparatul pe care l-am achizitionat (Proweld MMA250). L-am testat doar cu electrozi de 2.5, alte diametre nu am avut. Cu electrozi rutilici sudeaza foarte bine, te joci cu el,  poti sa faci cordoane groase, subtiri, cum doresti. Cu bazici aprinderea este mai grea, daca nu esti atent se lipeste la aprindere, cordoanele nu am reusit sa le fac uniforme decat daca faceam cordon subtire, altfel spus sa nu stau in loc cu electrodul. Daca incercam sa fac cordoane mai groase, dupa 5cm de cordon se strapungea materialul. E drept ca pana acuma nu am mai sudat cu electrozi bazici, pote trebuie mai mult exercitiu.

Aparatul este facut cu C.I. SG3525, mai putin folosit in aparate de sudura, mai mult in invertoare auto si UPS-uri. Pare destul de bine racit, are radiatore mari. Are 8 IGBT-uri si 8 diode de redresare dar nu am putut sa vad ce model sunt pentru a face o apreciere vis-a-vis de dimensionare. Transformatorul (torul) este destul de mare desi in poza pare micut.

Link spre comentariu

.....Aparatul este facut cu C.I. SG3525, mai putin folosit in aparate de sudura, mai mult in invertoare auto si UPS-uri.............................

Ba sint destul de multe invertoare de sudura care folosesc acest C.I. &fratii, Solter, Askainak, Bester, Alfain, Cemont, Ergus, Saxo si care or mai fi....

Link spre comentariu

Am sudat si eu cu Proweld-ul meu de 140 .

Merge ok, este simplut si simpatic. Sudura este relativ ok. Cu 3,25 se cam chinuie ( scoate maxim 120 A). Cu 2,5 merge ok. La fel cu 2 cat si cu 1,5. Pe mine cu electrozi subtire ma intereseaza. Nu are nici o functie de asta avansata, se vede din poze ca este simpluta placa de baza.

Am sudat si cu bazici si cu superit si cu inox. Cam la fel. 

Elman? daca ai folosit bazici, vezi ca trebuie uscati sau calcinati. Sunt extrem de higroscopici. TEnsiunea de mers in gol este destul de micuta, de aceea se initiaza greu arcul. 

Invertorul rusochinez este avion pe langa asta .......................pacat ca nu am siguranta in el.........

Link spre comentariu

Asta este cu UC, mai sus era vorba de SG.

Scheme "home made" sint multe si difera dupa puterea si priceperea fiecarui "inventator" sau priceput, de asemenea difera si tipul de CI, ca o fi SG, UC, TL, IC nu conteaza tot aparat de sudura iese, bineinteles cu plusuri si minusuri specifice fiecarui tip de UC....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări